Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 10

Recenze (237)

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel, Dumbo chtěl být v režii Tima Burtona natolik jiný, až se stal stínem sám sebe. Ona vlastně tato verze není špatná, svým způsobem je dokonce obdivuhodná, jak jiná se snaží být. Dokonce má i dobré herecké výkony (lidské) a hraný slon je též k sežrání. Jenže je to natolik jiné a původní animovaná předloha natolik silná, že zde tato nová verze prohrává na plné čáře. Orientace na spíše lidské herce, nebyla šťastnou volbou, stejně jako radikální překopání příběhu. Přesto ale mám dojem, že kdyby animovaná klasika neexistovala, tato hraná by si jako origin lebedila v červeném procentuálním čísle. To, že jí natočil Tim Burton se tentokrát neodrazilo tak výrazně, jak jsem čekal. Přesto ale několik scén spadalo pod ty, jenž tento řemeslník umí zvládnout na výbornou a zároveň je můžeme chápat jako jeho podpis. Hlavně v Cirkusové zemi ve druhé polovině filmu. Co říci závěrem? Dumbo z roku 2019 není zlý, ba ani špatný film. Není dokonce ani dokonalý. Je pouze průměrný. Na sobotní zamračené dopoledne ideální TV volba, na kvalitní kino zážitek ale doporučuji animovanou verzi. 65% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Lehké rozpaky. Tady se rozepíšu. Nový Timův film je vždycky svátek. Na můj vkus je ale v této pohádce příliš velký rozpor mezi dobrem a zlem. A zla je nevyváženě příliš. Obsahuje mnoho smutných, drsných scén i záporných postav. Na to, že to má být především pro malé diváky, se mi to nějak nepozdává. Jediné scény, které byly pohádkově krásné, jsou ty, v nichž je Dumbo sám nebo s dvojicí dobře vybraných dětí. Tvorbu Tima Burtona mám velmi ráda, ale třeba takový Karlík a továrna na čokoládu je natočen tak, že si ho děti užívají. Je to totiž laskavé. Tady jsem měla chvílemi pocit, že se koukám na Batmana a ne na roztomilého létajícího sloníka. Navíc některé, pravda nejmenší, dětičky nahlas poplakávaly a muselo se odejít. V podstatě netuším, kdo má být cílovka. Svým dětem bych to zatím nepustila, byly by ve stresu. A pro dospělého to také úplně není. Samozřejmě nákladná výprava, triky, to, čím u Disneyho disponují měrou vrchovatou, vše je okázalé, pestré, typicky burtonovské. Nejkrásnější je ale hudba. Stopáž mi připadala přepálená s ohledem na slabší scénář, postavy ukřičené, ve druhé polovině to zavánělo rozbíhající se migrénou nebo epizáchvatem. Z dospělých rolí nebyl vyloženě kladnou postavou asi nikdo, Eva Green je nádherná baba, ale zde působila tvrdě.. Abych to uzavřela, film si jistě své publikum najde, za vidění stojí, ale já upřednostním parádního Střihorukého Edwarda nebo Big Fish. U Burtona potřebuji i poetiku. Dvě za hudbu a barevnost. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Dumbo bohužiaľ nie je Burtonovým vysneným návratom k jednoznačnej kvalite. Našťastie však nejde o podobne márny film ako Dark Shadows alebo pani Peregrinová. Je na ňom totiž mnoho dobrého. Aj tak však zamrzí, že majster zabudol na časy, keď nás ohuroval svojimi Batmanmi, dojímal Nožnicovorukým Edwardom, vzbudzoval záujem o staré sci-fička (Ed Wood, Mars útočí!) alebo horory od Hammeru (Ospalá diera). Takisto tu chýba radosť z rozprávania ako pri Veľkej rybe alebo originalita Beetlejuica. Tu sa iba zodpovedne a remeselne suverénne zarába na nájom. Chyba je však inde (v pekelnom scenári). Dumbo je priemerným produktom svojho štúdia, z ktorého občas vytŕčajú príjemne chvíľky evokujúce lepšie časy bývalej režisérskej hviezdy. Nebolí to, má to svoje momenty, ale už by sa mal v Hollywoode konečne nájsť človek, ktorý zoberie Ehrenovi Krugerovi klávesnicu, písací a stroj, pero a pre istotu aj ceruzky. Alebo ho aspoň odprace na Netflix. 6/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původní Dumbo je v rámci disneyovek celkem děsivým kouskem, a proto jsem si říkal, že ve spojení s Burtonem by mohl vzniknout skvěle natočený remake. Co se vizuální stránky týká, jde o nádhernou a řemeslně odvedenou práci, i když mě vzhled některých zvířat bil lehce do očí (zejména u té vzteklé opice). Elfmanova hudba je typicky kouzelná a místy mi hodně připomínala starší Burtonovy filmy. Herecké obsazení bylo vesměs dobře zvolené - režisér sáhnul jak po starých známých (DeVito a Keaton), tak po zcela nových tvářích (dětské role). Nicméně se bohužel nekoná další podobně úžasná podívaná o rozměrech Velké ryby, ke které má Dumbo skrze prostředí cirkusu blízko. V některých místech jsem cítil starého Burtona - zejména ve scénách s létajícím slůnětem, bublinami a v závěru - přesto se mi zdálo, že byl film poněkud plochý. Jde sice o rodinný snímek, ale i v těch se dá ponořit do hloubky, a přitom se zavděčit malému i dospělému publiku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mnozí už režiséra vynikající Velké ryby a mnoha dalších kultovek odepsali už u Alenky, a že se s kvalitou následujících filmů stále klesalo, definitivní potvrzení tu ale máme nyní s ušatým sloniskem, jehož problémy mimo jiné začínají u toho, že vůbec nerespektuje jeho předlohu (nemluví). K režii Dumba by mi perfektně sedělo, že Disney dal příležitost nějakému nováčkovi, kterého tvrdě hlídal a ne veteránovi, který si teoreticky už nemá co dokazovat, nicméně starý Tim Burton tu není poznat ani z rychlíku a film je naprosto generickou, hezky vypadající, další hranou adaptací z početné disneyovské továrny na peníze, jež už nikdy nechci vidět znovu (což platí tak u 60% souvisejících filmů). Třeba takový Michael Keaton se opět snaží a i když měli tvůrci k ruce poměrně početnou sestavu oblíbených herců, neumí to prodat takřka vůbec. A tentokrát ani finančně, jelikož se opět potvrdilo, že Colin Farrell je box office poison - král. Naprostý průměr...50% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama