Reklama

Reklama

Terapie

(seriál)
  • angličtina In Treatment (festivalový název)
Trailer 3
Drama / Psychologický
Česko, (2011–2019), 48 h 6 min (Minutáž: 21–29 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(116)

Obsahy(1)

Terapie je český seriál věnující se terapii lidem s psychickými problémy. Psycholog Marek Pošta (Karel Roden) se každý týden setkává s pěti klienty – pacienty, kterým se věnuje od pondělí do pátku. Formát seriálu je převzatý z izraelského seriálu BeTipul, ze kterého vycházel i americký seriál V odborné péči. (sator)

Recenze uživatele Rockerman k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2011) (S01) 

Zatím velká spokojenost!!! Po třech dílech, které jsem viděl samozřejmě ještě nemůžu hodnotit, ale pokud to tak půjde dále, nebudu váhat s plným hodnocením. To, co předvedla Táňa Pauhofová s Karlem Rodenem v prvním díle je fascinující. Ani další dva klienti nezůstali moc pozadu a já se moc těším, jak se to vyvine dále. Má to duši a je to o životě. Kdo hledá tohle, v psychoterapeutickém podání Karla Rodena a spol., to je seriál pro tebe!!! Tak po dvou "kolech" jsou karty pěkně rozdány a těším se, jak to bude pokračovat. Stále jednoznačně vede Sandra (už kvůli Táni Pauhofové, která je krásná), ale ani ostatní příliš nezaostávají. Páteční sezení, kdy sám terapeut podstupuje terapii u své bývalé kolegyně mi zatím moc nesedí. Ale třeba se to zlepší. Mají na to ještě 7 týdnů. Už se blíží závěr seriálu. Právě jsem viděl 37.díl. Tento považuji zatím za nejsilnější!!! Jiří Štěpnička, jako Igorův otec a bývalý "lampasák" a komouš - vynikající!!! Jinak se všechny terapeutické dny rozvinuly a proměnily. I ten pátek je už velmi dobrý. Posledních 8 dílů už těžko může pokazit můj celkový dojem, takže je jasné, že hodnotím za 5*!!! Devět týdnů uteklo jak voda a mě bude po tomto velmu podařeném seriálů trochu smutno. ()

Série 2 (2013) (S02) 

Druhá "Terapie" je o kousek lepší než ta první. Zdá se, že tvůrci vyzráli a natočili o dost silnější příběhy, než před dvěma lety. V pondělí přichází Táňa v podání Terezy Brodské, která je výborná ve své roli sice úspěšné advokátky, ale jinak téměř nedospěle se chovající ženy. Úterý je zasvěceno manželské dvojici se dvanáctiletým synem. Neustálé hádky manželů velmi traumatizují Viktora a je to terapie, která je předem ztracena. Ve středu pro mne přichází vrchol této série. Viola je krásná třiadvacetiletá žena, bojující s těžkou chorobou. Tereza Voříšková hraje svou roli bravurně. Skvěle zvládá všechny zvraty v náladách Violy a na konci dokáže i dojmout. Ve čtvrtek dochází Slávek, podnikatel a "korupčník". I to je hodně zajímavé. Pátek je zase nejslabším článkem seriálu, kdy sám terapeut Pošta dochází na terapii ke své kamarádce Ditě. I tady však dochází k posunu k lepšímu, účastí Poštovy někdejší lásky Lenky. Jasných pět hvězd a jen doufám, že poslední díl nebyl otevřenými vrátky do třetí série. Tam by se už mohlo spadnout do stereotypu a to by si tvůrci ani my, diváci seriálu nezasloužili. ()

Reklama

Reklama