Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Diskuze

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Tento film jsem viděl dříve než Pomo, dříve než kdokoliv na ČSFD, nejspíš dříve než kdokoliv jiný z ČR. To pro vaši informaci.

70 % si film zaslouží. ČSFD uživatelé mi dělají radost. V diskuzích už méně. Ale to se změní. Páky jsou.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Lacike

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Lacike

no jen si ho vem ty nebo Waca, ten blbeček mně už omrzel, takže si ho hezky vemte hoši a hezky poslouchejte jeho bláboly o tom jak prdí do hambáče 

na příspěvěk reagoval Lacike

Ego sum ego

Ego sum ego (hodnocení, recenze)

Jak vidno, diskuze o filmu se zvrhla v bitku světonázorů (+ doprovodné urážky) a tak nemůže být nějak smysluplně ukončena...

Co nelze na téhle akční slátanině přehlédnout, je její multikulturní ideologie, vyjádřená nakupením ras, v dané době a prostředí (a sociálním postavení) nereálným. To si koneckonců všimly všechny recenze, stačí si jen zadat do vyhledávače příslušná slova. Sám režisér Fuqua (černoch) tohle ideologické pozadí v rozhovoru Why it was important the remake had a multicultural cast přiznal: "My feelin' was: 'Let's make a western that represents our world today. That looks like the people I see, the people in my family, the people in my world...'" (od 0:59 videa)

Tím pádem jsou nesmyslné všechny ty křečovité vysvětlivky á la "i na Divokém západě byli černí kovboji, žili tam Asiaté a ženské dobře střílely", popř. obviňování z rasismu a zaostalých předsudků. Prostě, tenhle film je v prvé řadě agitkou-manifestem, v druhém plánu samozřejmě snahou se přiživit (kasovně i umělecky) na slavné legendě z roku '60. Po uznání těchto východisek se mezi sebou můžeme hádat, esli se nám takový přístup líbí či nelíbí, ale nemá smysl popírat výchozí fakta!

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, GigaPudding

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Stallone

sorry blbečku, že sem na tebe řval a vyhrožoval že tě strčím do zavařovačky, tvý bodyguardi mi dali jasně najevo že tvoje řiť a peníze na svačinu už mají majitele, toť jest je 

NewPerson

NewPerson (hodnocení, recenze)

Ten Yoshitsune je ale debil. Chudáček největšího kalibru vo tom žádná. Škoda, že nemám jeho adresu hned bych na něho poslal pár ukrajinců a ti by mu ukázali jak se věci mají.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Tvl ťaman vs Stallone no těžko říct, když do toho nezasáhne nafukovací panna (modelka) tak to vidím vyrovnaně.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Stallone

hele čůráku, to ale kdybych viděl víc bílých zubů u herců, tak bych dal čtyři no a jak ty mrdino ? stále si ubožák na pracáku, který má smyšlenou přítelkyni a krade v obchodě ? hele když tak přijeď a já ti rozbiju hubu ju ?super :)  

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Tady nejde o to, že tam nenohl bejt v tý době černoch, asiat a blablabla. Jistěže mohl, ale to co je ve filmu je velmi nepravděpodobné a je to prostě jen nový hollywoodský trend bejt strašně kulturně moderní v tomto. A to je prostě tak do očí bijící, až je to ubohý a v tomhle filmu obzvlášť.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama