Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veterinář Jan (Jiří Bartoška) už toho má dost. Poslední kapkou je smrt tchána, kterému taky došly síly a trpělivost. Babička (Iva Janžurová) totiž vždy rozhodovala o jeho životě, stáří, a nakonec i o tom, jak a kde bude pohřbený. Nerespektovala žádné jeho přání a touhu, v dobré víře, že ona sama vždy a lépe než on ví, co je pro něj dobré a správné. A tak se k jeho neštěstí o něj starala podle své představy o jeho štěstí. A Janovi začíná být jasné, že je na té samé cestě. Jeho žena Olga (Eliška Balzerová) se totiž řídí stejnou teorií malého dvorku a dlouhého biče a přesvědčením, že za štěstí svého muže je zodpovědná výhradně ona. Janovi dojde, že už takto dál nemůže, nechce, neumí. Když nic neudělá, skončí jako tchán. Jednoho dne jej napadne způsob, jak se osvobodit a získat zpět vládu nad svým životem. Tato revolta je ale hodně netradiční. Už jen tím, že prvotní inspirací mu byl jeden z jeho pacientů, papoušek s podezřením na Alzheimera. Jan se tak i díky němu vydává na cestu za naplněním toho, o čem se domnívá, že jsou jeho sny. A protože tato cesta nemůže být snadná, stává se její součástí také stádo koz a později i krav, psychiatrický ústav, plavba na voru a život na lodi. Janova cesta za svobodou ovlivní i životy jeho dětí a jejich partnerů. Dcera Olga (Táňa Vilhelmová) totiž převzala matčinu metodu, zatímco snacha Alena (Pavla Beretová) zatím dokázala tlaku rodové tradice odolat a volí vlastní cestu, liberálnější, modernější, lidštější. Důsledky jsou pro jejich protějšky (Jiří Havelka a Jakub Kohák), v obou případech odpovídající. (CinemArt)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak kolega Tetsuo se vedle rozčiluje, že to nejni ze života, ale jenom stereotypní klišé a že prej odpad. No, kdybych hezkou řádku takovejch párů ve svým životě nepotkal, tak bych hvězdama šetřil, ale takhle? Naprosto brilantní a skrze nadsázku nádherně ukázaný, proč se některejm ženskejm říká "slepice" a proč, i když jsou hodný a myslej to dobře, se s nima nedá žít. :-)

donobonolomo

donobonolomo (hodnocení, recenze)

Kdyz dostanu chut se zenit, nebo site se kolem mne stahuji, tak si pustim tenhle film a je mi hned lepe ! Film pro vsechny stary mladence.

Girili

Girili (hodnocení, recenze)

Bartoska a Balcerova zijou ve stejnem dome, jako Rebecini rodice v Pestirne. :-)

Uživatel vilicek77 smazal svůj příspěvek.

 (hodnocení, recenze)

Film pro ''čecháčky'' ti z toho budou určo udělaní.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

s1r1us

s1r1us (hodnocení, recenze)

Jak ho vidím s tím válcem v hubě, Bartoškovi bych nechal tu jeho nedávnou léčbu zaplatit ze svýho. :(

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Však si Kohák na svém trotlovství založil svou vizuální kariéru. Ve skutečnosti trotl není, jen tak vypadá. 

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Pominu-li Bartošku a Balzerovou, kde není o čem, pak už je to o ničem. Dementního Koháka (skutečnw nechápu, kde a kdo tohoto trotla vyhrabal a dovolil si označit za herce), který mně znechutil i Okresní přebor, absolutně nesnáším, Vilhelmovou taky nemusím. Takže za dva bardy 2*.

YumiOkami

YumiOkami (hodnocení, recenze)

Škoda, že to není pokračování Modrého tygra (nevím jestli byl modrej, ale růžovej určitě nebyl.)..

na příspěvěk reagoval gonga

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Pohledná Slovenka nesmí chybět...mám ty holky slovenský rád a bratry Slováky taky, ale proč je tam zrovna Slovenka?

na příspěvěk reagoval Pajap

Kimon

Kimon (hodnocení, recenze)

Už se moc těším, asi k tomu budu mít, jako 36 let ženatý, velmi vřelý vztah.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Na první pohled to vypadá dobře, byť Balzerová na mě nepůsobí úplně nejlépe, z traileru se mi zdá, že trochu přehrává a v této poloze se mi nelíbí. Téma je víc než aktuální, kdo nezažil, neumí si představit, jaké to je , žít s člověkem, který Vám chce zajistit štěstí, ale dle jeho představ. Takových žen, obětí, které namísto, aby žily svůj vlastní, autonomní život, kterému nemají odvahu se podívat do tváře, a byly partnerkou, žijí za svého muže, zcela mu oddány (po svém), aniž on by si to přál. Následky jsou často tragické.

packa

packa (hodnocení, recenze)

Někdo tu šeptandu zahájit musí - podle prvních zhlédnutých ukázek (a neptejte se mě, kde jsem je viděl:) můžeme očekávat výborný film. A pozor, s absolutně skvostným Bartoškou! (Ještě teď se řechtám, když si vzpomenu na některý hlášky)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama