Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Stallone visíci, letíci, střílici a na všetky možné spôsoby. Harlin po Die Hard 2 opäť dokazuje že keď dostane originálny scénár, tak vie vyprodukovať kvalitny akčný film. Ako malý som Cliffhangera videl viackrát a vzdy som sa tešil a bavil. A BTW: Bol to prvý americký film, ktorý som videl so slovenským dabingom (a bol som zdesený) a zároveň úplne prvý film ktorý vyselala vtedy začínajúca TV Markízka. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Od samotnýho začátku mě tenhle film pořádně chytil za koule. Sice se neshodnu se Stallonem ohledně oblečení do hor, ale zcela se s ním shodnu, jak by měl takový pobyt na čistým horským vzdoušku vypadat. Sly nám nabízi báječnou alternativu trávení volného času na horách. Kdepak lyže nebo snowboard a goretex oblečení. Hezky šedivý tričko, katě od vitnemaců, bouchačky, kufry s prachama, helikoptéry, rány rukama, rány nohama, rány hlavama, skoky ze skály, skoky na skály, skoky do skály.....zkrátka pořádně si tu dovolenou užít, a ne stát trapné fronty na vleky, fronty na groky, fronty na parkování, fronty na ubytování a fronty na sraní. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Eric Qualen: Ztratilo se nám tady v horách pár kufrů. Vy nám je najdete. Gabe Walker: Co v těch kufrech bylo? Eric Qualen: Boty, ponožky, sto milionů dolarů. Běžné věci...... Rozhodne jeden z najlepších Stalloneho filmov a jeden z najlepších akčných filmov 90-tych rokov. Veľmi atraktívne prostredie hôr, zaujímavý dej a skvelá akcia. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Úvodní nervydrásající scéna člověka namlsá tak, že se blaženě tetelí, co že přijde dál. Ničeho podobně vzrušujícího se už po zbytek filmu nedočká, ale i tak je nutno říci, že jde o vysoce nadprůměrný akční snímek, přestože některé scény zub času dost ohlodal (občas dost okaté kulisy a triky). Stalloneho dočasný comeback se po sérii zoufalých komedií vydařil. PS: Pro zkušené horolezce tu asi bude chybět žánrové zařazení "komedie" :o) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden zo skvelých filmov Sylvestra Stalloneho. Kde sú tie časy, kedy sa ešte nemuseli robiť všetky tie výbuchy a špeciálne efekty na počítačoch, ktoré sú pre dnešného diváka povinnosťou pri akčných filmoch. Zlaté filmové deväťdesiate roky. V tomto filme musím jednoznačne pochváliť okrem Sylvestra aj skvelého záporáka Rexa Linna a tiež ku podivu kladnú postavu skvelého herca Michaela Rookera, v súčastnosti známeho hlavne vďaka seriálu The Walking Dead a tiež filmu Guardians of the Galaxy. Cliffhanger je skvelý film, ktorý odporúčam všetkým milovníkom akcie. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Děj filmu se sice odehrává za velkou louží, nejspíš ve Skalistých horách, ale filmaři vzali zavděk prostředím italských Dolomitů. A po jejich odjezdu si vykoledovali značně nelichotivé hodnocení místních usedlíků, kteří "bordel" po nich likvidovali několik týdnů. (Robbi)
  • Celý štáb musel půl roku před natáčením trénovat, aby byl schopen v takové nadmořské výšce natáčet. (camper)
  • Speciální vybavení, které bylo vytvořeno pro potřeby natáčení, muselo být na lokace dopravováno vrtulníkem. (camper)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama