Reklama

Reklama

Loupež ve velkém stylu

  • USA Going in Style (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V zoufalé snaze platit účty a přežít kvůli svým blízkým se trojice kamarádů odhodlá riskovat všechno a přepadnout banku, která je připravila o jejich peníze. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (399)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Může to na někoho působit z mé strany jako nadhodnocování, ale za sebe si ani rychle nevybavím, kdy jsem se naposled dokázal tak výborně pobavit u současné americké žánrovky. Rozhodně překvapení... a že éra loupežních komedií už dávno pominula? Jo, tak o to víc potěšil vcelku povedený stylový návrat s příjemnou atmosférou, dobrým scénářem i režií, několika retro odkazy a hlavně třemi nestárnoucími sympaťáky v hlavních rolích, z nichž nejen Michael Caine opravdu s léty zraje jako víno. Moderní grafické nápady neruší, naopak též skvěle fungují v souladu se svižným nádechem této milé záležitosti. V rámci žánru za mě nadprůměrný kousek s velmi dobře zvolenou kratší stopáží, který mě pobavil natolik, že jsem dokázal relativně přehlídnout všechna klišé či občas i menší předvídatelnost. 75% ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Verte či nie, ale aj keď je tu napísaná USA, za 96 minút som sa necítila ani na moment trápne. Bola som ohľadom ďalšej komédie s hviezdami po 80ke trochu skeptická. No Freeman, Caine aj Arkin to ešte stále vedia roztočiť. Možno už nie v takom závratnom tempe ako voľakedy, no stále ma proste bavia. Vtipov mohlo byť viac, ale nesťažujem sa; určite lepšie, než ich strieľať viac a do prázdna. Starčekovia sú posledné roky proste in (nielen v kinematografii..) a Braff vďaka tomuto trendu stvoril jednu príjemnú oddychovku. PS: Trochu sa hanbím, že je Morgan nominovaný v jednej morbídnej výzve... mal by byť nesmrteľný. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia komedia, ktora dala priestor sa znova poriadne predviest niektorym hereckym legendam. Tentokrat sa zapletka toci okolo vykradnuti banky, co sa vzhladom na okolnosti ukaze ako opravnene rozhodnutie a nakoniec sa dockame aj posolstva o tom, ze spolocnost by sa mala postarat o svojich starsich. Film ma svizne tempo, viacere vtipy su dostatocne vydarene a ustredne trio (Caine, Freeman Arkin) doslova exceluje. V par neskutocne zabavnych vystupoch sa predvedie aj Christopher Lloyd, ktory znova dokazuje, ze nikto nevie zahrat zmäteneho dedka lepsie ako on. Obcas film zahra aj na vaznejsiu strunu a aj po tejto stranke film funguje. Prevedenie lupeze je tiez uveritelne a nasledne alibi zabavne. Nastastie z tejto party dôchodcov nerobia ziadnych supermanov. K uplnej dokonalosti mi chybala este väcsia kadencia vtipov. Napriek tomu som spokojny a bavil som sa viac ako u nedavneho filmu Last Vegas. 7/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Povedená jednohubka ve stylu Stand up guys, kterou si již zřejmě znovu nepustím, ale vesměs jsem se dobře bavil a ač by mě mohlo mrzet, že velikáni typu Caine nebo Freeman točí film z tohodle ranku a ne poprvé, vlastně je to jejich jediná šance jak uhrát ještě hlavní role. A pořád mají charisma a ostrovtip, takže proč ne...7/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svižná a velmi povedená komedie, která téměř po celou dobu drží kvalitativní laťku vysoko nad průměrem. Going in Style má tento úspěch založen především na ústřední trojici tvořenou Morganem Freemanem, Michaelem Cainem a Alanem Arkinem. Chemie mezi nimi je takřka neuvěřitelná, pročež u jejich scén či gagů budete "řvát" smíchy, což se umocní zejména u scény v obchodě, kde si staříci zkouší první "loupež". Je velká škoda, že režisér Zach "Scrubs" Braff neudrží skvěle načrtané tempo a styl až do konce, jelikož pár minut po finální loupeží začne snímek lehce "uvadat" a nebezpečně se propadat do hlubin filmového průměru. Nebýt tohoto atributu, nebál bych se snímek Going in Style označit za jednu z nejlepších a nejpovedenějších komediálních záležitostí tohoto roku. Ale nebojte, i přesto všechno se jedná o skvělou a zábavnou podívanou, pročež si, stejně jako já, tuto trojici matadorů zcela zamiluje. Skvělá práce! „Worst comes to the worst, we get caught, we get a bed, three meals a day, and better health care than we got now.“ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • V USA film za první víkend docílil čtvrté nejvyšší návštěvnosti, kdy vydělal 11,9 milionů amerických dolarů. (inachisio)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama