Reklama

Reklama

Koruna - Série 3

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2019, 8 h 53 min (Minutáž: 47–60 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies, Josh O'Connor, Emerald Fennell, Ben Daniels, Jason Watkins, Michail Gorevoj, Marion Bailey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Královská rodina se v 60. a 70. letech musí vypořádávat s konflikty a zradou, ale zároveň se snaží udržovat tradice v rychle se proměňujícím světě. (Netflix)

Recenze (60)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně to nedělám, abych komentoval jednotlivé série, ale po shlédnutí třetí série Koruny mám pocit, že něco připsat musím. Už jenom proto, že od třetí série se rozjíždí v podstatě nový příběh s novými herci, čímž tvůrci naznačují, že se jedná o další období Královské rodiny. Pravda ale že Olivia Colman mi dlouho neseděla. To Tobias Menzies v roli Filipa od začátku seděl líp. Postupem času jsem si ale na ně zvykl a začal si tuto sérii užívat stejně tak, jako předchozí dvě. Na podobná historická královská dramata úplně nejsem, ale Koruna má v sobě něco, co Vás prostě přiková do sedačky. Hudba samozřejmě stále skvělá, i když na Zimmera spíš už jenom odkazuje. Nicméně některé díly jsou scénáristicky na hranici geniality. Mluvím především o celé první půlce seriálu, druhá už se spíš veze. Nejzajímavější postavou této série ale jednoznačně premiér Wilson. Postava, která mi absolutně přirostla k srdci stejně jako Winston Churchill. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka lehce klopýtá za prvními dvěma sériemi. Ne že by snad vybroušená umělecká hodnota předešlých sérii byla vyšší, ale výměna hereckého ansámblu udělala specielně ze začátku nepříjemnou trhlinu, kterou se sice podařilo stabilizovat, ale nemohu se ubránit pocitu, že bych raději ocenil původní herce pod rukou maskérů, či trikařů, ale s původním hereckým apetitem a stylem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Korunu se pějí chvály od první řady a ačkoliv mě i předchozí série hrozně bavily, nakonec vyhrála matika a vždy jsem sáhl ke čtyřhvězdě. U třetí řady a jejímu plošnému přeobsazení všech postav staršími představiteli jsem se, jako mnoho fanoušků, bál, že si na nové herce jen tak nezvyknu a seriál mě přestane bavit úplně. A v prvních dílech k tomu skutečně došlo a dokonce jsem si říkal, že tuto řadu možná nedokoukám, nebo minimálně ne tak rychle, jak se mi to nakonec povedlo (asi tři týdny po druhé, celkově jsem jel se zpožděním) a zvláště Tobiasovi Menziesovi jsem vůbec nemohl přijít na chuť. Po čase jsem si začal říkat, že to Peter Morgan a celý tým opět zvládli na výbornou; ze, zpočátku viděných, slabin se staly přednosti a naopak nám bylo naservírováno hned několik nejlepších dílů celého seriálu. Olivia Colman ještě z těch všech byla pro mě největší slabinou, pravděpodobně vzhledem k postavě, jež hraje, jelikož mi královna Alžběta není vůbec sympatická (nicméně mě nijak neoslnila ani ve Favoritce); nicméně kdo mě naprosto odrovnal, tak byl Josh "Charles" O'Connor a těším se, co předvede v řadě čtvrté. I spolu se svou sestrou, jelikož mi přišlo, že se dětem the Crown vůbec nevěnuje a konečně se tak začlo dít až v polovině třetí řady. Na čtvrtou již budu připraven ihned...9/10 ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový příběh s novými herci, čímž tvůrci naznačují, že se jedná o další období Královské rodiny. Způsob zpracování se mi moc zamlouvá, ale když porovnám herce z první a druhé řady, tak se jedná o tragickou volbu. A nedivím, že hodnocení klesá oproti předchozím řadám. Nicméně, 3* by bylo málo, ale úrovně 2. řady dosaženo nebylo. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám slabost pro Charlese. Vždy mi připadal jako člověk slušný, přestože malinko plachý, člověk milý, srdečný a přesně tak ho Josh O´Connor vyjádřil, což byla voda na můj mlýn. Velmi dobré. Změna obsazení, přestože taková kvalitní sešlost se jen tak nevidí ( a všichni zúčastnění patří k mým oblíbencům), mi taky dvakrát nesedla, ale pochopit se to dá a naskočila jsem záhy. Horší je, že většina dílů neměla takový tah na bránu, jako předchozí dvě série a seriál se zbytečně a příliš často plácal ve hře na emoce a na city. Poslední díl dal v tomto cajdání Koruně korunu. Ale určitě nezanevřu, na další sérii se ráda podívám. Nejlepší díly 3,4,6. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesledoval jsem žádné novinky o seriálu, takže mě už první momenty třetí sezóny úplně vykolejily. Mocně překopané obsazení mě donutilo k tomu, abych si znovu zvykal na už známé postavy. Výběr herců musím každopádně pochválit, tady udělali tvůrci jednoznačně krok správným směrem, scénáristé se taky nenechali zahanbit, takže jsem i po třetí řadě hodně spokojen. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opakuje se zklamání z druhé série, že příležitost přiblížit nám zajímavé historické momenty Velké Británie skrz příběhy královské rodiny je stále více promarňovaná smyšlenými rozhovory a motivacemi stále žijících postav, které se zpravidla k ničemu oficiálně nevyjadřovaly a nevadí jí být historicky nepřesná, jen aby byl efekt na diváka působivější. V třetí sérii je třeba příkladem dobré epizody S03E03 Aberfan a příkladem zbytečně stráveného času S03E07, která je o tom, jak ateista princ Philip nejdřív žere kosmonauty stejně jako zbytek planety, aby s nimi pak pohrdnul a spřátelil se s knězem - katastrofálně zbytečný díl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pro mě osobně nejlepší ze všech tří sérií.Pryč je telenovelacké řešení rodinných vztahů a trablů,které mě ve druhé řadě místy dost nebavilo a nastoupila politika a mapování událostí o kterých jsem třeba neměl ani tušení.Rozhodně oceňuji krok tvůrců jít cestou přeobsazení a ne zestaršování "původních" herců.Olivia Coleman je skvělá a není v tom sama.Víc než zdatně jí sekundují Tobias Menzies,Helena Bonham Carter a další a další.Vlastně celé to obsazení je skvělé a naprosto přesné...90% ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Třetí řada je pro mě o ničem. Nemám ráda dějiny, nemám ráda Anglii a nějak etra se nazajímám o královskou rodinu. Přesto mě 1. a 2. řada naprosto dostaly, sledovala jsem je téměř nonstop, každý díl byl pro mě nějakým způsobem epický a nezapomenutelný. Některé díly jsem si pustila i třikrát, několikrát mi při smutných či emočních scénách tekly slzy, a to díky skvělé práci se střihem, kamerou a báječnou hudbou, ale i díky neuvěřitelné kvalitní výpravě a báječnému castingu. Naprosto chápu, že kvůli věku bylo nutné herce vyměnit a pokračovat se staršími herci. Jenže tohle se fakt nepovedlo! Olivia Colman se na královnu absolutně nehodí!!! Ten její zoufalý výraz mě ničil, nemohla jsem se na to dívat. Nuda, jak nějaký nezáživný historický dokument. Zničený seriál, bohužel :(. A to jsem si fakt u 1. a 2. série říkala, že tak dobrý seriál jsem neviděla roky. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To čo má byť?!!! OK, vedela som, že v Season 3 Olivia Colman vystrieda Claire Foy, ale hneď v prvej minúte som bola v šoku!!! Píše sa rok 1964, čiže rok po smrti JFK, kedy hrala ešte Claire Foy mladú kráľovnú a zrazu za jeden rok zostarne tak, že vyzerá na 50?!!! Alžbeta mala vtedy 38 rokov, Olivia Colman vyzerá na 50! A okrem toho, za dve série si človek zvykne pozerať do modrých očí Claire Foy (a takisto aj Phillip mal výrazne modré oči!!!) a nahradia ju tmavookou herečkou. To prečo? Nemohli len namaskovať Claire Foy? Som sklamaná! Keby sa aspoň trošku podobali. The Crown som si obľúbila a chcem pozerať ďalej, ale už to bude iné....EDIT: Zaujímavé. Nikdy by som si nebola pomyslela, že by mi Charles mohol byť sympatický. Vždy som ho vnímala len ako chlapa, ktorý podvádzal Dianu. Je teda dobré, že vďaka seriálu sa môžem o Charlesovi (a nielen o ňom) dozvedieť viac. Mam trochu problém s Oliviou Colman, nie s herečkou, ale len s touto rolou. Po prvé, vyzerá veľmi staro (o 10 rokov staršie) a po druhé, oproti Claire Foy je príliš chladná, protivná a až krutá (napríklad jej chladné privítanie Charlesa, keď sa vrátil domov z Wales)!!! Nechce sa mi veriť, že skutočná kráľovná sa takto správala, alebo sa mýlim? Je pravda, že vzťah Alžbety k jej deťom nedostáva veľa priestoru v seriáli, bolo to naozaj až také? Ktovie ako sa teraz kráľovná cíti, keď sa vidí v The Crown? Musí byť zhrozená!!! A na tejto sérii mi ešte vadí, že tak málo priestoru dostáva Margaret! Za Aberfan dávam 5*!!! Nebola potrebná ani hudba, ticho všetko vystihlo najlepšie. Táto epizódka je akoby oddeliteľná od seriálu, mohol by si ju pozrieť ktokoľvek, aj ten kto doteraz nevidel ani jednu epizódu...Veľmi podmanivo natočené. A kamera je úchvatná! Season 3 je pre mňa najslabšia...Olivia ako kráľovná si žiaľ moje sympatie nezískala...Stále však ide o veľmi dobrý a kvalitný seriál, ktorý vrelo odporúčam. Chýbala mi tu aj Vanessa Kirby. ()

johny89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to špatné, ale volba nových herců se mi moc nezamlouvá. Královna vypadá pořád naštvaně a některé díly jsou trochu o ničem. Některé jsou naopak vělmi zajímavé (Aberfan). ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já musím napsat, že jsem malinko zklamaná. Rozhodně zklamání nepociťuji v rámci obsazení, můj názor je, že nemohli vybrat lépe. Olivia, Helena, Tobias a další jsou úžasní, ale příběhově to bylo plytké a nezajímavé. Za mě top díly jsou o zavalených dětech (příběh, o kterém jsem neměla ani tušení) a následně díl, kde Charles studoval ve Walesu a jeho románek s Camillou (nevěděla jsem, že spolu něco měli ještě před Dianou). Kvůli tomu ten seriál tak zbožňuji, ukazuje na věci, které ani nevíme, že se stali, ale přitom to podává s takovou úctou ke královské rodině. Už teď se těším na další sérii, která jak věřím bude o vztahu mezi Charlesem a Dianou a budu doufat, že příběhově to bude zajímavější. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna osazenstva seriálu ani trochu neuškodila, naopak mám dojem, že ještě posílila. Olivia Colman je opět naprosto neskutečně dokonalá, HBC má prokatě málo prostoru a kromě této výtky už nemám absolutně nic, co bych vytknul, protože i třetí série Koruny je opět naprosto strhující, dechberoucí a naprosto špičková. A takovým dokonalým příkladem je například třetí epizoda z Aberfanu, která se může hrdě zařadit po bok epizody z Charlesovy internátní školy z minulé série a patří k tomu nejlepšímu, co dosud seriál předvedl. Churchill umírá, do života královské rodiny se dostává lady Diana (a Camilla), Alžběta a trestuhodně upozaděná Margaret (což ale dává smysl) mají opět napjaté vztahy... A víte co? Já bych se tuhle sériie vůbec nebál označit za tu doposud nejlepší. A nejen díky již jmenovaným epizodám, ale také díky epizodě s Derekem Jacobim a Geraldine Chaplin a všem ostatním. Dialogy jsou opět v každém díle naprosto špičkové, filmová kvalita je mnohonásobně výše, prostor dostává mnohem víc členů královské rodiny, kteří jsou všichni extrémně zajímaví, hudba je skvostná. Já vím, píšu asi nesouvisle, ale můj sled myšlenek je opravdu divoký. Koruna je pořád bezkonkurenčně nejlepší seriál současnosti. 100%. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou pětihvězdách smutný tři. Koruna se přitom nadále blejská jako zlato. Moc mě bavil Watkinsův Wilson, O'Connorův Charles, i způsob, jakým Tobias Menzies navázal na Filipa z prvních dvou řad. Epizody Tywysog Cymru a Aberfan zase svou ostrostí pálily jak žáha. Jenomže ve všem ostatním jako kdyby vládlo prázdno. Prázdno dějový, prázdno emocionální. A bohužel i prázdno v mým srdci po Claire Foy a Vanesse Kirby. Jejich postavy se sice stejně jmenujou, ale jsou asi nenávratně pryč. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jsem se obávala změny obsazení, ale v podstatě jediný, kdo mi malinko vadí, je představitel prince Philipa. Jinak některé jednotlivé díly mi připadají tak skvostné, že bych je doporučila i jako jednotlivé "filmy" všem těm, kteří na celý seriál nemají čas nebo náladu... nemůžu se dočkat další serie! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší příběh, bohatší výprava, méně sympatičtí herci. Peter Morgan udělal to co musel, ale i když byly Olivia Colman a Tobias Menzies skvělé volby, na své předchůdce ztrácí jak charismatem, tak sympatičností. Vanessy Kirby je mi dvojnásob líto. ()

Reklama

Reklama