Reklama

Reklama

Film NSR o mužovi, ktorého bezohľadnosť a sebectvo zviedli na šikmú plochu. (oficiální text distributora)

Recenze (69)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 29.7.1989, réžia českého znenia (ÚPF Praha) = ZDENEK SIROVÝ - V tomto filme MICHELa GALABRU nedabuje tradičný SOBĚSLAV SEJK. Napriek tomu sa česká verzia vydarila a film je navzdory dramatickému distribútorovmu sloganu pohodový a zábavný aj po rokoch. (16.5.2009) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem po letech mrknul na tenhle západoněmeckej akčňák, který ve své době byl opravdu pecka - my tady jen škodovky a žigulíky a v tomhle filmu mraky Porsche 911 a jiných sporťáků, story celkem jednoduchá, ale lidi z českýho socialismu slintali nad tím luxusem - auta, hotely jachty s holkama nahoře bez, cestování od riviery po Salzburg. Jako bonus herecká účast četnického Michele Galabru a bondovského zloducha Adolfo Celi. ()

Reklama

ledofredo 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film se vždycky rád podívám, kde "italský Pavel Zedníček" krade drahá sportovní i velice luxusní auta, ten film má v sobě pořád napětí od roku svého vzniku. Stačí se nechat unýst už na začátku kde ukradnou Porsche Targa se to na ulici hemží vozy, který jsou k vidění už jen jako veteráni. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Promiňte, pane barone, že musíte vzít zavděk prostým policejním vozidlem, ale naše Ferrari nám bohužel odcizili." I policie může mít smysl pro humor, když luxusní vozidla mizí bez zanechání trasologických stop z ulic, parkovišť i autosalonů. Já si to tedy s falešným baronem von Dahlbergem užíval už v době, kdy se na novou škodovku čekalo na karimatce nejeden měsíc před Mototechnou a Porsche se dalo sehnat pouze v Tuzexu jako angličák. A dneska jsem si tu osmdesátkovou pohodu užil znovu, i když připouštím, že kdybych nebyl zasloužilý nostalgik, tak bych se asi tak dobře nebavil. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Další z nostalgických zavzpomínání na západoněmeckou produkci a koprodukci vč. s tehdejší ČSSR. Film ve své době viděl každý fanda aut, čímž nemyslím wartburgy, moskviče, volhy, trabanty, žiguly, olcity atd. Filmu nelze upřít napětí, opravdu krásné auťáky a solidní herecké obsazení. Není to náročná podívaná, ale splňuje svůj účel; honičky, krásné evropské destinace - Alpy,   Riviéra. Snad lze zmínit i dabing, kdy B. Stephana namluvil Jiří Schmitzer, který daboval poprvé a myslím, že i naposledy. ()

Zajímavosti (1)

  • Ačkoli nazvali celníci projíždějící bílý sportovní vůz Maserati, jednalo se o prototyp Mercedesu CW 311 z roku 1978. Tento vůz disponoval 12válcovým motorem o objemu 6,9 litru, výkonem 276 kW, maximální rychlost vozu byla 320 km/h a zrychlení na 100 km/h se událo za 4,9 s. Označení vozu 311 je odvozeno od koeficientu odporu vzduchu cx = 0,311. Mimo jiné, jedním z pilotů, kteří testovali tento automobil, byl i rakouský jezdec F1 Nicky Lauda. (DruidKarel)

Reklama

Reklama