Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (447)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála povedenějších českých nových pohádek přidala i špetku politické satiry, ale i v dalších ohledech má celkem solidní scénář. Obsazení je výborné, takže mě bavilo sledovat i většinu vedlejších postav a nakonec vlastně ani ty písničky nevadily. Celé je to i pěkně svižné, takže jsem vánočně přimhouřil oko (70%). ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kino Pilotů - Tak tohle byla dobrá politická satira. Naštěstí si tu děti našly své, takže politický podtext nebyl pro ně rušivý. Dobrá práce. 70% (with J+A) // (2.4.2019) DVD - Super, doma v TV se mi to líbilo více, než v kině. Fakt povedená pohádka z dnešní doby pro malé i velké. A o tom to je, ne? 77% (with J+A) // (25.12.2019) ČT1 HD - Po již několikátém shlédnutí zvedám na plný počet hvězd. Tahle pohádka má prostě vše, co by pohádka měla mít. 100% (with J+A) ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám příjemná, inteligentní a vtipná pohádka pro celou rodinu. Výprava, kostýmy, písničky, obsazení, fajn humor, originální scénář, výborní všichni, ale Jana Plodková, ta jede bomby.. :-) Velmi vkusné, chválím, tvůrcům tleskám. A zároveň je to moc pěkné rozloučení s Mariánem Geišbergem. Čest jeho památce! ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Další tragická pohádka jež nedokáže vybočit z podprůměru a stále stejná písnička. Budu stručný - zoufalé nepohádkově znějící dialogy (to je nechutný; tak jó nó), děsné písničky jež vůbec nezapadají, šíleně ukřičené, slabá kamera, průměrné herecké výkony, nezajímavý děj, pohádková poetika opět zadupána hluboko pod povrch zemský. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Všichni tam v podstatě byli jako pitomci, to si nejsem jist, jestli je ten spávný pohádkový motiv. Zpívaný části, kterých sice nebylo tolik jsem protrpěl. Politické jiskření je tady do očí bíjící a ač rozumím tomu, že pohádka v sobě něco takovýho může mít , tak já bych si v současný situaci alespoň o vánočních svátcích odpočinul od politický najlevárny, ale bohužel není mě souzeno, ale tak alespon, že radek99 je nadšen. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Film sa začal nakrúcať posledný júlový deň. Pokračovalo sa v priebehu augusta a septembra. Nakrúcalo sa v atraktívnych českých lokáciách v Ledči nad Sázavou, Chrusteniciach, alebo v Doksanoch, niekoľko dní strávil štáb taktiež na Slovensku. (classic)
  • Natáčelo se mj. na zámku Ledeč nad Sázavou, v Kutné Hoře, v několika lomech a v Národní přírodní rezervaci Voděradské bučiny, která patří do CHKO Blaník – i když se nachází mimo vlastní území CHKO Blaník. Dále v Kozlově, lomech Alkazar (scéna, kdy čert Bonifác vyleze z pekla) a Kobyla, Moravské Křižánky, Světnově a skanzenu Vychylovka. (jungewolf)
  • Režisér Najbrt obsadil Ondřeje Vetchého do role Lucifera s odůvodněním, že potřeboval někoho s přirozenou autoritou. Kdo vypadá jako čert, ale zvládne přesvědčivě autoritativní roli jako šéf pekla. (ZHODNOTITEL)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama