Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželské povídky, které Vít Olmer psal pro časopis Playboy v době, kdy jeho šéfredaktorem byl Arnošt Lustig, mají v sobě vtip, často až absurdní pointu a nezapřou, že autor je bedlivým pozorovatelem života kolem nás. Pět z nich vybral pro svojí novou českou komedii, jejímž společným jmenovatelem se stal herec Jiří Krampol, hlavní představitel každé z nich.

Francouzská trojkombinace je humornou úvahou o tom, co může potkat úspěšného podnikatele, dá-li jednoznačně přednost práci před svoji mladší, atraktivní ženou. Protože i ta jednoho dne - vlastně zcela náhodou - pochopí, že peníze nejsou všechno...

Svatozář. Pan Divoký je zdánlivě tichý důchodce a bezbranný muž pod pantoflem. Že tomu tak docela není, pochopí až ušní lékař, který zase vzdoruje hned dvěma partnerkám najednou. Jen na okamžik zaváhá, zda by paní Divoká neměla znát pravdu o svém muži. Ale pak pochopí, že by svého pacienta připravil o jedinou zbraň a útočiště.

Sólo na bicí. Bimbo je "přerostlý" bigbíťák a jeho žena, které ne náhodou říká Yoko, už dávno rezignovala na to, že by někdy dospěl. Žijí spolu na chalupě a monotónní rytmus jejich dnů nečekaně změní vpád zločince, prchajícího před policií. Bimbo a Yoko jakoby se znovu setkali.

Ostrov lásky. Dovolená, ať už kdekoli, by měla být výletem za hranice všedních dnů. Ustaraný Ing. Zawinul ale u Jadranu neustále pracuje a řeší neřešitelné problémy ve své firmě. Toho si povšimne pan Rozvinul a nasměruje svého nového přítele na zcela jinou cestu. Někdy stačí opravdu tak málo.

Waterloo po česku je příběhem pražského památkáře Hrušky, zakřiknutého úředníčka, překážejícího ve světě své atraktivní ženy a ambiciózní dcery. Před každodenním papírováním, byrokracií a marnými diskusemi utíká do napoleonské doby a mění se v udatného maršála. A pak se mu jednoho dne podaří být hrdinou i v současnosti a utéct možná jednou provždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Situace: trasa Praha - Brno, cesta autobusem společnosti Student Agency, běhemž ní je cestujícím promítán pro ukrácení volné chvíle poslední Olmerova pecka. Měl jsem tři možnosti: koukat z okna, spát (nechtělo se mi), nebo se dívat na film. Volil jsem tu třetí možnost.....a.....no jak to říct.....Waterloo je, je.....zvláštní :o)) Není to takový ten nucený humor, jako u Soukupových filmů. Nenasral mně, ani neurazil. Dokonce věřím tomu, že chtěl pan Olmer něco vtipného a vypointovaného sdělit (v tomhle smyslu se vyjádřil v jednom z rozhovorů, který jsem s Olmerem četl). Pokud je tomu tak, pak vzhledem k výsledku kdysi šikovného režiséra nadobro opustila múza, nebo se zbláznil. Waterloo je koncentrovaná nuda, poslepená z pěti neskutečně banálních historek s neskutečně banální pointou, bez jakkékoliv špetky humoru. Dokonce to není ani tak špatný (zábavně špatný), aby se člověk mohl bavit alespoň na účet tvůrců. Ten film je čiré....nic....Nic, jako když člověk plivne do moře. Název nelhal. Waterloo po česku. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Olmerův naprosto zoufalý pokus o povídkový film. Všechny "povídky" jsou stejně ubohé, triviální, nezáživné, velice průměrně zahrané a s tou nejprůhlednější pointou (jestli se tomu dá vůbec říkat POINTA) na konci. Nejhorší na tom je, že si Olmer myslí, jaké že to vtipné a umělecky hodnotné dílo točí (pokus o myšlenkovou hloubku, poetiku (spíš kýčovitost) apod.) a snaží se "uvolněnou formou podat divákům něco závažného", což mu opravdu silně nevychází. Holt filmy o sexu bývají většinou jen mistrovská díla (Eyes Wide Shut) nebo takovéhle propadáky... ()

Reklama

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

Byl jsem rozhodnut odpad za žádnou cenu nedat. Už jenom pro to jednotné hodnocení na csfd, které bývá většinou neklamnou známkou kvalitní kinematografie (Ulovit miliardáře, major Meisner a spol.). Ale nakonec jsem musel uznat, že zkrátka nějaký film nejhorší být musí, a tomuhle lze v tomto směru jen ztěží něco vytýkat. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Když je člověk doma a po večerech není moc co dělat, přijdou k duhu i nejrůznější bizáry české kinematografie. No, musím se přiznat, že jsem to čekal horší. Krampol určitě není kdovíjaké plus, ale divák si na něj zvykne. A vyloženě špatní herci tam nehráli. Pro Simonu Chytrovou mám jakousi slabost, i když herecky je to spíš kategorie Krampol. Nejhorší je vůbec celý koncept tohohle díla, kdy mi uniká pointa – a fakt si nejsem jistý, že je chyba na mé straně. Jasně, problematické partnerské vztahy stárnoucího muže a jejich řešení můžou být nosné téma, ale tady je to celé zpracované takovým divným a těžko uchopitelným způsobem i jako povídkový film. Všude je znát, že se dost šetřilo, na druhou stranu si štáb vyjel k moři, takže se nabízí otázka, zda ty vykozené ženské z pláže ve Španělsku vůbec věděly, že se stávají součástí filmu. Divné, nezajímavé, rozplizlé. (1 297.) ()

ekomo odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce jsem se snažil najít na tomto filmu alespon něco dobrého, bohužel mé úsilí vyšlo, jako ostatně vždy, vniveč. Jiří Krampol ze sebe udělal prvotřídního hlupáka, kterým ostatně beze sporu je. Je také škoda, že například paní Holubová nebo Vašáryová se vůbec pletli do téhle Olmerovské šarády. Vít Olmer už poněkolikáté ukázal, že ve filmové branži nemá co dělat a že dělá jen ostudu Českému filmu. Po zhlédnutí tohoto snímku jsem litoval ztráty drahocených necelých dvou hodin života. CSFD dává "Waterloo po česku" 7%, já dávám 1% za aspon trochu ucházející hudební režii. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Během premiérového měsíce vidělo film v českých kinech 5 682 diváků, což znamenalo tržbu 588 406 Kč. Snímek se tak stal 29. nejnavštěvovanějším filmem a 8. nejnavštěvovanější premiérou měsíce září 2002. (cinema_cz)

Reklama

Reklama