Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle byla za komunistů klasika. Podívejte se, jak se dělaly dřív rodinné velkofilmy - dojemná a trochu strašlivá příšerka z latexu nebo z čeho, ke které paradoxně cítíte sympatie, solidní herci dávající svým postavám život, velkolepý hudební doprovod, davové scény (a pro nás Čechy dodám ještě výborný dabing, který se uchoval pro DVD verzi). Jakoby s chlípným Kongem rozstříleným na krvavé sračky na střeše World Trade Centra symbolicky něco umíralo pro nostalgické diváky. Pro nechápavé - Jacksonův remake o třicet let mladší je drahý, nablýskaný, počítačový a přesto nemá duši a herci se chovají jak pitomci. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dnes už kultovní záležitost a jinak skvělý romanticko-dobrodružný snímek, který jsem jako dítě miloval. V dnešní době se sice směšným efektům už směju, ale pořád v sobě mají to kouzlo, které jsem si kdysi zamiloval. Navíc Jessica Lange byla vážně kus a scénka s vyfoukáváním vlasů a svlékáním šatů nadrženým opičákem je prostě nej! ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V roku 1990 - 1991, keď som film videl v kine, mi sánka padala na podlahu. Bol to môj prvý videný KING KONG a vlastne až do posledných minút som vlastne poriadne nevedel na čo to vlastne do kina idem. Zbožňujem prvého KING KONGA ( 1933 ), tak isto ma fascinuje aj Jacksonova verzia ( 2005 ), tento je však môjmu srdcu najbližší. Už som to spomínal, pani Nostalgia je veľká paní a ja ináč nemôžem. Film je aj tak sám o sebe strhujúcou a výpravnou dobrodružnou jazdou so zaslúžene oscarovými trikmy a mohutnou a dunivou hudbou Johna Barryho. Opäť vo svojej dobe, a vlastne aj teraz, nedocenené dielo. Je však jedným z filmov, ktoré vám ponúknu dve hodiny výbornej zábavy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chyb a chybek to má dost, ale proboha, je to čtyřicet let starý kus. A pořád má co dát. Skupina naftařů pátrá po nových ložiscích ropy, ostrov zahalený v mlze ovšem skýtá už na první pohled zajímavý potenciál i pro paleontologa s tváří Jeffa Bridgese. Do toho upištěná na stříbrném plátně debutující kočka Jessica Lange, producentský dohled Dino de Laurentiise, úchvatná hudba Johna Barryho a velmi dobrá kamera s výpravou. A ty nevyrovnané triky se dají tvůrcům odpustit. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto parádního dobrodružného filmu o Kongovi považuju za hodně velký úlet (na imdb je hodnocení ještě nižší), od začátku se v něm něco zajímavého děje a kecání a zdlouhavost původní verze nebo verze od Jakcsona jsou vynechány. Po bouři na moři a přednášce o ostrově, na který se jede, začíná dění na ostrově, které trošku připomíná "indyjonesovku" a divákovi nechá vydechnout až po ulovení Konga. Následuje akce v New Yorku, která není vůbec špatná, zakončená tragédií na střechách WTC. Guillermin to vzal na rozdíl od Jacksona za správný konec a nesnažil se ohromit triky, natočil dobrodružný film, z Konga udělal tragickou figuru, která dojela na lidskou chamtivost a do hlavních rolí obsadil známé a dobré herce, kteří nebyli jen do počtu. Toto je správná, a podle mě i jediná cesta, jak ke Kongovi přistupovat. Hvězda navíc za nostalgii a dabing. Nedoceněný film a nejlepší "monster movie", ať si Jackson co chce říká. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • V závěrečné konfrontaci na WTC nalétají na Konga tři vrtulníky. Kong jeden z nich zničí, přesto jsou v dalším záběru vrtulníky znovu tři. A opět, tím stejným způsobem, zničí jeden vrtulník. (Guilemot)
  • Natáčení trvalo od 15. ledna 1976 do 27. srpna 1976. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama