Reklama

Reklama

Expanze

(seriál)
  • USA The Expanse
Trailer 1
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2022), 46 h 56 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cas Anvar, Frankie Adams, Cara Gee, Thomas Jane, Shawn Doyle, Nadine Nicole, Florence Faivre (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Děj se odehrává za 200 let v budoucnosti, kdy lidstvo plně kolonizovalo sluneční soustavu, ale ještě nedosáhlo ke hvězdám, na pozadí vyostřujícího se konfliktu mezi Zemí, Marsem a koloniemi v Pásu asteroidů. Detektiv Miller, narozený v Pásu, dostane úkol najít nezvěstnou mladou ženu, Juliettu Andromedu Mao. Jim Holden je prvním důstojníkem z nákladní lodě - tahače ledu Canterbury, která těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to oba stáli, jejich osudy se protnou a zjistí, že pohřešovaná dívka je klíčem ke spiknutí nepředstavitelného měřítka. (jaaara)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (258)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

A já se vždycky nechám tím Syfy znovu ukecat a zlákat. Jejich problém má už klasickou šablonu, která se neustále opakuje. Přijdou s dobrým a zajímavým nápadem, mají s ním áčkové ambice, obsadí béčkové herci a najmou céčkové scénáristy. Někdy mi to vadí míň (12 Monkeys, Killjoys) a někdy o poznání víc (Helix, Defiance). Expanse se svou první sérií zařadil někam zhruba doprostřed, ale s tím, že blíže je té druhé skupině. Co bylo dobře - neznám sice předlohu, ale samotný příběh, který je prezentován, mě dokázal nalákat. Spiknutí k odhalení může stát za to. Dalším velkým plusem je vizuál, obvykle totiž Syfy servíruje o poznání slabší triky a výlet po vesmíru ve vesmírných lodičkách plně vybavených nejrůznějšími technickými vymoženostmi mohl dopadnout ještě o poznání hůře. Co se tolik nepovedlo - Postavy jsou pro mě problém, nevadí mi neznámé osazenstvo, ale to, že postavy je pro mě těžké si oblíbit a fandit jim. Když tomu připočtu pomalost a rozvlečenost nepřehledného děje, tak ztrácíme další důležité body. Politika může být problém vždycky a tady jsem nepřišel na chuť vůbec lince ze Země. Nepřinesla nic zajímavého a pro děj důležitého a myslím, že bychom se bez ní obešli (minimálně v téhle sérii). Nakonec to nebylo úplně špatné a dívat se na to dalo, ale... je tady moc ale. Dá se říct, že děj série byl tak nějak uzavřen, ale je jisté, že to chce pokračování. Těžko však říct, jestli to pokračování chci vidět... ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Dark Matter, Killjoys, Defiance ... všetky tie sci-fi seriály od Syfy sú na jedno kopyto. Stanica sa síce môže dušovať, že Expanse je ich najambicióznejší projekt, do ktorého vrazili najvyšší rozpočet, ale vo výsledku to nie je kto vie ako pozvať. Oproti iným ich seriálom má síce o niečo lepšie efekty (ale nijako výrazne skvelé), no Syfy by spravil lepšie keby aspoň raz investoval peniaze do lepších scenáristom a režisérov. Jasne, v hereckom obsadení má namiesto plejády treťotriednych hercov aspoň jedného Thomasa Janea, ale čo z toho keď pilotná epizóda je opäť len súborom nezaujímavých postáv, o ničom dialógoch a deja, ktorý je divákovi tak ukradnutý, že neviem čo by malo lákať na sledovanie ďalších epizód. Už po dvadsiatich minútach pilotu som bol z toho tak unavený a otrávený, že nemám v úmysle tu hľadať akékoľvek pozitíva a nebyť v hodnotení takto prísny. Posledná sci-fi novinka od Syfy, pri ktorej strácam čas. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct jako scifi fanouškovi, který je hodně náročný na toto téma mě The Expanse v roli favorita na nej scífko od SYFY velice často zlobí. Nepříjemná houpačka, když už pominu, že první série je prakticky o ničem a vše začne až ve druhé, která zase chvílemi až komicky graduje, protože snaha tvůrců je, ale um a peníze áčkovejch projektů prostě chybí. Postupem času se mi začíná na obrazovce míchat spousta zbytečných nezajímavých postav a zákoutí všelijakých lodí a asteroidů a měsíců a všechno je za rohem a všude si dolítnu v řádech hodin max. dnů. Interiéry kosmických raketek jsou povedená a vůbec kulisy, ve kterých se herci druhé kategorie objevují jsou velice hezké současně s tím i exteriéry a bitvy ve vesmíru až mne to překvapilo. Horší to je upoutáním a atmosférou. Za 2 série v podstatě nevím jaký je život na planetě Zemi v budoucnu a ani slavný Mars neukázali. Nemám k čemu přilnout, v Amazonii spadne jaderná bomba, umře dva miliony lidí a v díle vám ukážou velký kulový. Těch pár obrázků potápějící se pevniny v úvodních titulkách je nedostačující. Navíc asi po prvních třech dílech jsem začal být absolutně alergickej na vůdkyni Spojených Národů, která se tam v každé scéně nadpozemsky promenáduje nastrojená v indickejch hadříkách a z pusy ji leze tak nepříjemnej chraplák. Tvůrcům to asi přišlo sexy, ale já bych bábu předaboval Valerii Zawadskou, ať už ji nemusím víc poslouchat. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Navzdory počátečnímu dojmu, že půjde o béčkový amalgám Blade Runnera, Total Recall, Aliena, Mass Effectu a dalších legend začne The Expanse rychle ukazovat vlastní zuby, které koušou hlavně v zobrazení špinavé a přízemní futuristické společnosti Prstenců a nelítostného klimatu blížící se války. Sympatické a nejednoznačné figury tomu značně pomáhají překonat ztrátu tempa a obsahu v polovině (člověk prostě jde dál, protože ho Miller, Holden, Nagata a spol. zajímají). Největší zádrhel je scénář, který se snaží za běhu zahrnout co nejvíc detailů a člověk neznalý knižních předloh v tom a) plave b) vidí, že logika je občas odfkláknutá. Genocidní finále a biomechanická rakovina skvělé, pro mě ale zůstává vrcholem komorní vymetání asteroidu v osmém díle. Každopádně masité hard scífko, jaké obrazovce roky chybělo. Sedlám svou Rozinantu a vyrážím vstříc druhé sérii. P. S. Formálně víc než nadstandardní, nemluvím ani tak o solidních tricích, jako o pěkné scénografii a záběrech, o kterých zjevně někdo přemýšlel. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Vynikajuce sci fi, ktore sa zaujimavo vyvyja. Zacina na to ako komorna vesmirna detektivka a socialna sonda. Ale postupne dostaneme vsetko. Politiku, intrigy, akciu, horor, objavovanie nastrah vesmiru, velkolepe sceny aj komorne klaustrofobicke situacie. Postavy sa vyvyjaju. Rovnako ich ulohy v deji sa meni. Zakoncenie je dostojne. Jedine postava Dominique Tipper ma obcas srala. Bavil som sa. Je to tak na 4 a pol hviezdy. Ale zaokruhlim hore. ()

Galerie (762)

Zajímavosti (13)

  • Bojové helmy jednotek CPM na stanici Eros jsou ve skutečnosti jen motorkářské helmy, objevily se v poslední epizodě seriálu.
    (UncleMorty)
  • Seriál má poměrně věrně sledovat děj sfi-fi trilogie "Expanze" ("Leviathan se probouzí", "Kalibánova válka" a "Abaddonova brána") od Jamese A. Coreyho s jednou výjimkou - do děje je uvedena dříve postava Chrisjen Avasaraly (Shohreh Aghdashloo), která se objevuje až v knize "Kalibánova válka". (jaaara)
  • Děj seriálu se odehrává přibližně 200 let v budoucnosti. (ČSFD)

Související novinky

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon chystá Mass Effect seriál

Amazon chystá Mass Effect seriál

24.11.2021

Streamovací služba Amazon pomalu ale jistě začíná rozjíždět svoji vysokorozpočtvou televizní produkci. Před pár dny si tak odbyla premiéru seriálová adaptace fantasy ságy Kolo času, kterou příští rok… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama