Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Jo to máte těžký pánové, žádnej mužskej není tak chytrej, aby nebyl blbější než kterákoliv ženská."                         Bohumil Šmída nikoliv jako Pacínek, ale jako spisovatel Vítek stíhající sociální lumpárny. Ovšem jeho výstupy si s těmi pacínkovskými nezadají a výrazně okoření poněkud vleklý děj.                                                                                            "Myslel jsem si, že jste toho napsal víc, ale v Praze mi řekli, že váš průměrný příjem je 15000,- ročně."                           "No prosim, nevinej a eště chudej. A takovýho zavřete. To sou právě ty sociální lupárny." ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Kuba to dal opět dohromady s Hajným a za kibicování bolševickýho majora vyšetřuje případ přepadení poštovního auta. Je to případ komplikovanej a čert mu ho byl dlužnej, jelikož se zaplete s povětrnou ženuškou, která je úplně labilní. Celou dobu řeší dilema zda zůstane čestným příslušníkem a nebo se nechá oblbnout úplně. V mezi pauzách řešení dilematu jí klátí na ubytovně jejího fotra, který zase rád sází tickety. Všechno se všemožně zamotává a rozmotává a svým způsobem vytváří nenudící krimi zápletku. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Na film, který zaštítilo ministerstvo vnitra a natočil jej v krásných sedmdesátých Dušan Klein to nedopadlo špatně. Bavit se ale budete hlavně kvůli botám. Těch není málo. Bodrý slovenký velitel, třídní nepřítel hned několikerý [živnostníci, šmelináři, pisálci a sudeťáci] nestačí na neskutečně trapný výkon kníraté Cigánové, která to ale věru neměla lehké. Její postava je napsaná jako ultimátní píča. Vyloženě světlými body je jako obvykle fantastický Rudoslf Hrušínský, možnost setkání Kuby & Hajného [Satoranský a Řehoř jako parta obligátně nesourodých policajtů] a s citem pro nostalgii následujících desetiletí konzervovaná atmosféra neexistujícně malebných sedmdesátých let. A paradoxně skvělá nahá Cigánová na rozpálené plechové střeše. Skvělá přesně do okamžiku, než začne mluvit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je moje srdcovka. Je postavený spíše na určité poetice a vnitřním příběhu, než tom vnějším. Nejsou zde kromě úvodní scény žádné okázalé efekty a přestřelky, ale o ně nejde. Spíše to chvílemi připomíná milostné psychologické drama, kde trojúheník Satoranský - Cigánová - Hrušínský niternými posuny svých postav přispívá k vynikající atmosféře, podtržené ještě dokonalou hudbou. On dušan Klein nikdy nebyl (a asi ani nebude) na "příběhové" filmy. U něho to vše tak zdánlivě poklidně plyne, zdánlivě nic se neděje, ale na konci filmu to diváka vyplivne a vše je jinak, důležitý je pocit. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku ponurá kriminální záležitost, ve které mi však neseděl Hrušinský v roli vrátného na ubytovně. Se svým "Milej zlatej" mi lezl neskutečně na nervy. Jsem na něj zvyklý spíš v roli vyšetřovatele, kde se tentokráte objevil nesympatický Satoranský. Celý ten film je nějak špatně herecky seskládaný a ani zápletka není nikterak zajímavá. Jediný, kdo podal standardně skvělý výkon, byl Bohumil Šmída v roli poťouchlého spisovatele. Jednou stačí a vracet se k tomu jedině z nostalgie. 45% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Při ohledání místa činu v domě Maláska (René Přibil) zhruba po hodině filmu je v době rozhovoru lékařů a kriminalistů možno vidět na levé horní stěně místnosti stín mikrofonu zvukaře. (rakovnik)
  • Železniční přejezd je u obce Porostliny. Dům pana Maláska (René Přibil) se nachází v Mochtíně. Silnice na konci filmu se nachází u obce Sobětice. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno