Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

ripo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa dá pozrieť i viackrát, kde je zaujímavá hlavne prvá polovica filmu a po vzore "Made in Holywood" sa to čím ďalej , tým viac przní. Mňa v tomto filme upútal hlavne John Lithgow, ktorý stváril veľmi presvedčivo najväčšieho záporaka tohoto filmu. .... "Zabi pár ľudí a budeš vrahom . Zabi ich milión, a je z teba dobyvateľ ! " ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou jsem si pro jistotu projel filmografii Sylvestra, abych mohl se vší zodpovědností říci, že Cliffhanger je jeho nejlepší film (nepočítám-li Mravence Z). Ovšem spíše než toporný, ale v rámci žánru dostatečný výkon SS, je to zásluha Rennyho Harlina, který udržuje po celé dvě hodiny ten správný akční rytmus - film má spád a nabízí několik opravdu hezkých "explozivních" a vygradovaných scén. Scén hloupých (SS pod ledem) je přiměřeně a jsou v rámci žánru akčního filmu přijatelné. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborné akční béčko, které ani po letech neztrací na zajímavosti. Renny Harlin dokázal z béčkového tématu vyždímat téměř ačkovou záležitost, hlavně po technické stránce (ostatně, nominace na tři Oscary v technických kategoriích to potvrzují). A i když je to "jen" blbé béčko, tak mě se líbilo. Protože když to porovnám s některými bečky, které se točí dneska, tak tohle je o několik tříd nad nimi. A John Lithgow jako záporák? Skvělý!!! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Akčňáky od Rennyho Harlina, až na jedinou čestnou výjimku, zdařile balancují kdesi na pomezí třídy A a B. Ani u Cliffhangera tomu není jinak. Originální a dobře provedený scénář, který ovšem má jisté nedostatky především co do reálnosti. Ty má i spousta jiných filmů, jenže Harlin není tak skvělý režisér, abyste na tyhle chybky během chvíle zapomněli nebo je úplně ve všem tom nářezu ignorovali. Ale pokud nebudete mít na práci nic moc důležitého a v telce bude na programu právě tohle, mrkněte na to. Když ne kvůli Stalloneovi, tak aspoň kvůli výbornému záporákovi Johnu Lithgowovi. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Od samotnýho začátku mě tenhle film pořádně chytil za koule. Sice se neshodnu se Stallonem ohledně oblečení do hor, ale zcela se s ním shodnu, jak by měl takový pobyt na čistým horským vzdoušku vypadat. Sly nám nabízi báječnou alternativu trávení volného času na horách. Kdepak lyže nebo snowboard a goretex oblečení. Hezky šedivý tričko, katě od vitnemaců, bouchačky, kufry s prachama, helikoptéry, rány rukama, rány nohama, rány hlavama, skoky ze skály, skoky na skály, skoky do skály.....zkrátka pořádně si tu dovolenou užít, a ne stát trapné fronty na vleky, fronty na groky, fronty na parkování, fronty na ubytování a fronty na sraní. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Během jedné scény si režisér Renny Harlin stěžoval, že jsou vidět jistící lana a kaskadér pak musel lézt bez nich. (džanik)
  • V čase 39:03 je zřetelně vidět, že sníh ve vánici je umělý, protože jeden ze zloduchů vyplivuje sněhovou vločku, což by se skutečným sněhem nešlo. (Proste..Jana)
  • Původní název filmu byl "Gale Force" a ve scénáři čelil Sylvester Stallone (Gabe Walker) teroristické skupině během tropické bouře v pobřežním městě. Projekt se však v této podobě zdál společnosti Carolco příliš drahý. (džanik)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama