Reklama

Reklama

Mimoni 2: Padouch přichází

  • USA Minions: The Rise of Gru (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (CinemArt)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (150)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Minions: The Rise of Gru by som ohodnotila presne tak, ako to momentálne má na čsfd, čiže 70%. Ako kino zábava s deťmi môže byť, ale ak Mimoňov porovnám s inými animákmi, tak toto je ozaj len priemerné. Chýbali mi tam asi tie tri dievčatká z Despicable Me. Nezdalo sa mi to ani vtipné a myslím, že ešte aj jednotka sa mi páčila viac. Najlepšie na tom bolo to San Francisco - perfektná animácia a scénka v lietadle. Videné v dabingovej verzii v 3D a dávam 3 mimoňovské 🍌🍌🍌 za to. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Bejt děcko nebo pubík v dnešní době je, co se týče kinematografie, paráda. My jsme čuměli na Karafiátovy broučky Hermíny Týrlový, Makovou panenku a vrcholem vodvazu bylo Nu Pagadi a velmi sporadicky do kin propašovanej nějakej ten Tom a Jerry nebo Pepek námořník. A teď? Padouch Gru a série Minions jsou skvělá zábava. Jasně…obehraný vtípky, ale stále fungujou a tvůrci to neflákaj. Snad jen ta Kung fu epizoda mě moc neseděla…ale po asi tak 5-6 filmech, který mě fakt pobavily už těch pár minut co zrovna mě neseděly odpustím. Stejně jako The Incredibles nebo Pixarovky jsem si i tyhle animáky se žluťákama oblíbil a dávám zasloužených 80%. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Funguje to solidně i teď. Je to sice celý postavený na tom, že Mimoni roztomile žvatlají, dělají kraviny a tváří se u toho buď hustě, nebo nevinně, ale pokud od toho nečekáte dalšího Já, padoucha, dostanete dobrej výplach, který je příjemně krátký, uteče a děti budou nadšený. Takže vlastně dobrý pro všechny. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Mimoni si u mě konečně napravili reputaci. Po těžce průměrné jedničce a nepříliš povedeném Já, padouch 3 tady konečně máme nabušenou svižnou jízdu plnou všemožných šíleností a vtipných scén, není zde žádný prostor pro nudu, snímek nemá žádné hluché místo, vše se hrne takovou rychlostí, až mi ve finále bylo líto, že už je konec. Moc mě nadchly narážky a odkazy na 70. léta, ty jsou fakt výborné, dobové zasazení se povedlo moc pěkně využít. Příběhově se tak trochu sází na jistotu, snímek tím pádem v ničem nijak zásadně nepřekvapí, nicméně nic takového jsem od filmu ani nečekal, takže v tomto ohledu nemohu mluvit o žádném velkém zklamání. Tak nějak jsem dostal to, co jsem očekával, nebo spíš v co jsem doufal. Kvalitativně se pohybujeme někde na úrovni Já, padouch 2. Perfektně odvedená práce, luxusně jsem se pobavil. Mimoni 2 mile překvapili, jen tak dál. Viděno v kině 1.7.2022. 8/10. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Preveliká spokojnosť.  Prvá polovica filmu neskutočne zaujala odkazmi na rok 1976, takže o dospelého a filmy odchovaného diváka bolo  veľmi postarané. V polovici sa začali viac baviť deti nad gagmi mimoňov a ja som pochopil, že konečne prišlo aj na detského diváka. Dovtedy boli Mimoni 2 skôr rodinnou záležitosťou a prehliadkou postáv, na ktoré sa tešil každý kto videl niečo z univerza Ja, zloduch.  Tiež som sa sám seba pýtal, ako môže vnímať film človek, pre ktorého sú Mimoni 2 vstupnou bránou do štyroch ďalších filmov a seriálu. Mená žltých postáv sa totiž výrazne dozvieme až v druhej polovici filmu, začiatok ťahá Gru, takže chvíľami neviete či pozeráte Mimoňov alebo Zloducha.  Od druhej polovice tempo ustálo zo štyroch na tri hviezdičky, mierne sa prešlo do hororu až nakoniec sme sa dočkali šťastného záveru, kde som zacítil citáciu britského seriálu Sherlock - záver 2. série na cintoríne.  A kulís pre dospelých bolo viac než dosť. Od Indiana Jonesa, cez Hviezdne vojny, štipka Squid Game či odkaz na Mechanický pomaranč.  Videné v kine s deťmi:-). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (17)

  • Film obsahuje krátkou mezititulkovou filmovou scénu. (OJan)
  • Při identifikaci zrzavého chlapce Bob nejdříve nakreslí zpěváka skupiny Kiss Gena Simmonse. (KGBelik)
  • Mezera mezi vydaným prvním trailerem a premiérou samotného filmu je přesně 877 dní (skoro dva a půl roku). Z tohoto hlediska se jedná o nejdéle propagovaný animovaný film v historii. (PaTeXx)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama