Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Protože tady ta hodnocení jsou podle mě nepřiměřeně nízká, dávám 4 hvězdy. Kameňáky jsem neviděla, babovřesky taky ne, nekoukám ani na ordinace a další blitky, tak nemohu srovnávat, ale tenhle film mě pobavil, pohladil. Rozumějte, moje duše nepotřebuje analýzy, intelektuální rozbory díla, abych si mohla připadat chytrá, moji duši těší, když se lidi mají rádi a když se můžu pousmát nebo i zasmát. Čarodějnice znásilněná kocourem mi přišla mile střelená, mimochodem:) Terezu mám kdovíproč ráda, má takový svůj projev, který je mi sympatický, ani proti jiným hercům nemůžu nic říct, snad jen Polívková a Postránecký trochu přehrávali, ale dalo se to. celkově za mě milej film, kterej holt oslovuje jiný vrstvy vědomí, než je suchej rozum. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Mi jsme se doma pobavili. K tomu byla tato slátanina primárně určená. Takže co se týká mé rodiny, film své poslání splnil. Pravda ale je, že se z průměru dala udělat i podívaná, která by dosáhla kvalit Dívky na koštěti, Jak utopit doktora Mráčka apod. Jenže to by se do toho musel pustit někdo jiný. Toto dílo, ale kvalit slavnějších předchůdců nedosahuje. Atmosféra nevtáhla tolik, Lepší hudební doprovod, by asi dílo také o kousek posunul. Ne že by se mi tento vyloženě nelíbil, ale nedokázal dotvořit tu správnou omáčku. Film na jedno podívání. Celkové současné hodnocení 39% se mi zdá ale nepřiměřeně nízké. Na české filmy je holt stále přísnější metr. Za mě dílo odpovídá přes padesát procent. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Osobně mi tento film vůbec nevadil. Sem tam jsem se zasmál, sem tam pousmál, ale rozhodně jsem se necítil trapně tak jako při sledování Kameňáků nebo Babovřesek. Dokonce bych to nazval inovativní pohádkou, která sice pobaví spíš dospělé, ale děti to také dají. A nakonec nutno konstatovat, že jako úplná troškovina to nevypadá a má to podobnou kvalitu jako Doktor od jezera hrochů. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Zdeněk s Markem k tomu zase jednou sedli a napsali něco...téměř snesitelného! Několik dobrých scén ve škole připomene Macourka, romance Dvořáka s Bebarovou taky není vůbec k zahození. Ke dnu táhnou Strašidla přepálená stopáž, trapné nápady, toporná Kostková bez výstřihu a děravý scénář. Ten je nedotažený, bez hlavní dějové linky, s odfláklými pointami...ale dyť to znáte. Konec dramaturgů v Čechách. Ale je to zase taková nadějná vlašťovka, Zdeňku! ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Troškovi jsem dal šanci jako někomu, kdo má s pohádkou i jinými věcmi zkušenosti. Zpočátku mě celkem mile překvapil hezký interiér zámku, který mi sliboval i zajimavé pohádkové postavy. Po nuceném zabudování kouzelníků do ekonomicky aktivního stavu se vše zvrhává k režisérově oblíbeným ochotnickým lidovkám. Navíc po přečtění komentů ohledně kočičího sexu, který mi jaksi v TV utekl, vše uzávírám a končím. Sranda? Já nevím pane Zdeňku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Pohádka, kterou v divadle zkouší režisér (Matěj Hádek), se jmenuje stejně jako film, „Strašidla“. Plakát je možné ke konci filmu zahlédnout venku u vchodu do divadla. (noelcoward73)
  • „Kostýmy strašidelné rodiny v rodinné komedii Zdeňka Trošky jsou z 90 procent navrženy a ušity přímo pro tento film. Nejprve jsem chtěla postavy roztomilé netradiční rodinky odlišit od obyvatel malého městečka pouze částečně, ale pohádkový žánr a podrobný rozbor scénáře umožnil odtrhnout je od současnosti. Drobná vznášecí kouzla, topení vodníkem a proměny v kočku mne nakonec dovedly ke kompletnímu zpracování kostýmů. Některé triky vyžadovaly více variant, a tak jsem měla možnost vytvořit krásnou kolekci,“ uvedla kostymérka Lucie Ulíková. (SONY_)

Reklama

Reklama