Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

gombarix 

všechny recenze uživatele

Kriminální zápletka slušná, ale provedení slabé. Všechny postavy více či méně nesympatické (v čele s "půvabnou dcerou Květou" - prkennost a chlad jejího projevu možná byly důsledkem předabování), snad s výjimkou velkého šéfa (Dušan Blaškovič) se suchými poznámkami a srandovním přízvukem. "Metoda Monte Carlo... Není to nějaká - blbost?" ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší československá kriminálka, kde se do malého městečka přijede vyšetřovatel z Prahy, aby případ krádeže peněz z poštovního vozu vyřešil. Tomu moc neprospívá ani vytvoření vztahu s dcerou správce ubytovny. Tak nějak mi moc neseděly hlavní postavy, ať už to by Satoranský, Cigánová nebo i samotný Hrušínský, proto to jsou jenom dvě hvězdičky. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je moje srdcovka. Je postavený spíše na určité poetice a vnitřním příběhu, než tom vnějším. Nejsou zde kromě úvodní scény žádné okázalé efekty a přestřelky, ale o ně nejde. Spíše to chvílemi připomíná milostné psychologické drama, kde trojúheník Satoranský - Cigánová - Hrušínský niternými posuny svých postav přispívá k vynikající atmosféře, podtržené ještě dokonalou hudbou. On dušan Klein nikdy nebyl (a asi ani nebude) na "příběhové" filmy. U něho to vše tak zdánlivě poklidně plyne, zdánlivě nic se neděje, ale na konci filmu to diváka vyplivne a vše je jinak, důležitý je pocit. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vladimír Körner. Opravdu nic převratného ani nového, avšak docela nečekané rozuzlení této jinak podprůměrné více žánrové kriminální detektivky, povyšuje tento film na takový lepší průměr. Satoranský s Řehořem pro ně v docela nezvyklých rolích, odvedli kus dobré práce. Rudolf Hrušinský jako rozšafný správce Weiss opět nezklamal, a jeho záhadná dcera Květa (Zuzana Cogánová-namluvena Jorgou Kotrbovou) mě také docela příjemně překvapila..Pozorný divák si jistě všiml v malé skoro epizodní roličce mladého Marka Ebena. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka je film celkem utahaný a upovídaný, ale má zajímavou pointu. Jeho největší devizou je skvělé obsazení, bohužel, role byly rozděleny neobvykle, až nedobře. Nejvíce je to vidět v kontrastu vyšetřovatel Satoranský vs. správce Rudolf Hrušínský. Když se ti dva potkají, není poznat, kdo je policistou a kdo není. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo se mimo jiné i v Praze na Novém městě. (M.B)
  • Film se natáčel v Klatovech. (cariada)
  • Přepadené poštovní auto je skřínová Avia. Když se poručík Charvát (Jaroslav Satoranský) seznamuje s případem, ptá se: „A co ti dva z toho Roburu?“ Avšak přepaden nebyl poštovní Robur, ale Avia. (pjotri)

Reklama

Reklama