Reklama

Reklama

Ochrana planety před žraločími tornády po pěti letech selhala. Nad Las Vegas se roztočí písečné tornádo, které s sebou opět přináší žraloky. Fin Shepard je nasazen do akce na záchranu planety. Tornádo se žene krajinou a zasáhlo i ropnou oblast. Texas je v plamenech. Další tornáda ničí vše, co jim stojí v cestě. Dobytčí, lávové, kamenné... a to nejhorší bude nukleární, které míří přímo na New York. Aston Reynolds, autor a majitel Astro X přišel na to, jak tornádo zastavit. Musí ho nějak ochladit, aby anuloval jadernou aktivitu. Existuje motor a kvantový generátor, který po spušětní zvedne vodu z vodopádů, nukleární hmota v tornádu se schladí a tím z něj udělá jen obyčejné tornádo, bez ničivé síly... (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Čtyřka se bohužel stejně jako dvojka snaží být bombastičtější než předchozí díl. Opět se to bohužel nevyplácí, byť v tomto dílu najdeme některé opravdu dobré nápady (např. celkově parodie na Star Wars je podařená). Špatný nápad nebyl ani časový odstup od děje posledního dílu, ani myšlenka jiných "-nád" (pro úplnost: sharksandnado, bouldernado, oilnado, firenado, hailnado, cownado (!), lightningnado a nukenado). Dějově je to ovšem silně přeplácené a především Tara Reid a její postava mi neuvěřitelně leze na nervy... A přitom se jí mohli tak jednoduše zbavit po minulém dílu. Čtvrtému Sharknadu chyběla taktéž Cassie Scerbo alias Nova a také jiné postavy z minulých dílů. Nejlepší postavou tak kromě Steva Sanderse a The Hoffa není nikdo jiný než Al Roker z Today Show a jeho parádní analýzy všech forem Sharknád. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako som od pokračovania neskutočne zlej až zábavnej série Sharknado čakal, je to veľmi nápadité, vtipné, plné skrytých aj otvorených paródií na iné filmy padlých hercov séria (Myslím teba Hasselhoff) ako star wars, baywtach, terminator atď. Ale hoci to bolo možno troška vtipnejšie ako minulá časť, už to bolo moc preplácané a ďalšiu časť by som si už neprosil. Ale tak či onak je to neskutočná zábava. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo zná sérii, ví, do čeho jde, a pokud neví, jeho chyba. Opět skvělá parodie na spousty filmů se spoustou krve a roztrhaných těl. na začátku jsou Star Wars, na konci připomínka Apokalypsy Jízdou valkýr. Kromě jiných připomínka na Indiana Jonese a Dobyvatele ztracené archy, Star Trek, Pobřežní hlídka, Buckaroo Banzaie či Christine. A mezi řadou postav se mihnou i Elvis a Tina Turnerová. Je radost sledovat všechny ty nápady a vtípky s masakrovanými postavami. Se špičkovými triky by to byla super podívaná, ale ztratila by kouzlo jistého neumětelství. Snad jedinou výtku bych měl, proč se postavy neschovaly do krytu...jenže pak by nedošlo na citaci z Čaroděje ze země Oz, tudíž nakonec OK. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jak mám sakra tuto podívanou seriózně, či smysluplně okomentovat? Hele, každopádně, že se ze Sharknada stane kultovní série, bylo jasné již od začátku, a celé je to vlastně jen o tom, kam jsou v podstatě tvůrci žraločích tornád schopni až zajít, kolik jsou toho schopni diváci ještě unést a otázkou tak jen zůstává, co je, a jestli je, tuto šílenost vlastně vůbec schopno něco zastavit. Ve čtvrtém díle tedy máme další smršť neuvěřitelných dialogů a scén, které si do té doby jen těžko dokázal ve filmu kdokoliv byť jen představit, tady jsou ovšem veškeré mantinely záměrně bořeny a opravdu jen musí každý s otevřenou hubou čučet, co všechno se v tom filmu vážně odehrává. Na nějakou logiku, soudnost a kvalitu v jakémkoliv ohledu tu tvůrci naprosto rezignovali, že měli minimální rozpočet je také absolutně nerozhodilo, prostě zde jen totálně brakovým způsobem zpracovávají své nejšílenější nápady, kterými přivádí svět v úžas a navíc se jim daří získávat do svých filmů i čím dál více známých béčkových „skoroherců“, zde tedy konkrétně „zazářili“ David Hasselhoff a Gary Busey, ikdyž hlavní atrakcí Sharknada i nadále zůstává Tara Reid, ta jede fakt na férovku 8D. Zápletku asi jinak nemá cenu moc rozebírat, to je prostě neřízená střela, kdy nemá nikdo šanci ani tušit, jakým směrem se celá ta šílenost zrovna v danou chvíli vydá, a úroveň efektů je pak naprosto nekompromisní, jen by mě tedy fakt zajímalo, jestli jsou i ony tak špatně zpracované záměrně, nebo za to může prostě jen tvůrčí a studiová zoufalost. Já v tom ale nyní, po čtvrtém díle, už spíš vidím vykalkulovanost a záměr, což není rozhodně vůbec dobře, uvidíme každopádně dál, s čím se ještě vytasí v pětce, já bych ale řekl, že sérii už dochází evidentně dech. Jen si pokládám otázku, zda-li je to dobře, či naopak, přeci jen na vytvoření něčeho takového nemá každý koule a nuda při tom také tedy rozhodně nehrozí. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tak toto bylo fakt hustý. Po třetím, naprosto stupidním dílu se tvůrci vycajchnovali. Nejen, že evidentně navýšili rozpočet, vylepšili vizuál, přidali lokace, ale také zapojili v cameo rolích plavčice z Baywatchu, z jedné z protagonistek udělali robocopku a vůbec to má větší grády. To vše ovšem neznamená, že celý film není do nebe volající pitomost, je, ale já se fakt bavila. V tomto díle je víc než jasné, že jde celou dobu o svébytnou parodii na kde co. Za mne tři hvězdy, ať nežeru. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sa objavili dvaja atléti z najznámejšej MMA organizácie UFC. Na začiatku sa medzi novinármi objaví Roy Nelson a počas útoku žralokov v kasíne sa objaví Frank Mir. (Marceloo)
  • Fin po príjazde do Kansas City dostane od známeho červené auto s menom Christine. Je to odkaz na horor z roku 1983 s totožným názvom Christine. (Marceloo)
  • Ve filmu si zahrál cameo Corey Taylor, zpěvák skupin Slipknot a Stone Sour. Je oslovován jako „číslo 8“, což je narážka na Slipknot, kde všichni zakládající členové měli číselné označení a Taylor je právě „8“. (Schyzartis)

Reklama

Reklama