Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželské povídky, které Vít Olmer psal pro časopis Playboy v době, kdy jeho šéfredaktorem byl Arnošt Lustig, mají v sobě vtip, často až absurdní pointu a nezapřou, že autor je bedlivým pozorovatelem života kolem nás. Pět z nich vybral pro svojí novou českou komedii, jejímž společným jmenovatelem se stal herec Jiří Krampol, hlavní představitel každé z nich.

Francouzská trojkombinace je humornou úvahou o tom, co může potkat úspěšného podnikatele, dá-li jednoznačně přednost práci před svoji mladší, atraktivní ženou. Protože i ta jednoho dne - vlastně zcela náhodou - pochopí, že peníze nejsou všechno...

Svatozář. Pan Divoký je zdánlivě tichý důchodce a bezbranný muž pod pantoflem. Že tomu tak docela není, pochopí až ušní lékař, který zase vzdoruje hned dvěma partnerkám najednou. Jen na okamžik zaváhá, zda by paní Divoká neměla znát pravdu o svém muži. Ale pak pochopí, že by svého pacienta připravil o jedinou zbraň a útočiště.

Sólo na bicí. Bimbo je "přerostlý" bigbíťák a jeho žena, které ne náhodou říká Yoko, už dávno rezignovala na to, že by někdy dospěl. Žijí spolu na chalupě a monotónní rytmus jejich dnů nečekaně změní vpád zločince, prchajícího před policií. Bimbo a Yoko jakoby se znovu setkali.

Ostrov lásky. Dovolená, ať už kdekoli, by měla být výletem za hranice všedních dnů. Ustaraný Ing. Zawinul ale u Jadranu neustále pracuje a řeší neřešitelné problémy ve své firmě. Toho si povšimne pan Rozvinul a nasměruje svého nového přítele na zcela jinou cestu. Někdy stačí opravdu tak málo.

Waterloo po česku je příběhem pražského památkáře Hrušky, zakřiknutého úředníčka, překážejícího ve světě své atraktivní ženy a ambiciózní dcery. Před každodenním papírováním, byrokracií a marnými diskusemi utíká do napoleonské doby a mění se v udatného maršála. A pak se mu jednoho dne podaří být hrdinou i v současnosti a utéct možná jednou provždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

FireTight odpad!

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevím, proč jsem se na těch prvních dvacet minut díval a nepřepnul to už daleko dřív. Stejně tak nevím, co tím chtěl autor říct nebo co na scénáři viděli všichni ti herci, kteří se zde objevili, klidně i na miniaturní štěk. A vlastně ani tak nechápu, proč se to vůbec natočilo... Prý komedie, jo aha, to teda byla, ale v trochu jiném slova smyslu. ()

Joll odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak odpornýho a strašlivýho sem už dlouho neviděl! Naprosto mi uniká smysl toho jak někdo může být vůbec tak odvážný a tento film nechat někde promítat.Otřesný zážitek ze kterého se budu ještě dlouho vzpamatovávat a to jsem to ani neviděl celý prorože se na to prostě nedá dodívat, radši bych koukal hodinu a půl na záznam z německé nudistické pláže pro seniory než na tohle! ()

Reklama

Dedincan 

všechny recenze uživatele

Niekoľko až príliš jednoduchých príbehov, ktoré sa snažili byť obzvláštnené nezmyselnými prestrihmi. Niektoré príbehy by sa dali rozviť na celovečerný film, namiesto toho sa im strká ďalšia a ďalšia hlúpa "zápletka". Na druhej strane, komentátorovi, ktorý príbehy spájal, sa dá uznať občasná vtipnosť. Ak som teda videl najhorší počin českej kinematografie, musím bratom zablahoželať, že ich filmový svet nie je až taký beznádejný. Toto dielko nevnímam ako odpad, skôr ako silnejší podpriemer. ()

BuchtiCZ odpad!

všechny recenze uživatele

WARNING!!! ZPŮSOBUJE NENÁVRATNÉ POŠKOZENÍ MOZKU! Tohle bych používal pro mučení jako v Mechanickém pomeranči. 1 z nejpitomějších děl české a snad i světové kinematografie. Kino jsem opustil v půlce druhé povídky, abych se vrátil na pár minut poslední, páč jsem si říkal, že jsem snad měl vlčí mlhu nebo co a že něco takového se mi muselo zdát, ale po pár sekundách jsem byl tím břitkým humorem a geniální formou vymrštěn z5 k baru! ps. I když možná by si tento počin mága české kinematogrefie zasloužil 100%, pže tohle nazapomenu do smrti smrťoucí ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Co příběh to pro mužské ego Waterloo, tedy prohra, přesto dávám za ⭐️⭐️⭐️⭐️ Z důvodů kdy jsem musel vydestilovat humor z jednotlivých scén. Nicméně humoru bylo plno jen tak nějak na způsob Kameňáku. Přesto film zachraňovali herci, Přeučil, Krampol, Vízner a jiní, film spíše ukazoval jaké má Olmer možnosti režisérské, zejména příběh v nemocnici kdy Míša Mauerová je v dvojroli komtesy úžasná a secesní šaty ala Josefína ji vysloveně sluší si kladu otázku proč se Vít Olmer nepustí tímto směrem totiž historické, klidně i napoleonské, fresky má pro ni cit a talent. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 5 682 diváků, což znamenalo tržbu 588 406 Kč. Snímek se tak stal 29. nejnavštěvovanějším filmem a 8. nejnavštěvovanější premiérou měsíce září 2002. (cinema_cz)

Reklama

Reklama