Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série měla své mouchy a nelogičnosti, ale většinou to byly drobnosti, které jsem byl ochoten přehlédnout na úkor napínavého děje, realisticky vykreslených postav a výborných příběhů. V druhé sérii ovšem začali nelogičnosti přibývat a postupně se z nich stávali totální scénáristické díry, na které by byl hrdý i ementál. A ani nad těmi menšími už nešlo přivírat oči na úkor dobrých věcí, protože ty dobré tam prostě většinu času vůbec nebyly. Poslední díl bylo vyložené finále do očí bijících absurdit. Za mě obrovské zklamání, které vlastně vůbec nechápu, protože první série byla výborná. Škoda, přeškoda... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zhlédnutí druhé série, musím chtě nechtě zvednout hodnocení o jednu hvězdu té první, protože ta byla jasně lepší. Ať si Jan Pachl říká, co chce. ON může být rád, že mu většinu jeho projektů platí televize, protože po doslovném zprznění vlastního výtvoru, by si zasloužil nakopat do řiti…Cirkus Bukowsky ani první Rapl nebyly bůhvíjak excelentní krimi podívanou, ale našel jsem na nich dost pozitivních věcí, tady se zhoršilo snad úplně všechno. Od scénářů jednotlivých dílů (až na dva – tři to balancovalo na hraně průměru-podprůměru), přes výrazně zhoršenou charakteristiku většiny postav, objevila se doslova tuna nelogických kopanců a stupidity. I zde jsem však dokázal narazit na pozitiva a jakžtakž slušnou atmosféru, což je taky důvod proč tomu nakonec těch průměrných 50%. Třetí sérii však už nechci!!! Hraní si s aktuálními tématy taky zrovna moc nevyšlo – no spíš to bylo nedobře „podáno“ a provedeno. Podle režiséra to byl super nápad a zvýšilo mu to sledovanost, jenže sledovanost mu zvedla první série, kdy se všichni těšili na solidní pokračování, místo toho dostali jakousi parodii na sebe samo…slabých 50% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco Rapla S01 považuji za špičku krimi dle mého gusta, na S02 jsem si v šoku očekávaného musel dost zvykat - Pachl změnil žánr ze severské noir na grotesku se spoustou nelogických a náhodných věcí, což u detektivky je na pováženou. Moc se mi nelíbí, jak Pan režisér po zdejší kritice dělá v tisku ramena, že to mělo větší sledovanost tak co ty kritické hlody, což se mi zdá neuctivé vůči amatérským filmovým kritikům, tohle není sociální síť, kde si většina vybíjí nějakou frustraci, aby uškodila panu Pachlovi, tady jsou většinou fanoušci filmu, který mají jako hoby a můžou říct, jestli se něco líbí nebo ne stejně jako spolek filatelistů. Já mám pocit, že to mělo tak vysokou sledovanost hlavně kvůli první řadě a taky , že všichni čekali kdy se to vrátí do těch původních kolejí. Jsem přesvědčen, že kdyby měli diváci hlasovat mezi S01 a S02 vítěz je jasný i kvůli tomu šílenému konci. Na druhou stranu já sám beru fakt, že ikdyž první Rapl byl supr, tak nejde točit druhou, třetí řadu až do bramboračky, takže je třeba udělat něco "jinak" . Když jsem zapomněl na S01 a rozhlédl se kolem , co dávají za shity ostatní TV, tak mne Rapl S02 dostatečně pobavil na čtyři hvězdy a já se u některých věcí opravdu nasmál. Těšil jsem se na každý další díl a je mi líto, že nevznikne S03 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo no, kriminalisticky to není nic moc (i když na díly Kebab Aleppo, Ahoy Sázavo nebo Cvokhaus nedám dopustit), vyprávění je rozbředlé a poskakuje mezi jednotlivými případy a hlídáním Čubriče (i když režisér Ivo Trajkov se zde odvázal nejvíc od Kanárské spojky), ale co s tím vším, když tu partu kriminalisty v čele s Kunešem máte tak moc rád, jako já. 60%, ale s odřenýma ušima a další řadu už prosím né. ()

Cartman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku jsme se ne zcela vysvětlitelně přesunuli do města, bůhvíproč zmizely některé postavy a proč je najednou hlavní hrdina bezdomovec už asi nikdo nezjistí... Děj celé série se mnohem víc soustředí na hlavní dějovou linku než jednotlivé případy, což považuju za největší krok k horšímu oproti první sérii. Proto tedy stále dívatelné, ale už ne tak zábavné jako první řada. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Scény fotbalového zápasu, kde měl hrát fiktivní klub Spartak, se natáčel na příbramském fotbalovém stadiónu. Tvůrci využili také domácích aktérů, v záběru lze vidět jako hlavního rozhodčího Michala Patáka, bývalého prvoligového a mezinárodního rozhodčího, a také bývalého ligového hráče Příbrami Daniela Huňu. Tvůrci si trochu pohráli se záběry, když hráč šel po vyloučení směrem k nedokončené boční tribuně, kde nejsou žádné kabiny. Později však vyšel z kabin k autu za jinou tribunou, a opět odjížděl vozem pod nedokončenou tribunu, kde srazil hrozícího nácka. (ydenbroy)
  • Druhý díl se natáčel převážně v Chomutově, bitka ultras v Praze (ledárny Braník). (spacio)
  • Slepičková (Lucie Žáčková) obdaruje arabské děti plyšovými prasátky, které je přijmou. Jenže arabské etnikum považuje prasata za nečistá. (sator)

Reklama

Reklama