Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Lidé, kteří očekávali další film ve stylu Psího poslání museli být zklamaní. Ačkoliv podobnost tu je: Taky je zde dobře zachycená psí psychologie... Samotná cesta domů působí zajímavě, ovšem celkem i uvěřitelně. Nakonec proč ne? Postavy a celý příběh okolo jsou vyvedeny skvěle. Co by se naopak dalo vyčíst, je až přemíra digitálních efektů a občas i gest, která zvířata zkrátka nedělají. Ovšem osobně jsem to bral jako lehký přesah, který po Psím poslání představoval lehkou, nikoliv však nepříjemnou změnu... Vzhledem k nízkému hodnocení zde dávám plný počet. 5* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Psí poslání jsem viděl teprve nedávno a opravdu se mi líbilo. Psí domov natočený podle předlohy od stejného spisovatele má rovněž kouzlo, ale postrádá na rozdíl od prvního snímku komplexnější příběh. Hlavní hrdinka Bella nazírá svět skrze svůj naivní, ale o to více upřímný pohled na realitu - skoro jako by byl film vyprávěn dítětem. Trochu mě rušil přehršel CGI efektů, které nebyly podle mě až zase tolik nutné, a nebyl jsem si úplně jistý pravděpodobností vzniku přátelství mezi psem a pumou, ale budiž - nejsem žádný zvířecí etolog. Herecké obsazení bylo vesměs dobře zvolené, i když je fakt, že v tomto filmu lidské postavy spíš jen tak přicmrndávaly. Během Belliny poutě zpět domů mi trochu chyběl pohled ze strany Lucase a jeho okolí. Psí domov není sice tak silný a komplexní jako jeho předchůdce, ale i tak nenudí a jeho děj odsýpá. ()

Reklama

tlesk 

všechny recenze uživatele

Psí domov nepřekvapil, ani nezklamal. Jedná se o roztomilou, sladkobolně dojímavou a krásně natočenou pohádku pro děti i dospělé, ale hlavně pro milovníky psů. Jen bez originálního námětu vracejícího se psa v různých podobách, jenž byl použit v Psím poslání (a bude rozvinut ještě letos v navazujícím pokračování). Zde je motiv “vracení se” použit trochu jinak a doslovněji, dává vzpomenout na klasiky žánru, jako je Lassie se vrací, jen v novodobých kulisách, jež mají velice nadprůměrnou vizuální stránku. Nemluvě o zdařilém výběru opravdu malebných lokací. Jen trochu zamrzí poněkud jednotvárný soundtrack, jenž sice funguje slušně, ale nenabízí mnoho zapamatovatelných motivů. Podtrženo sečteno, na Psí domov jděte do kina v případě, že toužíte vidět hezkou oddychovku o nehynoucím přátelství mezi psem a jeho pánem, zdolávajícím všechny myslitelné překážky. V takovém případě zklamáni nebudete… ()

tron 

všechny recenze uživatele

Režisér delfínoviek Najsilnejšie puto 1 a 2 (a finančák z gangsterky Nepodplatiteľní!) natočil adaptáciu románu autora Psej duše a výsledkom je toto. Spočiatku som sa nechytal a odolával som, pretože mi to pripadalo ťažkopádne natočené a príliš zaliečavo a pateticky napísané. Postupne si ma ale Bella získala, potom prišla „velká kočka“, veteráni, „kočka máma“ a starý dobrý Wes Studi a mali ma. Palec hore za odvážnejšie veci (homosexuálny pár v rodinnom filme, mŕtvola). Triky biedne. Ak máte radi filmy o psoch, je to pre vás povinnosť, aj keď je pravda, že na najlepšie kusy (Psia duša, Red Dog, Marley a ja, Môj pes Skip, Hačikó) sa to nechytá. Trocha (vlastne vôbec) som nepochopil mestskú psiu svorku. To ich majitelia ráno vypustili von, psy sa celý deň túlali ulicami a žobrali o jedlo a večer sa vrátili ku krbu? Napriek tomu ku koncu solídny doják. Ale 4* nedám. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Na jedno zkouknutí ne úplněšpatný rodinný film o velké psí oddanosti. Scénář je samozřejmě jako u všech podobných filmů hodně přitažený za vlasy, což mu divák musí odpustit, ale kdo má rád zvířata, potažmo psy, ten se bude bavit. Docela mi to připomnělo Psí poslání od Hallströma. Produkovala to Columbia a o žádno kasovní trefu nešlo. 3* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Bellu hraje pes jménem Shelby. Jde o křížence rotvajlera a její věk se odhaduje na tři roky. Přesně to ale nikdo nemůže říct, protože Shelby žila na jednom ze smetišť v americkém státě Tennessee. Odtud byla odchycena do útulku, kde si ji našli filmaři. Po dokončení filmu Shelby pomáhá postiženým a opuštěným lidem. (mar48)
  • Kojoti, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční – obývají severovýchodní americké státy a východní Kanadu. (ČSFD)
  • Trailer na film byl široce kritizován, protože jasně ukazuje hlavní body celého filmu včetně konce. (ČSFD)

Reklama

Reklama