Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Nonna 

všechny recenze uživatele

Takový nějaký rozpačitý pocit z tohoto filmu mám. Asi je to z velké části rozpačitostí Jaroslava Satoranského v hlavní roli, podivným, ve své době asi bráno jako přitažlivým zjevem Zuzany Cigánové a celkovou vleklostí děje. Mám pocit, že kdyby ve vedlejších rolích neexcelovali tak dobří herci ("Milej zlatej" si pamatuju z dětství, aniž bych uchovala, z kterého filmu), byl by celkový výsledek ještě daleko horší. Radost mi udělalo obsazení Bohumila Šmída, který je jakýmsi spojovacím článkem detektivek oné doby, z jiných filmů ho nepamatuju a vždy pobaví svým skoro až švejkováním. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku ponurá kriminální záležitost, ve které mi však neseděl Hrušinský v roli vrátného na ubytovně. Se svým "Milej zlatej" mi lezl neskutečně na nervy. Jsem na něj zvyklý spíš v roli vyšetřovatele, kde se tentokráte objevil nesympatický Satoranský. Celý ten film je nějak špatně herecky seskládaný a ani zápletka není nikterak zajímavá. Jediný, kdo podal standardně skvělý výkon, byl Bohumil Šmída v roli poťouchlého spisovatele. Jednou stačí a vracet se k tomu jedině z nostalgie. 45% ()

Reklama

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Maratova hudební složka mě baví, především ústřední melodie stojí za pobrukování (ne, jméno Marat mi vůbec nic neříkalo a neříká) a dokonce mi nevadí, že jakmile sem viděl PANA Hrušinského za tzv. kvelbem, bylo mi jasný, kdo bude hlavním a neodolatelným zloduchem. Unylejší pár, aby člověk pohledal (Jarda se Zuzkou si to nedávali ni omylem), Kostelka to konspiračně uhlídal a Šmída? Ten bude už navždy Bacílek s mlíkem. Obecně mě Kleinovy sedmdesátkový kriminálky baví, nevidím v nich nic závadnýho. Ale ani objevnýho. Zlatá střední cesta. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Tuhle československou krimi s československým obsazením vidím již po několikáté a pořád dobrý. Cigánový už jsem přišel na chuť (mimochodem figuru v plavečkách měla opravdu hratelnou), Satoránský mi nevadil ani omylem, Hrušínskej byl milej, zlatej, no a společensky tématickej Šmída?, to byl koncert, lahůdka. Takže vždycky čtyři....hvězdy, samozřejmě. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kriminálka s krapet rozervaným poldou, který to víc umí se svým někdejším velitelem, majorem od pohraničníků, než s fešnou kočičkou. Na Körnera celkem prkenné, ale s výbornými vedlejšími rolemi v podání pánů Hrušínského, Řehoře a Šmídy ... Velké plus zaslouží hudba, která může směle konkurovat zádumčivosti soundtracků z francouzských kriminálek. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevují i záběry ze šachty, kde pracuje jako hlídač Krejza (Lubomír Kostelka). Jedná se o šachtu dolu Max v Libušíně u Kladna. (rakovnik)
  • Přepadené poštovní auto je skřínová Avia. Když se poručík Charvát (Jaroslav Satoranský) seznamuje s případem, ptá se: „A co ti dva z toho Roburu?“ Avšak přepaden nebyl poštovní Robur, ale Avia. (pjotri)
  • Filmovalo se mimo jiné i v Praze na Novém městě. (M.B)

Reklama

Reklama