Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (297)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa, ktorý som videl snímok o ktorom toto dielo vypovedá, má toto všetko pridanú hodnotu. Jeden z najväčších majstrštykov v celej filmovej histórii, dostal vlastnú filmovú biografiu. A to biografiu v plnej poľnej, plnú vynikajúcich hereckých výkonov a skvelej remeselnej práce. Ak ste THE ROOM nevideli, bude to pravdepodobne pre vás iba nejaká priblblá komédia o natáčaní nejakej kraviny. Ale ak ste ho videli, budete okúzlení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ovládl festival v San Sebastiánu, získal hereckého Glóba, jenže tohle věrné ohlédnutí za vznikem vysmívaného projektu výstředního neumětela Tommyho Wiseaua, který dostal nálepku současného Eda Wooda, mě úplně neoslovilo. Absurdita Wiseaua a jeho filmu má samozřejmě velký potenciál, my jdeme nicméně poměrně očekávaně od setkání dvou mužů na divadelních prknech, přes snahu prosadit se v Hollywoodu, vlastní natáčení až k tragické premiéře. Není to o posměšném blbnutí, jde o upřímnou poctu, třeskutou satiru na Hollywood a portrét dvou nerozlučných přátel s vnitřními démony, kteří se neopustili ani v nejtěžších chvílích. Výborným tahem bylo obsadit do role neúspěšného naivního herce Francova bratra Davea, takže o uvěřitelnou chemii je postaráno. Skvělou komedií bych to rozhodně nenazýval, naneštěstí i těch dramatických scén je málo, místy je to hodně sterilní až nudné, z některých pasáží se úplně vytratila dynamika a jakákoliv přidaná hodnota. James Franco stejně jako ve 127 hodinách dokazuje, že náročnější party zvládne. Osvojil si křečovitou řeč těla, ospalý výraz, akcent. Naopak řada vedlejších postav vyznívá až zbytečně. Silné tři hvězdy, čtyři ale nedám. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Bylo by přehnané očekávat geniální film roku, protože Franco ještě úplně nezvládá rozprostřít děj komplexně mezi více postav či motivací a vykročit cílevědomě jedním směrem,. Kouzlo Disaster Artist tkví více v bizarnosti než zodpovědnosti, spíše v originálním vyhovění všem, kteří mají fenomén Tommyho Wiseaua rádi, nebo ho díky tomuhle oslavnému výstřelku mít rádi teprve začnou. Energický zážitek, který si už jen pro vlastní lásku k filmovému řemeslu rád ještě několikrát pustím znovu, a tu lásku u něj budu, stejně jako u roztomile špatného, ale neméně upřímného The Room, znovu a znovu křesat... Více zde ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Disaster Artist" alebo film o tom, ako vznikalo kultové "The Room". V mojich očiach ide o skutočne vynikajúci film. Alebo to upresním. Oba filmy sú podľa mňa vynikajúce, no každý z iných dôvodov. "The Room" je podľa mňa jedna z najlepších komédií všetkých čias, na ktorej sa dokážem nasmiať do sýtosti. "The Disaster Artist" je naopak filmom, ktorý sa viac sústredí na to, ako to celé vlastne vzniklo, ako sa dali Greg s Tommym dokopy a čo bolo ich cieľom. A je to pritom jednoduché. Tommy bol veľký vizionár a Gregovým snom bolo byť hercom. A obaja mali možnosť svoje schopnosti preukázať. A hoci to bolo veľké množstvo úsilia, nervov, a veľkého kriku, tak nakoniec dali dokopy film, na ktorý sa nikdy nezabudne. Čo je ale na tomto diele najlepšie je fakt, že to nie je poňaté iba ako komédia. Áno, uvidíme vznik pamätných scénok z filmu, na konci si ich dokonca budeme môcť medzi sebou porovnať, ale nie je to iba o tom. Je to aj o komplikovanej povahe Tommyho a skutočnosti, že nie všetko je také jednoduché a ružové. Najmä ak váš najlepší kamarát je Tommy Wiseau. Človek, ktorý sa nehanbil, nemal strach a urobil to, čo najviac chcel. A doteraz považuje svoj film za absolútne majstrovské dielo. A vidíme, že keď ľudia na jeho film reagujú tak, ako reagujú, necíti sa šťastný. A takisto aj Greg si uvedomuje, že život s Tommym je veľmi komplikovaný a najmä ho obmedzuje v jeho vlastnom živote, pretože je okrem iného aj veľký egocentrik. Myslím si, že ak ste fanúšikom "The Room", tak jednoznačne to musíte vidieť, ale aj ak ste ten film nikdy nevideli, myslím si, že dokážete film oceniť. Myslím si, že má správne srdce, komédiu akú by ste očakávali a dobre vyváženú drámu. A nepôsobí gýčovito, alebo lacno. Naopak si myslím, že James Franco chcel tento príbeh podať čo najlepšie a najsilnejšie. A dávam mu za to veľký kredit. Hodnotenie: A ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne je to pekná hovadina, fakt že hovadina, ktorú môžu vyprodukovať iba hovadá ako Franco, Goldberg a Rogen. Na jednu stranu obdivuje, čo vlastne natočili, na druhu zas keď sa na to pozriem triezvym uvažovaním je to fakt nuda a vlastne dosť o ničom, kde sa ani moc nezasmeješ. Skôr by som si pozrel nejaký dokument z natáčania o tomto, ktorý by bol možno zaujímavejší. 50% - 2* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Reakce publika při premiéře filmu je fiktivní a je míněna jako metafora pro budoucnost filmu. Ve skutečnosti byla reakce diváků přinejmenším rozpačitá. (Dementra)
  • V snímke Pokoj (2003) postava Petra (psychiater v okuliaroch, ktorý spadne pri futbalovej scéne) náhle zmizne. Namiesto nej sa objaví nová postava s názvom Steven, ktorá nie je nijak bližšie opísaná a používa repliky, ktoré sa hodia k postave Petra. Film Disaster Artist túto zmenu nijak nespomína a postava Petra sa v ňom naďalej prezentuje ako jeden herec. (belinko)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama