Reklama

Reklama

Drtivý dopad

  • USA Deep Impact (více)
Trailer

Obsahy(1)

K Zemi se blíží Wolf-Biedermanova kometa, větší než Mount Everest. Ke srážce, jež bude znamenat konec planety Země, má dojít za necelý rok. Zatímco se chystá vesmírná expedice, jež se má pokusit rozstřílet kometu jadernými zbraněmi, na Zemi se rychle chystají podzemní kryty, jakési archy záchrany. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

heyda 

všechny recenze uživatele

Armageddon na jiný způsob. Svým způsobem mám tenhle film opravdu rád. Z lidí se stanou jen mravenečci utíkající před obrovsku vlnou. Uvědomí si, že nejsou vládci planety a že se musí připravit na všechno možné hrozící jak z vesmíru, tak z nás samotných. Dokonce ani Eliah Wood mi tady moc nevadil. Přesto se nemůžu překousnout přes to, že Drtivý dopad nemá tak drtivý dopad na mě jako diváka ani emocionálně, ani vizuálně, ani dokonce hudebně. Je to takový mírný nadprůměr, který mě však rozhodně neurazil a klidně se na něj ještě v budoucnu rád podívám. 65% ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Brutálně nudná sračka a hodnotím o to hůř, protože takhle nudný zklamání jsem fakt nečekal. Naprostá nelogika shazuje jakýkoliv můj zájem dále naslouchat těm kecům, styl scénáře alá asylum - celý film se tam nelogický kecaj hovna, co jsou tak trapně nepřijatelný, že nejsou k smíchu, ale k nasrání, jestli podle někoho byl Armageddon byl nesmyl, tak to asi ješte neviděl tenhle bullshit. Až na konci spadne kus šutru na zem, zbůsobí to z půlky vlnku, která smete JENOM naštěstí New York opět a pak jakoby se nic nestalo.. Sračka hrozná. ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Realita Deep Impactu je mi bližšia sci-fi úlet Armaggedon. Aj vďaka civilným hereckým výkonom, aj vďaka fundovanému pohľadu na astronómiu, aj vďaka nádhernej kastastrofickej scéne dopadu a následnej prílivovej vlne. Obetovanie sa posádky raketoplánu vôbec nevyznieva pateticky ako úbohý pokus Bruca Willisa a Michaela Baya. Katastrofy hýbu svetom. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Armageddon zničil tuhle křehkou alternativu v roce 1998 s naprostým přehledem. Jak by také ne, suverenita Baye v akčních scénách i v luxusním marketingu a vypipiplaném vizuálu - proti tomu nemá komorněji střižený a citlivější Drtivý dopad v globálním měřítku šanci. Přesto však své kvality má. Výtečně vykreslené charaktery, uvěřitelné momentky chaosu, zmatku a davové histerie a v neposlední řadě to jistí ze zadních řad velkolepý i příjemně dojímavý James Horner a jeho typicky rozmáchlá hudební kompozice se silným hlavním motivem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem od toho teda vic. Pokud budu porovnavat s Armageddonem, tak z toho jasne vyjde Armageddon jako vitez, jelikoz je skoro ve vsem lepsi. Vetsina hercu je takovejch nijakejch vcetne Morgana Freemana, hudba je hodne spatna a triky taky nic moc. Navic zhruba 90 minut se jen keca, jak se zachranit a kdyz uz pride nejaka akce tak za moc nestoji. Souhlasim s golfistou, ze tenhle film neni tolik zamerenej na hrdinstvi, coz je ale podle me v tomhle pripade skoda, protoze de o zachranu cele Zeme a tam by hrdinove meli bejt. Ale samozrejme, ze tu nejaky radoby hrdinsky a drsnacky hlasky typu "Musime tem dole dat sanci na preziti" jsou. A ten konec kdy voda smete cely mesta, ale kopecku na kterym je Elijah a jeho holka se vubec nedotkne je fakt trapnej. Vetsinu filmu jsem se nudil, takze slabsi 3*. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Film se s tržbami téměř 350 milionů amerických dolarů stal nejvýdělečnějším ze snímků roku 1998, režírovaných ženou. (Terva)
  • Z proslovu prezidenta Becka (Morgan Freeman) vyla vystřižena věta: "Tohle není armageddon." Tvůrci si totiž při natáčení neuvědomili, že budou soupeřit se souběžně připravovaným Armageddonem (1998) a nechtěli, aby to působilo dojmem laciného dloubnutí do konkurence. (NIRO)

Související novinky

Hezký den Vám všem!

Hezký den Vám všem!

17.04.2005

Spielbergova stejnojmenného hitu z roku 1951. Trochu ovšem zaráží jméno scenáristy a režiséra, který má projekt na starosti. Je jím totiž Stephen Sommers. Snímek protentokrát neprodukují Sommersovi… (více)

Reklama

Reklama