Reklama

Reklama

Medicejové

(seriál)
Trailer
Itálie / Velká Británie, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrají:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Politické rodinné drama odehrávající se ve Florencii začátkem 15. století. Cosimo de Medici je u kormidla rodinné bankéřské dynastie, když jeho otec Giovanni náhle umírá... (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi seriály, kde se nic neděje, pouze se leze sem a tam, mele se hubou a do toho se přidá pár rychlovek stupidního kvalitně cenzurovaného sexu, pak je tento seriál šitý na míru právě pro vás. Úmorný, unylý a nehezký herecký ansámbl v čele s odpudivým R.Maddenem pod taktovkou jakéhosi rádobyrežizéra. Výprava nic moc, spoléhající spíše na občasné digitální či reálné záběry italských měst nebo přírody...Díky, nikdy více! Opravdu utrpení sledovat tu komerční nemohoucnost. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Standardní (pseudo)historická podívaná. 1) O historické věrnosti bych si dovolil, jak pravil Čapek, s úspěchem pochybovat. Nicméně ahistoričnost do očí nebije, děj je spletitý a docela zajímavý a hlavní představitelé (na rozdíl od skutečnosti) jsou pěkní chlapi. Takže, co víc mohu chtít?_____ 2) Pár zajímavých kluků: 30letý Richard Madden (Cosimo Medici), 29letý Alessandro Sperduti (Piero), 37letý Lex Shrapnel (Rinaldo Albizzi)._____ 3) Psáno po první řadě._____ 4) 24.1.2020 - Druhá řada na věci i kvalitě nic nezměnila._____ Další pěkní kluci: 32letý Daniel Sharman (Lorenzo), 26letý Sebastian de Souza (Sandro Botticelli), 35letý Bradley James (prudký Lorencův bratr Giuliano), 35letý Matteo Martari (Francesco de Paci), Charlie Vickers (zamilovaný Guglielmo Pazzi), 22letý Callum Blake (kněz Carlo de Medici v Římě) či Jacob Fortune-Lloyd (lobbista u papeže za rod Pazzi Francesco Salviati)._____ 5) 5.10.2020 - I třetí řada drží úroveň někde mezi 3 - 4 *. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

A já tomu těch 5 klidně napálím. Má to úžasný exteriéry podpořený parádní hudbou (ač tam prakticky pořád dokola vyčnívá skoro jen jedno téma, který je ale nadmíru božský) a jako taková historická a realistická Hra o trůny (a to nejen kvůli Richardu Maddenovi) to funguje hodně dobře, včetně divácký nenávisti k některým postavám. Nejistota a paranoia prostupující některý díly je taky dobře zvládnutá, takže člověk drahnou dobu dost dobře neví, kdo teda koho vlastně zabil a komu se dá a nedá věřit. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ opatrne po dvoch častiach poviem, že som zvedavý na zvyšné. Dramaturg a scenáristi by si zaslúžili po papuli lebo ak skáčeme v dvoch dejových líniách, malo by to mať nejaký jednoznačný význam a prínos pre celok a divák by mal i po dvoch litroch vína vedieť, čo sa v ktorej línii odohráva. A irituje ma ako v moderných seriáloch musí byť každý génius cool. Veľké plus je že sa vyhrali s vizuálom najkrajšieho mesta na planéte a že exteriéry - hoci často CGI - vyzerajú verne a kto pozná Florenciu presne vie v ktorej budove sa čo odohráva. Zatiaľ 7/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Medičejští se sice nemohou pyšnit takovým rozpočtem, jako třeba Borgiové nebo Tudorovci, ale o to víc kladou důraz na příběh a navíc střídmější pojetí má ke skutečné historii daleko blíž, než pojetí pompézní. Tohle vlastně mělo všechno, co má historický seriál/film mít. Historickou věrnost správně proloženou fikcí, krásnou výpravu, dobové kostýmy i poměrně důmyslný scénář. A samozřejmě herce. Jen s Richardem Maddenem v hlavní roli jsem měl trochu potíž. Pokud zůstával v rovině chladného politika, bylo vše ok, ale jakmile měly nastoupit emoce, trochu to haprovalo. Navíc uvěřit, že by byl otcem dospělého syna a vlastně i dědečkem, byl docela problém. To vlastně platí i pro Annabel Scholey, ale tam se to dalo přehlédnout, protože to je prostě bohyně. Byl bych moc rád za další řadu, ale obávám se, že nepřijde. I tak ale letí na Ostrovy i poloostrov velký dík. 90% ()

Galerie (188)

Zajímavosti (31)

  • Kompletní celá herecká posádka a režiséři z britské i italské části filmového štábu se poprvé sešli kompletně na první čtené zkoušce v srpnu 2017 v italském Římě. Zde probíhaly další čtené zkoušky až do doby, kdy padla první klapka k druhé sérii dne 24. srpna 2017 taktéž v italském hlavním městě Řím. Filmaři zde natáčeli i druhý natáčecí den 25. srpna 2017. (Lynette)
  • Během jarního lockdownu (kvůli koronavirové pandemii) v roce 2020 proběhlo živé vysílání „At home with the Medici“ na YouTube pro fanoušky tohoto seriálu s hlavními hereckými hvězdami z druhé série. Diváci se tak dozvěděli v přímém přenosu některé perličky ze zákulisí, například od herce hlavní role Daniela Sharmana (Lorenzo de' Medici), že přicestoval do Itálie cca o měsíc dříve, než začalo samotné natáčení, aby se začal připravovat na roli kupříkladu tím, že si bude užívat tuto jihoevropskou zemi a stravovat se jako rodilý Ital. Jeho seriálový mladší bratr v podání herce Bradleyho Jamese (Giuliano de' Medici) byl otevřený, co se týkalo jeho milostných scén. Natáčení postelových intimních scén Giuliana a jeho velké lásky Simonetty Vespucci v podání herečky Matildy Anny Ingrid Lutz ve druhé sérii bylo pro něj prý velmi nepříjemné, nicméně první asistent režiséra byl prý velkým pomocníkem při natáčení právě těchto scén. Také poznamenal, že ačkoliv byla představitelka Simonetty ve velmi zranitelném postavení, právě ona jako první dokázala svým přístupem docílit toho, že se všichni nakonec cítili komfortně. (Lynette)
  • Herec Bradley James (Giuliano de' Medici) řekl po několika letech po natáčení, že velkým zážitkem pro něj byla spolupráce se známým hercem Seanem Beanem (v seriálu Jacopo de' Pazzi). Sean Bean byl prý naprosto vyjímečný svým odlišným přístupem a stylem hraní oproti všem ostatním zúčastněným hercům, což ho prý velmi na Seanovi zaujalo, na place při přípravách na scénu i během natáčení scén ho proto pozoroval a snažil se od něj učit. Trochu paradoxní je, že v seriálu byli tito dva představitelé úhlavními nepřáteli dvou na život a na smrt znepřátelených mocných rodin. (Lynette)

Reklama

Reklama