Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 189)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddechovka s dobrými triky, vtipnými momenty a skvělým hereckým ansámblem, jemuž vévodí Johnny Depp. Ten na sebe po většinu času zaslouženě strhává nejvíce pozornosti a opět dokazuje, že z něj vyrostla skvělá herecká veličina. Nesmím ale opomenout ani Keiru Knightley - ani ne tak pro její herecké schopnosti, jako spíše pro její nepřehlédnutelné půvaby. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Učebnicový príklad toho, ako dokáže skvelo zvolené prostredie, pre v podstate banálnu historku, vyluftovať pootvorené peňaženky letným popcornholikom. Nutká sa mi silná analógia s Múmiou. Tak ako vtedy egypt, tak teraz svet pirátov pôsobi veľmi sviežo a neokúkane. Na Indiho to síce nemá, ale človek sa aspoň ukľudní, že inteligentné dobrodružné komédie úplne nevymreli. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

že ženská na palubě přináší smůlu, ví každej. to, že piráti jsou veselí chlápci je taky jasný. ale vtipnej může být bejt jenom jeden. jack spaarow! s pirátem kterej nekrade, ale rekvíruje a podvádí, protože je pirát, nás čeká spousta veselých zážitků. na děti, je tu pár drsňáckejch scén, ale co čekat od pirátů! vše nahrazuje všudy přítomný humor a dospěláci se jistě pobaví i při drsnějších scénách. proto nikoho nepřekvapí, že na konec všechno dobře skončí. jako v pohádce. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ted Elliott, Terry Rossio .. Pamatuji, že tomuto filmu jsem se dlouho vyhýbal. V kině jsem ho ignoroval, i to DVD mi doma leželo pěkně dlouho než jsem se odvážil a pustil si piráty k tělu. Po více než dvou příjemných hodinách filmu jsem litoval toho odkládání.. Ústřední obsazení snímku je více než příjemné. Bloom neškodí a na překrásnou Keiru je prostě radost pohlédnout. Jenže všechny převyšuje Johnny Depp, jeho postava je tak osobitě ztvárněna, že dostává až kultovní status. Výborná je také režie, skvěle navazující na taktéž dobrý, lehce stravitelný scénář. Zkrátka, vynikající dobrodružná letní podívaná a další Jerry Bruckheimer nářez. 90%. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Dokonalá holywoodska zábava s výborným Johnym Deepom, ktorý sa veľmi márne snaží nebyť zbožnovaným idolom fanúšikov. Len prílišná rozťahanosť mi bránila na prvý krát udeliť najvyššie možné hodnotenie, kto by však povedal, že podľa atrakcie z Disneylandu vznikne pravdepodobne jeden z najlepšich pirátskych snímkov vôbec? S odstupom času a vzhľadom k nevýrazným pokračovaniam mi však viac než pred tým dochádza aké bolo vlastne prvé dobrodružstvo Jacka Sparrowa a Willa božské. 90% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Na začátku filmu, když Elizabeth (Keira Knightley) sebere malému Willovi (Orlando Bloom) minci, tak ji při prohlížení drží jen prostředníčkem a palcem, ale při záběru z jiného úhlu drží medailon ve více prstech. (Mr.Hudson)
  • Jack Sparrow (Johnny Depp) používa vo filme skutočnú pištoľ, ktorá bola vyrobená v roku 1760 v Londýne a tvorcovia filmu ju odkúpili od dílera v Connecticute. (Greenpeacak)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama