Reklama

Reklama

Železná maska

  • Francie Le Masque de fer (více)
Trailer

Obsahy(1)

D'Artagnan, slavný kapitán mušketýrů mladého krále Ludvíka XIV., dál vyhrává slavné bitvy, svádí krásné ženy a uniká svatebním osidlům. Jeho život je sice trochu nebezpečný, ale celkem vzato bezstarostný. Zrovna začínají jeho milostné pletky s paní de Chaulmes, když ho kardinál Mazarin pověří úkolem přivézt vězně z ostrova Svaté Markéty. Nikdo nesmí znát původ a tvář mladého muže, který je zřejmě nebezpečím číslo jedna pro celou Francii. Ale d'Artagnan přijíždí pozdě, vězňovi se právě podařilo z ostrova uprchnout. Začíná příběh plný intrik, lásky a obnažených mečů, začíná odkrývání tajemství muže se železnou maskou, na kterém se podílejí věčně mladý Jean Marais, krásná Sylva Koscinaová a rozverný Jean Rochefort. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

No co si budem namlouvat, Marais určitě natočil plno lepších kousků a role poněkud podivného D´Artagnana mu tady navíc ani příliš nesedla. Celé mi to přišlo jako pokus o jakési humorné netradiční zpracování Dumasova klasického románu, které se ale bohužel příliš nepovedlo. Příběhu chyběl spád, byl zbytečně roztahaný a chvílema vysloveně nudil. Nelze tomu ale upřít určitou řemeslnou preciznost a velmi hezké kostými. Slabší 3*. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Každá filmová verze Muže se železnou maskou je jiná. Tahle je jemně romantická, ale spíše komediální a s velkým nadhledem. Bohužel ale chemie mezi Maraisem a kráskami (kráskou) tentokrát příliš nefunguje, železná maska nemá správné grády a závěr tak nějak vyšumí do ztracena. Jean Marais odehrává svůj standart, ovšem s přehledem jej zastiňuje Jean Rochefort - ten si roli opravdu užil. Milá, ale spíše nostalgická podívaná. 60%. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film je opět založen na postavě Jeana MARAISE. Protože pozdější ztvárnění filmu s Richardem Chamberlainem je natočeno určitě lépe. Nicméně je to kostýmový zábavný film, diváka potěší a nic více k tomu nelze dodat. Protože jde o film podle románu Alexandra DUMASE lze očekávat velmi příjemnou podívanou i po téměř 50.letech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Troška zbytočná paródia na muža so železnou maskou, hlavne keď každou minutou stráca na deji lebo nemá to skoro žiadny spád a tých pár šermiarskych súbojov skoro nič nepovie a ani nepobaví čo by v prvom rade malo. Strašne prázdny dej to má, žiadne záchytné body a Jean Marais mal omnoho lepšie chvíľky. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Muž se železnou maskou stokrát jinak ... Správně fanfarónská i správně lehkovážná parodie s galantním d'Artagnanem v podání charismatického Jeana Maraise, který roztomile (a řekla bych, že i s potěšením) zesměšňuje sám sebe. Jen míra naivity místy zlehka překračuje únosnou mez a děj v těch okamžicích ztrácí jistotu a s ní i jiskru a eleganci, ale i tak se jedná o nadprůměrně zábavnou hříčku ze staré dobré Francie ... 3,5* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Původní brněnský dabing z roku 1974 se nezachoval. (sator)
  • Ve 48. minutě se Charles d'Artagnan (Jean Marais) převlékne za hrbáče, aby unikl vojákům. Herec postavu hrbáče ztvárnil v celovečerním filmu Hrbáč z roku 1959. (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno