Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších "stalloneovek", pokud ne vůbec nejlepší. Stalloneho "výrazovost" tady víceméně ani není očekávána, proto nikoho nepřekvapí, když se opět neprojeví. Na rozdíl od jiných jeho filmů je ale tady docela kompaktně poskládaný děj, který sice nevychází z bůhvíjak úžasného scénáře, ale rozhodně nebude nudit. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mimořádně sympatický vysokohorský spektákl. Emocionálně silná úvodní scéna. Nepředvídatelný scénář plný akce, napětí a nápadů, zasazený do krásného prostředí italských Dolomit. Povedená banda hláškujících grázlů. Studiově přesvícené interiéry, které baví retro kouzlem. Hezký mohykánovský motiv Trevora Jonese. Skvělí herci. Nebýt logických děr, nebylo by Cliffhangerovi co vytknout. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Úvodní nervydrásající scéna člověka namlsá tak, že se blaženě tetelí, co že přijde dál. Ničeho podobně vzrušujícího se už po zbytek filmu nedočká, ale i tak je nutno říci, že jde o vysoce nadprůměrný akční snímek, přestože některé scény zub času dost ohlodal (občas dost okaté kulisy a triky). Stalloneho dočasný comeback se po sérii zoufalých komedií vydařil. PS: Pro zkušené horolezce tu asi bude chybět žánrové zařazení "komedie" :o) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stallone v jednom ze svých lepších filmů. Film z velké části těží z prostředí hor a Stallone se na to dobře připravil, protože jeho svaly by udržely snad i ten vrtulník... (pokud by to ve scénáři nebylo jinak:)). Z dnešního hlediska už to tak úžasné není, ale jako hit z půjčovny v době vhsek tohle fungovalo opravdu skvěle. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na takový film se jen tak nezapomíná. Sly v nejlepší formě (ten nehorázný triceps!!). Nabouchaný horolezec, který bojuje nejen s nepřáteli ale i sám se sebou. Akční podívaná od začátku až do konce, jeden z největších klenotů Slye. Parádní atmosféra, napětí, adrenalin, akce, originální nápad na příběh, lákavé prostředí! ta úvodní píseň je božská, jedna z nejlepších znělek vůbec! Bylo super vidět jeden ze svých nejoblíbenějších filmů se Slyem na velkém plátně - Kino Aero 2018. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčení bylo pro Sylvestera Stallonea (Gabe Walker) výzvou, protože se, dle vlastních slov, bál výšek. Když pak zjistil, že jištění je bezpečné a stačí jen překonat psychický strach, chtěl si všechny náročné scény točit sám. (camper)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama