Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Marci 

všechny recenze uživatele

Tak to se teda nepovedlo. Přitom první díl byl rozjetý skvěle, druhý byl dobrý a ten třetí (na který jsem se fakt těšila) ovšem zazdil vše, co bylo divákovi naservírováno v těch prvních třech. To měla být parodie? V podstatě nedotažený, neukončený, nelogický. Takže kdybych věděla, co mě čeká za zázrak (myslím scenáristicky) v tom třetím díle, tak s touto sérií neztrácím čas. Nevím, jestli byla takhle špatně napsaná už předloha nebo scénář. Každopádně pro mě nejslabší série. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Celá série trpí blbými scénáři - kdo vraždil buď víte už asi o díl dřív, než se k tomu s pomocí náhody a neustálého omílání těch samých poznatků dopracují detektivové, kteří působí jak z pomocné školy, anebo to nevíte, protože tvůrci zfailovali v budování příběhu a musí vám na konci všechno vysvětlit a dovyprávět. Herecké výkony jsou hodně slabé, Melíšková a její skvadra (s výjimkou Krobota) nejsou schopní vytvořit plastické (a nedejbože charismatické) postavy, které by to táhly aspoň trochu dopředu. Jakékoli náznaky napětí ředí spousta zbytečných scén a dialogů, které jsou místy až nechtěně vtipné. Ee. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi dvě tři dobrý hlášky bych tu našel, jinak ale Živé terče maj spoustu mrtvejch dialogů, zbytečnejch postav a tunu zbytečnejch scén. Kdyby z toho někdo sestříhal jeden celovečerní film, nemuselo by to bejt asi až tak zlý. Melíškovou mám obecně hrozně rád, ale to role vyšetřovatelky mi teda sakra nesedí. Preiss by byl fajn, ale má tu hrozně málo prostoru. Herecky mi tu asi nejvíc sedl Isteník, ten člověk mě začíná bavit. Jinak to je ale taková série o ničem no, dlouhá, zbytečná. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem se zasmál, když učitel Bárta (Tadeáš Tobiska) ukazoval kpt. Mrázovi (Stanislav Majer), že aféra se stážistkou Magdou Trávníčkovou (Kateřina Klausová) stojí za to :))) Hrozný je výkon policejního prezidenta Jiřího Štrébla, něco tak toporného jsem dlouho neviděl. Odhalování pachatelů dostalo na prdel, když nám je na konci druhé řady ukázali, zvláště když podle komentářů (vždy na ČSFD) lze usuzovat, že všichni kromě mě dávno dopředu vědí, kdo je pachatel.. Seděla mi hudba, vyloženě bavil dr. Aleš Kuželík v podání skvělého Michala Isteníka. Rutina, ale pořád mi to za tři večery stojí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solidní náběh s odhodlaným mstiTellem, špičkováním Mráze s nadřízenou a možností poukázat na dlouhodobý přátelský vztah peněz a spravedlnosti se v posledním díle přetvořil do fraškovité beztvaré hmoty, z které kapalo dramaturgické lajdáctví a já na tu nekonzistenci čuměl jak otec vyšetřovatelky Marie. Při scéně s parasailingem už jen scházela Magneho ústřední melodie z Fantomase.. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)
  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno