Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný režisér Ang Lee (podepsaný pod filmy Svatební hostina, Rozum a cit, Jízda s ďáblem, Tygr a drak, Zažít Woodstock) se v tomto příběhu - tak jako již několikrát - zaměřil na rodinné a generační vztahy. V psychologicky laděném snímku, natočeném podle románu Ricka Moodyho Ledová bouře, se vrací do roku 1973, do předměstí connecticatského New Canaanu. Vyprávění se přitom soustřeďuje na členy sousedících rodin Hoodových a Carverových, kteří k sobě pocitují přátelské, milostné vztahy i nenávist. Jakýmsi katalyzátorem drobných a všedních událostí i vztahů je ledová kalamita, jež nastane v noci po neustávajícím mrznoucím dešti... Americký film oceněný na MFF v Cannes (cenou za scénář pro Jamese Schamuse) se vymyká z běžné hollywoodské produkce a spíše připomíná klasická díla filmařů Ingmara Bergmana a Michelangela Antonioniho. Hlavní úlohy ztělesnily známé herecké hvězdy Sigourney Weaverová (Vetřelec, Gorily v mlze, Krotitelé duchů, Smrt a dívka) a Kevin Kline (Ryba zvaná Vanda, Francouzský polibek, Dave). V dalších rolích hrají Joan Allenová (Šílená láska, Tváří v tvář), Tobey Maguire, Christina Ricciová (Casper, Malí válečníci), Jamey Sheridan, Elijah Wood (Všude dobře, doma nejlíp, Drtivý dopad). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem se vrátil k filmu, který jsem viděl už opravdu dávno a který jsem ohodnotil až podezřele vysoko. Při dnešní repríze jsem našel nejeden důvod ke snížení známky, ale rozhodl jsem se následovat svůj čistě subjektivní pocit z tohoto snímku, a ten mi jasně říká, abych ignoroval nedostatky a šel do plných. Mě tyhle dvě zvláštně vztahově provázané rodiny hodně bavily, drama bylo přítomno a při plném vědomí, Tobey Maguire ještě po všech neprskal pavučiny (což bylo fajn), Christina Ricci byla zase jednou Wednesday (což bylo ještě víc fajn) a já jsem si tu tichou depku znovu užil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nezávislý scenár v prevedení brilantnej réžie Anga Leeho s úžasne podmanivým hudobným motívom. Rodinná dráma, ktorá na malej ploche a s časovo minimálnym priestorom zachytáva osudy až ôsmych členov dvoch rodín s perfektne napísanými charaktermi postáv. Bravúrnosť však spočíva aj v jednoduchom predstavovaní hlavných postáv, kde na každú z nich stačí párminútová scéna a divák si dokáže behom pár slov, giest a záberov kamery utvoriť na ne vlastný dojem. A o tak jednoducho krásnom závere ani nehovorím. No a z hercov podstatne vyčnievala Sigourney. 85%. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, neotřelé, zvláštní. S hodnocením nepůjdu výš jak na 3*, protože tempo snímku mi přišlo velmi rozvláčné a možná jsem očekával trochu víc z rodinných vztahů - konfrontace, apod. V podstatě mě Ledová bouře začala bavit až s příchodem právě oné noci, která změní život a pohled na něj dvěma hlavním rodinám. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ang Lee natočil výborné vztahové drama, které oplývá celou řadou výtečně napsaných i zahraných postav - sexuálně odvázaná, ale zároveň chladná a prázdná Christina Ricci, bezmocný a zklamaný Tobey Maquire, vypočítavá, ale také nesmírně křehká Sigourney Weaver či po lásce a citu žíznivá Joan Allen. Výběru herců není celkově co vytknout, a když se k tomu přidá citlivá, ale současně věcná režie Anga Lee, vznikne hluboký, smutný a nádherný film zároveň. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Setkání Froda se Spidermanem a navíc ještě mladá Addamsová, tomu tedy říkám crossover!!! :) Ale ne, Ang Lee je vážně mimořádný režisér, který dokonale zvládá snad všechny žánry. Ledová bouře je jeho nejmíň nápadný, ale co do atmosféry patrně nejpovedenější film. Jen ten nejotrlejší cynik z něj nebude odcházet "s knedlíkem v krku". ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Píseň, kterou Paul (Tobey Maguire) a Wendy (Christina Ricci) poslouchají ve své ložnici „ „Mám jméno“ od Jim Croce – byla vydána 20. září 1973, právě v den, kdy byl Jim Croce zabit při havárii malého letadla v Louisianě. (aporve)
  • Tento film byl úplně premiérou pro Katie Holmes. Na tento film ji poslal manažer talentů Al Onorato. (ČSFD)

Reklama

Reklama