Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (432)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Sakra, vůbec jsem nečekala, že se mi to bude líbit tak jako jednička, a že to bude tak dobrý film. 14-ti leté čekání se rozhodně vyplatilo, Brad Bird je zpátky ve skvělé formě. Schopnosti většiny superhrdinů a ústřední téma o jejich působení jsou sice okopírované z jiných superhrdinských filmů (takže jako originální film označit nelze, každý, kdo má trochu nakoukáno, ví), ale všechno je to poskládané do dobře odvyprávěného příběhu s moc dobrou hudbou a akcí tak dobře, že jsem nestačila žasnout a nenechala si zkazit zážitek ani jedinými dvěma neustále vykřikujícími dětmi, které ten film evidentně nezajímal (věk max 4 roky, nevydržely sedět deset minut a koukat na plátno ani pět) a já nevím, proč na něj vůbec chodily (?!), když i jejich matky byly celou dobu na mobilech s jasem displeje na max a jediný, kdo ze skupiny na film koukal, byl otec jednoho z těch dětí. Jsem zvyklá, že na dabovaném animáku jsou děti, co občas promluví, ale tihle to fakt přehnali. P.S.: Ten kraťas před filmem (jmenuje se Bao), byl nádherný a z trailerů vede jednoznačně dvojka Raubíře Ralpha. 8/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Emancipace jedné pružné ženy vedla k emancipaci celé rodiny a nakonec i k emancipaci jedné společenské skupiny. Hezká myšlenka a přes svou plakátovitost vtipně natočená. Roztomilý je hlavně prcek a jeho nepřeberné množství zvláštních schopností, z nichž jednu každou bych chtěla mít. Fantastický souboj s mývalem! SHRNUTÍ: Skloubit kariéru a péči o rodinu je složité i pro superhrdinky. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Dokonalý produkt z lepšího mekáče. Neznepokojí, neurazí, udělá to, co dělat měl a druhý den o něm člověk neví. Ale mě tohle nebaví. Takže pointu jsem nepřekvapivě rozlouskla po půl hodině filmu (ale to se dalo čekat, na tom to ostatně nestálo) a pak až do konce koukala jedním okem na Twitter a druhým na plátno. Výtečná animace, naopak výtvarná stylizace pro mne téměř za hranicí snesitelnosti. Zajímavá byla lehce naťuknutá paralela superhrdinů, virtualizace a oslabení skrze maximální zabezpečení, nicméně byť je pro zápletku klíčová, není moc rozvedená do hloubky a slouží jenom jako záminka, aby mohli Supers vytvářet a akcelerovat Rio. A k tomu občasný patos a shitload rodinného štěstí. Avšak musím konstatovat, že klimatizace ve Slovanském domě, kvůli níž jsem se na tohle nechala vytáhnout, byla výtečná a výrazně mi zlepšila včerejší večer. [kdo tyhle filmy rád, bez obav může k mému hodnocení přihodit 2*] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Brad Bird znova dokazuje že vie skvelo skĺbiť akciu so zábavou. Rodinku Úžasných mám rád. Je to iný Disney. Na dvojku som sa tešil a nie som vôbec sklamaný. 14 rokov spravilo svoje. Má to lepšie akčné scény a krajší vizuál. Na príbeh naskakujeme pár sekúnd po skončení prvej časti a nezastavíme sa až do konca. Jediné čo mi tam naozaj vadilo bol záporák. Aj napriek dobrej motivácií, mi to zase pri súčasnom trende komiksových filmov prišlo príliš family friendly. Finále je ale chuťovka rovnako ako Giacchinova hudba. Veľmi by som si prial aby prišla ešte tretia časť, ktorá by konečne mohla priniesť zomknutie rodiny od prvej po poslednú minútu. A trošku upustiť od statusu žena a muž v domácnosti. Po Coco druhý najlepší animák od Disney za posledných päť rokov. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $608,581,744Tržby Celosvetovo $1,241,891,456 Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,123,119Tržby za predaj DVD v USA $20,616,930║ Brad Bird je v tomto čo ponúka ako doma, rodinná zábava pre celú rodinu, kde si každý nájde niečo svoje. Okrem dobre vygradovaného príbehu a nevyhnutných účelových rodinných hodnôt, tu máme opäť nadupanú akčnú jazdu, kde to fakt lieta s každej strany. V podstate to krásne naväzuje na prvý diel. Dejovo to pekné nakŕmi ale i zabaví. Jack Jack tu jasne vládne a kradne si pre seba čo sa dá. /videl v kine 3D a 2D verziu: 90%/ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech od Pixaru, je možné vidět na konci boje Elastičky s falešným Hypnotizérem po dopadu na ulici. (vojacekr)
  • Mražoun předává rodině vizitku Winstona Deavora a na ní je adresa 1200 Park Avenue, což je adresa, kde sídlí Pixar. (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. června 2018 v Los Angeles (Kalifornie). (Varan)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama