Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy zaokrouhlené nahoru. Z toho tři zásluhou Raye Harryhausena - jeho triky jsou v podstatě jediný důvod, proč jsem se na Jásona díval. Příběh je klasická báje, kterou zná asi každý, lehce poupravená a sehraná herci, kteří ovšem moc nehrají. No co. Jak říkám - Harryhausen, Harryhausen a zase Harryhausen. Jeho závěrečná bitva s kostlivci je už legendární, stejně jako krocení harpyjí nebo oživlá bronzová socha - obr Talos. Půl hvězdy dostává hudba Bernarda Hermanna - ze 3/4 nejde sice o žádný zázrak, ale motiv použitý při zrodu kostlivců je excelentní - jednoduchý a působivý. Souboj Titánů zůstává (a zůstane) nepřekonán. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Adaptace řecké báje, která vlastně postrádá konec (nebo lépe řečeno pokračování - cestu zpět a zúčtování s otcovrahem) a upřímně řečeno mě ve své druhé půli už moc nebavila. Přináší ale na svojí dobu triumfální Harryhausenovy triky, které sice zastaraly, ale pořád mají do sebe víc, než drtivá většina triků dnešních uměle počítačovych... Miluju kostlivčí děti dračích zubů! [HD] ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak pre kazdeho cloveka je nejaky film zasadny. Uznavam, ze pre trendovych chudakov co ficia na Blbowoode su kulty vsetky 3 Tchory, pre dalsieho - a nie je ich malo - je kult Forrest Žump, pre dakoho skor The Great Escape 1963, kleopatra 1963. Jo a pozeram ze z rovnakeho roku su aj jason a Argonauti. Super su suboje s obludami, ktore pochadzaju z grecko - rimskej mykologie : 100 % ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když bych měl film co nejvýstižněji popsat, tak bych napsal, že je to takovej slabší odvárek ze Souboje TITÁNŮ, který je absolutní špičkou mezi podobnými filmy. Jáson skýtá míň akce a především míň zajimavý "potvory". Sice se mi líbil nábor všech Argonautů, ale nějak si nedokázali zjískat moji uplnou přízeň. No, prostě (a teď bacha na SPOILER, ale stejně si to přečteš, co?) když někdo z nich zařval, tak mi jich nebylo moc líto :o). Navíc takle podle mě nevypadá her-Cooles, zarostlej a ani moc svalnatej a navíc krade, takle můj oblíbenej nebojácnej hrdina (stejně jako já) podle mě nevypadá (ale naštěsté je to Herakles, takže uff). Ale pohádka je to hezká, akorát mi teda ještě přišla divná jedna věc (zase bacha na SPOILERA :o) Proč skoroneporazitelnej železnej obr má jediný slabý místo zrovna uplně dole na patě, kam každej dosáhne, proč ho nemá třeba na hlavě? Ale tenhle hezkej kousek si nezaslouží další rejpání. Rozhodně stojí za skouknutí, to jo, ale sou lepčí, hééépčííí :o) ()

ArdathBay

všechny recenze uživatele

Největší hvězdou je Pan Harryhausen. Děj snímku není sice nijak nadprůměrný, ale atmosféra je výborná a stopáž tak akorát. Naprosto mě dostaly scény s Talosem - úchvatné. Nechápu jak to ten Ray dokázal - i dnes je to nádherné. Scéna s dětmi dračích zubů byla naprosto neuvěřitelně náročná - za den byl schopen natočit Harryhausen 3 vteřiny !!!!!! boje. Scéna má 3 minuty !!!. R.I.P. mistře ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Film sa dostal do kín v júni 1963. (curunir)
  • Legendární scéna boje s kostlivci vznikala velice složitou cestou. Nejprve bylo třeba, aby herci celou choreografii úderů a šermu nazkoušet a trénovat s kaskadéry a poté museli provádět pohyby a různé údery sami. Kostlivci byli přidáni až dodatečně. Denně dokázal Ray Harryhausen natočit přibližně tři vteřiny boje. Přestože scéna trvé jen 3 minuty, její natáčení zabralo 4,5 měsíce. (ondradvori)
  • Po deviatich týždňoch nakrúcania sa štáb vrátil do London's Shepperton Studios, kde začal Ray Harryhausen s prácou na špeciálnych efektoch. (curunir)

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama