Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Legendární horor o panence Chuckie, hračce s duší sadistického vraha. Pojďte si hrát!!!  I kdyby americký režisér Tom Holland už nenatočil nikdy nic jiného, bude jeho jméno již navždy zapsáno zlatým písmem na zdi slávy moderní popkulturní hororové zábavy. Právě díky němu se totiž na první pohled triviální větička „Pojď si hrát“ stala v roce 1988 nesmrtelnou.Za hlavního hrdinu jeho klasického hororového thrilleru Dětská hra by šlo považovat malého chlapce Andyho, který právě oslavil šesté narozeniny. Ale pravda je taková, že prim v tomto snímku, který se v průběhu let rozrostl o čtyři další pokračování a letos se dokonce dočká vlastního remaku, hraje především hračka, kterou Andy dostane jako dárek. Panenka Chucky totiž není zdaleka tak roztomilá, jak se zprvu tváří. Pomocí prastarého voodoo rituálu se do ní během zatýkání převtělil umírající psychopatický vrah Charles Lee Ray a je jasné, že dřív nebo později se svět dozví o jeho návratu. Jenže kdo malému klukovi uvěří, že jeho malá hadrová panenka sprostě kleje, provádí naschvály a občas také s velkou zálibou zabíjí? Je to chyba, že dospělí svým dětem tak málo naslouchají. Teď za to někteří budou muset zaplatit svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než dobrý nápad, sympaticky přímočaré provedení (žádné místo k odpočinutí tu nehledejte, v Dětské hře se pořád něco děje a někdy je to lepší, někdy horší) a skvělé triky, které zkrátka musím obdivovat i dnes. Když Chucky poprvé "naplno" ožije, je to vážně až šok a jasně si vybavuji, co se mnou ta scéna udělala kdysi v pubertě. Možná by se mi více líbilo rozkošacení té linky s Andym podezřelým z vraždy a pravděpodobně bych byl rád, kdyby obzvlášť dospělé postavy trochu více přemýšlely, ale na druhou stranu si říkám, že by to filmu vzalo velkou část jeho kouzla. Je to pořád super. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa už mám niečoho v hororoch báť, tak určite motívu s bábikami - to ma dokáže vystrašiť asi najviac. V tomto prípade však boli moje obavy zbytočné, žiaden strach nehrozil, dokonca bol miestami ten Chucky celkom sympoš. Na druhú stranu je tu však vydarený čierny humor a pár hlášok, ktoré pobavili. Dokonca ani príbeh samotný nebol najhorší, takže som bol veľmi spokojný. Môžem len odporučiť, hlavne tým, ktorí s horormi ešte len začínajú. 75/100 ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další hororová klasika z mého dětství. Jo jak jsem zažil dobu videopůjčoven, tak tohle byl další horor co jsme měli z videopůjčovny :) Panenku Chucky jsem si oblíbil hned a Brad Dourif jako vrah Charles Lee Ray je dost brutální i když se tam ukáže jenom na začátku filmu, tak pak jak dabuje Chuckyho, tak to je skvělý. Film má dobrou atmosféru ale místama je to takový utahaný a je fakt škoda že do toho filmu nedali víc akce na tak výbornej námět. Film dneska vidim na čtyři hvězdy, ale je to dobrá nostalgie, tak jsem musel dát tu pětku. Jo a první dabing nejlepší - Jiří Pomeje jako Chucky nemá chybu, hrozná prdel jak to dabuje - Ty všivá kurvo! Ty prašivá děvko! Natrhnout píču by si nechtěla? :D Fakt prdel. Druhý dabing MGM na DVD už byl na hovno. Zlátý devadesátky kurva! ;) ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Matka dá Andymu na narozeniny vysněnou panenku, jenomže panenka je ve skutečnosti vraždící stroj s duší vraha Charlese Lee Raye. V okolí začnou umírat lidi a panenka potřebuje lidské tělo, do kterého by ukryla svou duši. Na tento film si pamatuji z dob mého dětství a nikdy nezapomenu na emoce a dojmy, které ve mě zanechal. Už jako malá jsem nikdy neměla z hororů strach, ale z této panenky jsem teda rozhodně respekt cítila. Místama jsem zvládala zapojit i fantazii, při čemž jsem si představovala, jaké by to bylo, se v noci otočit a vidět ho stát u mé postele. Možná, že jsem ve skrytu duše byla vždycky masochista. Teď když na to koukám s odstupem času, musím přiznat, že pro mě stále neztratil mnoho z mých původních dojmů. Je pravda, že některé scény, které mi dříve připadaly nad míru děsivé díky Chuckyho obličeji, se mi nyní jeví spíše jako ujetě absurdní - samozřejmě ale v kladném slova smyslu. Co se však musí nechat, tak to je design panenky, ten je opravdu naprosto dokonalý. Když totiž vezmeme v potaz rok výroby, je vytvořený naprosto geniálním a originálním způsobem; mimika obličeje, gestikulace, pohyby, zrzavé vlasy, baculaté tváře, červené tenisky a džínové kšandy. Těžké si něco takového nezapamatovat. Do té doby si nevybavuji, že by kdekoliv ve filmovém průmyslu, něco takového dokázal neživý objekt dělat nebo se podobným způsobem chovat. Tohle všechno ještě doprovázel Chuckyho zákeřný smích v podání Brada Dourifa. No co dodat, takovou hračku bych dítěti nekoupila ani za trest. Už jenom představa mluvící panenky s psychopatickým výrazem ve mě vyvolává husí kůži. Všechny díly nabízí něco nového a co není málo, čím novější díl, tím lepší mimika, pohyby a zpracování. Takže za mě skutečně výborné hororové dílo jemně okořeněné humorem, které starší sice už neviděsí, ale alespoň pobaví. A pokud znáte tento film z dětství, není možné ho neprožívat. Chucky je rozhodně jedna z nezapomenutelných postav filmového hororu. - "Hi I'm Chucky, wanna play?" ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Do téhle horrorové pohádky jsem se hned napoprvé beznadějně zamiloval... Bylo to někdy záhy po tzv. "revoluci", takže jsem film bohužel viděl z dabované VHSky na černobílé televizi, ale přesto to byla láska na první pohled. A tenhle vážný vztah přetrval beze změn až dodnes. Postavička zuřivé, šeredné, sprosté a maniakálně vraždící panenky (vlastně panáka) je jedním z mých nejoblíbenějších filmových záporáků. K tomu ještě navíc ryzí osmdesátková atmosféra a hezká Andyho maminka, a je z toho divácká láska až za hrob. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (50)

