Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto Lenzimu nevyšlo.Príbeh mdlí,bez svižnosti,viacej strachu mi privodia drahé potraviny v obchode ako nudou sršiaci kanibali .Je tu veľa nedomyslených a aj dementných scén,postavy sa chovali veľmi jeblo a ako herci toho herectva tiež vela nepochytili.Nudné a dementné spracovanie,jediné gore scény mali úroveň.Ale ani tie nemohli zlepšiť veľmi slabý dojem z filmu,kde logika a nápad neexistujú. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žánrová klasika, u které jsem po letech přidal hvězdu navíc. Film je samozřejmě určen jistému okruhu diváků, snad proto i mizerné zdejší hodnocení (na IMDb spíše odpovídá). Samozřejmě jde film ve stopách Deodatových Kanibalů, ale mně to vůbec nevadí. Lyrickou složku tedy obstarává krásná příroda a řada živočichů - ara, anakonda, nosál, jaguár, krokodýl, leguán, kotul...a pirani. Epiku pak představuje příběh skupinky bělochů, co se chová k domorodcům tak, že za to zaplatí. Nejslavnější, a pro režiséra následně nejproblematičtější, scénou je Zora pověšená za prsa na háky. Nechybí kuchání, svérázné skalpování i kastrace. Snad jen u těchhle filmů nikdy nevěřím, že by si kanibalové pochutnávali na lidských střevech. Ale je to efektní. A je zde také moralitka o tom, co indiánské kmeny k podobnému jednání vede. A rovněž nechybí srovnání zelené a betonové džungle, kdy v obřích metropolích je možná méně bezpečněji, než v pralese. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Ženy od hluboké řeky a Kanibalové jsou v naší republice takovým undergroundem pro všechny...ač je to divné, tak už se najde jen málokdo, kdo jeden z těchto dvou masakrů ještě neviděl a pokud se s kamarády v hospodě bavíte o hororech a krvavých filmech vůbec, tak přijde řada určitě i na tenhle a jako debatu extra si necháte scénu s uříznurým ptákem...prostě pokec o h... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatné. Nemá to sice originální vypravěčskou formu CANNIBAL HOLOCAUSTU, celé je to mnohem amatérštější, kopíruje to "myšlenku" CH o civilizačních barbarech a nabízí to stejné chuťovky (vykuchanou želvu, kastraci - oboje slabší), ale Lenzi přihazuje kriminální podzápletku a pojídání červů, vypíchnuté oko, kozy (myslím prsa, ne zvířata) prošpikované háky a useknutý vršek lebky s následnou konzumací obsahu. A piraně! (i když i ty jsou dost trapné) Vypravěčská linie s New Yorkem asi měla děj oživit, ale je zcela zbytečná. Herecké výkony jsou prostě strašné a když začaly dívky ve svém vězení zpívat "Tam kde proud červený řeky syčí, tam kde ční červený kamení...", což zřejmě měla být maximálně dojemná scéna, málem jsem si smíchy nachcal do kalhot. Mimochodem co se týče českého distribučního názvu ŽENY OD HLUBOKÉ ŘEKY, který nijak nekoresponduje ani s originálním názvem, ani s obsahem filmu, tak ten je odvozen od australského distribučního názvu Woman From Deep River, kterým se australský distributor snažil přiživit na předchozím Lenziho kanibalském snímku MAN FROM DEEP RIVER (1972), který vlastně celý kanibalský žánr odstartoval. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Tu je práve vidieť , že séria italských kanibalských filmov z 80. rokov, resp. za 2 roky sa stihli natočiť 4 filmy nespravila do svetovej kinematografie s výnimkou Cannibal Holocaust veľkú dieru . To platí i tu. Nechutnosti bez nejakého dejové klišé ,niekedy s trochou dobrej atmosféry , to je, ale asi tak všetko.O doslova hrozných /ne/hereckých výkonov ani nevravím. Pre mňa len 1* a 30%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)

Reklama

Reklama