Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Úřad pro mladistvé provinilce státu New York prohlašuje, že situace odehrávající se v popisované polepšovně neexistovala a neexistuje v žádném středisku pro mladistvé. Úřad státního návladního v Manhattanu prohlašuje, že se žádný podobný soudní proces nikdy neodehrál, a odmítá jakékoliv souvislosti s tímto obviněním. Lorenzo Carcaterra tvrdí, že zaměnil všechna místa, jména a a data. Za svým příběhem si stojí. Pět hvězdiček dávám filmům, které jsou pro mě tak zajímavé, že bych se na ně klidně podívala ještě několikrát znovu. O Spáčích to platí dvojnásob, ale pohled to není nijak příjemný... Sexuální zneužívání, bití, vraždy; asi ne zrovna odpočinková témata. Ale podaná tak výborně a naturalisticky, že byste nejradši udělili Kevinu Baconovi Oscara a Roberta De Nira na něj aspoň nominovali (Akademie bohužel ještě nepřipouští dva oceněné herce v jeden rok). Výborný film, který je poměrně neprávem zapomenut. Nebýt jeho náhodného objevení v televizním programu v nočních hodinách, nikdy nevím, že si Dustin Hoffman někdy zahrál poměrně neschopného právníka a Robert De Niro kněze. Větší publicitu by si tento snímek rozhodně zasloužil. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Strhující začátek, opět vychvaluju dětské herce - poslední dobou to dělám často - Jonathana Tuckera, Geoffrey Wigdora, Josepha Perrina a předčasně zesnulého Brada Renfro, který hrál například v Nadaném žákovi onoho nadaného žáka. Další skvělá role Roberta De Nira, který tu předvádí typický případ tzv. dokonalého denirovského herectví. Mrazivé a sugestivně pojaté období v polepšovně zdobí patřičně hnusný Bacon - role jemu jak ušitá. Ve druhé třetině ale filmu trochu dochází dech a nastupuje linie ze soudní síně, která ožívá až s příchodem umolousaného opilce Hoffmana s ujetým účesem. Navíc jsou tu zase úplně neznámé tváře dospělých hrdinů, což trochu stěžuje vyvinout si k nim nějaký vztah, protože prakticky jsou to "noví" lidé. Zdánlivý happyend s doslovem hodně silný. 85% ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

. „ Toto je pravdivý příběh o přátelství, silnějším než krev. Je to můj příběh o jediných třech přátelích na kterých mi v životě záleželo. Dva z nich byli vrazi, kteří se nedožili 30 let. Další je praxi neprovozující advokát žijící s bolestí z minulosti, příliš se s ní bojí skoncovat, nikdy ji nedokáže čelit. Jsem jediný, kdo za ně může mluvit. O dětech, jakými jsme byly.“ Takhle začíná hvězdně obsazený a skvěle zahraný film, o jedné hloupé klukovině s tragickými následky „trvalo to jen minutu, ale v té minutě se všechno změnilo“ a pochopitelném trestu. Jenže pasťák v podobě Wilkinsonova domova pro chlapce je místo, kde mají dozorci (vychovatelé) neomezenou moc, kterou víc než zneužívají, včetně zneužívání sexuálního. Teprve po letech mají navždy poznamenaní muži možnost se pomstít, pomstou hodnou hraběte Monte Christa, ale ani ta nedokáže šrámy na duši zahojit. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jediné, čím mě tento film překvapil, bylo „rozvržení“ herců. Tak nějak jsem očekával, že ty největší hvězdy – tj. Hoffman, De Niro, Pitt a Bacon – budou hrát právě čtyři hlavní synky. I když představa Dustina Hoffmana jako vrstevníka Brada Pitta... . Jenže vše bylo jinak a myslím, že jejich obsazení do zdánlivě vedlejších rolí Spáčům moc prospělo. Na rozdíl od nudně všední režie vršící jedno klišé za druhým. Nepochopitelná pro mě byla neustálá dramatická hudba – více komornosti by neuškodilo. Naopak scénář v jistých hollywoodských mezích funguje a ke konci možná i uvěříte, že se něco podobného fakticky někdy stalo. Nabízí se srovnání se Znásilněním, ale tohle je delší a okázalejší. Bohužel. 75% Zajímavé komentáře: Tommy987, PALINO, plagjoklas ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu úžasná, ironicky vtipná, svižná a zároveň zvláštne smutná. Tá druhá sa úplne odpojila a išla cestou zbytočne komplikovaného súdneho prípadu spred mnohých rokov, ktorý, keby celkom bezdôvodne neapeloval na prekombinovanosť, mohol vo mne vyvolať omnoho celistvejší a jasnejší dojem. Herci hrajú super, námet si zaslúži poklonu a len vďaka jeho závažnosti mu udeľujem 4*, inak subjektívne pocity sú o dosť slabšie. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)
  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)

Reklama

Reklama