  • Pracovní název filmu byly Blood Buddy, Batteries Not Included a Blood Brother. (Chatterer)
  • Inspirací pro vytvoření Chuckyho byla panenka Robert námořník, který ale ve skutečnosti nikoho nikdy nezabil. Je však u ní známo, že byl několika svědky pozorován při pohybu končetin, někdo tvrdil, že ho dokonce viděl pohybovat se po pokoji, měnit výrazy obličeje, chichotat se a údajně s ním jeho majitel, umělec Robert Eugene Otto, jako malý chlapec mluvil a panenka mu odpovídala. Nicméně, dle místního folklóru způsobila panenka několik dopravních nehod, zlomené kosti, ztrátu zaměstnání, rozvod a mnoho dalších nešťastných událostí a to vše prý díky tomu, že ti, kterým se podobné nehody a situace staly neprojevili vůči panence dostatečný respekt. Podle jedné teorie byla zakletá voodoo kouzlem, kterou na ní seslal bývalý komorník Ottovi rodiny, který byl bahamského původu, jako pomstu za jejich jednání vůči němu. Nicméně existuje více teorií, proč má panenka nadpřirozené schopnosti. Panenka byla vyrobena v Německé firmě Steiff a přivezena Ottovým dědečkem jako dárek k narozeninám v roce 1904. (ajaxx)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Mark Hamill je nový Chucky

Mark Hamill je nový Chucky

31.03.2019

Hororovou klasiku Dětská hra čeká reboot a studio Orion Films čerstvě oznámilo, kdo bude v nové verzi dabovat kultovní vražednou panenku Chuckyho. Roli se upsal slavný herec a zkušený dabér Mark… (více)

Reklama

Reklama