Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

otík 

všechny recenze uživatele

Štědrovečerní pohádka roku 2016. Nebýt Vaculíka a jeho velmi slušného charisma včetně pár slušných vtípků a jeho věčně dobré nálady by to bylo o stupeň hůř. Takto vznikla pohodová, parádně výpravná, ale místy i docela slušně hluchá pohádka. Především scény s Kornem jsou vyloženě amatérské a v profesionálně dělané pohádce nemají co dělat. Ovšem oceňuji, že na Štědrý den nelétali v televizi žádní čerti, ale záporák Hanzlík, který přeci jen má lepší charisma. Nutno také dodat, že za poslední roky šlo určitě o jednu z těch slabších pohádek. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Za poslední roky se u nás nedaří točit dobré pohádky. Naopak některé zahraniční stojí ta to. Tahle pohádka se mi, ale po té řadě špatných zdá podařená. Příběh je dobrý. Baví mě ty scény ala " Princ a Večernice " a " O statečném kováři ". Ono taky co v pohádkách dál vymýšlet. Casting herců se povedl, obzvlášť Lukáš Vaculík mě hodně bavil. Lokace moc pěkné a soundtrack s Xindlem X též podařený. Co říci na závěr: S výsledkem jsem spokojen a zároveň jsem smířen s tím, že u nás pohádky jako např. " Tři veteráni, S čerty nejsou žerty... " se prostě již bohužel nenatočí. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Letošní vánoční pohádka nebyla propadák. Dojem z ní mám ale dost rozpačitý. Ztvárněním mi silně připomínala Janákovy novoty - prostě pokus o moderní pohádku. Nevím, zda se teenagerům či dětem líbila, mě ale příliš neoslovila. Nejhorší byl unylý, ploužící se děj bez drajvu, což asi dnešní mládež neocení. Mně k tomu přišlo nepochopitelné, že naše nádherné lokace považovali tvůrci za nutné (nepovedeně) digitálně upravovat. Princ byl hrozný, jeho úloha dost jednoduchá a charismatické princezny s nedávným datem výroby jsem na obrazovce už dlouho neviděl, byť máme krásné dívky. Příběh jako takový je hezky vymyšlený, nicméně jeho ztvárnění bylo nanejvýš průměrné. Jaromíra Hanzlíka jsem vůbec nepoznal. Opakuji se, ale nechápu, proč ČT točí tři vánoční (pod)průměrné premiérové pohádky místo jedné, kde peníze budou vidět. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak se synek - mamánek stal velkým chlapem. V dnešní době zajímavý koncept, který si dal zřejmě za cíl vychovávat. Děje se tak ale poněkud podivným způsobem, až si člověk říká, čím to, že se do Vincenta přincezna zamilovala. Vaculíci asi už došli, no..../ Ona by ta pohádka vážně nemusela být špatná, kdyby nebyla tak hloupá. Ale kdo kdy viděl v posledních několika letech chytrou štědrovečerní pohádku? ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den" - "No, tak to nevim" - jediná fajn hláška, kterou lze vnímat též jako reminiscenci na Hudským napsanou loňskou zdařilůstku Korunní princ. Letos zklamal naděje, které jsem do něj tudíž vložil a co nezabil sám, pohřbil nový rejža. Základní myšlenka a koncept o.k., taky pěkný kostýmy, Vaculík dobrej, ušatý torpédo je taky v pohodě, ale jinak zlo. Zase je to celý jak od nějakýho slepýho střeva tvořícího metodou "pro děcka stačí". Střídá se plochost, dějová pitomost a hodně laciný kýč. Vaculíkova postava je asi jediná, o níž nelze v žádném momentu říci, že tvoří stafáž. Asi jediný moment, který opravdu zaujme, je, když darebák na první dobrou sejme Královnu víl střelou z kuše do zad, to se v pohádkách hned tak nevidí. Jenže ona tam pak smrtelně raněná polehává ve scenérii jak z Fili koníčků, obklopená zjevně se nudícími víly předstírajícími brécami. A proč tam strkáte Hanzlíka (těšil jsem se na něj), když z něj není poznat ani obličej, ani hlas, ani herectví a celá jeho postava působí stejně digitálně jako "exteriéry"? A proč Korna, když neumí zahrát ani ty tři věty, co jste mu tam napsali? A proč se Česká televize už dávno nevyhodila do povětří? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • „Vincent je rozvážný, mírumilovný, umělecky založený a kultivovaný mladý muž. Je naprostý opak svého otce,“ uvedl Jan Komínek (rytíř Vincent). (SONY_)
  • Hlavní zápletka, ve které se otec vrací z války a namísto syna bojovníka najde u matky syna, kterého zajímá umění knihy poezie, se nápadně podobá filmu Sestřička a princ ze snů (1996). (Nick321)

Reklama

Reklama