Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 4

Recenze (448)

Handle 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo fakt tak milé nebo mě ta atmosféra v kině prostě pohltila, ale byla to fajn podívaná. Pro děti je to podle mě vyloženě bomba, pro dospělé minimálně příjemná jednohubka. Možná bych ubral trochu té pohádkovosti (záporák) a přidal více komedie (třeba LEHKOU inspiraci od Teda, hm?:)), ovšem i v téhle podobě to jako celek fungovalo. Vizuálně hodně fajn. Možná jen chyběl nějaký vyloženě silnější moment. Každopádně si hlavně myslím, že já osobně to nejsem schopný náležitě docenit. Nicméně v rámci filmů pro celou rodinu určitě nadprůměr. 3,5* ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice příjmený film, kterému dominuje neokoukaná a osobitá animace meďošů a celé to působí strašně hezky, hřejivě a hravě. Zemité britské prostředí a humor tomu dodává šťávu a nenucenou zábovnost a nápaditost po celou stopáž, která tu dlouho nebyla. Už je to nějaká pátek, co na mě animovaný film takhle zapůsobil. Příběhově je to sice typicky rodinné, bez výraznějšího odkolnění se od šablonovitých témat, ale ta realizace je zkrátka parádní. V kontextu s příběhem vnímam jako ne zrovna šťastnou a naprosto zbytečnou roli Nicole Kidmanové, která sice splňuje roli padoucha s gracií, ale právě její rolí to zklouzlo to toho standardu rodinných filmů. Klidně to mohlo jít celou dobu nastoleným "bataleským" směrem. Každopádně svěží vítr do kolonky rodinných filmů. 4,5*. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, na mňa tam bolo toho nudného suchého britského humoru asi až moc. Aj keď animácia medveďa je v skutku podarená, nejak sa do hraného filmu nehodí. Herci či hlavní tak vedľajší sú nudní a nesympatickí. Dokonca aj Nicole Kidman sa nehodila do tejto role, pretože ani nevyzerala ako záporná postava. Čítal som si mnohé recenzie, aby som sa dopátral, čo iných na filme tak zaujalo, no nedočítal som sa nič iné než - roztomilé, rozkošné, či podarené. To mne nestačí, aby som sa 2 hodiny díval na milého medveďa. A nejak sa neviem ani donútiť pozrieť si dvojku. (15.12.2021) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výrazně umírněnější verze Tedíka. Snímek je zcela vhodný pro malé i velké diváky. Ideálně pro všechny společně. Taky jsem si tam našel svoje. Netuším, jestli stárnu, či se postupně transformuji v retarda, ale v několika momentech jsem pocítil něco, čemu se říká dojetí. Dojetí se tak nějak doplňovalo s několika momenty zábavy. Snímek je velmi zdařile hudebně doprovozen a zcela obstojně zahrán. Jedná se o klasický snímek zobrazující lehoulince ztřeštěnou rodinku, kde se všichni mají hrozně rádi a v kritickém momentě dovedou pořádně zatahat za jeden provaz. Snímek je neuvěřitelně milý a lidský. Ačkoli podobné filmy ani omylem nevyhledávám, tak tomuto se podařilo si moje srdíčko získat a já mu ve finále nemám moc co vytknout. Možná se snímek někomu může zdát trošku přeslazený, ale spíše si myslím, že má potenciál leckomu pozvednout náladu. U mě více než dobrý! Slabší 4 kousky! Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ano, chápu, že jsem špatná cílová skupina a že je to film pro tak pětileté děti, ale promiňte, správný rodinný film myslí i na dospělé. Jediné, co můžu ocenit, je samotný méďa, který mi jenom horko těžko vynahrazuje dětinskost příběhu a pitvoření Kidmanové a Capaldiho. Po tak skvělých loňských rodinných filmech jako LEGO příběh, Tučňáci z Madagakaru nebo Jak vyscičit draka 2 tenhle osamělý méďa opravdu spíš zklame. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • První plakát k filmu byl představen poprvé v roce 2012, téměř dva roky před premiérou. (Perverz)
  • Jeremy Clarkson vlastní první komerčně vyráběnou hračku medvídka Paddingtona, kterou uvedla na trh společnost jeho matky, Shirley Clarkson, Gabrielle Design. (HellFire)
  • Červený klobúk nosí Paddington iba v Anglicku. (figliar)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno