Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Málo temné. Film neukazuje motivy ani nijak nezobrazuje vrahovu mysl. 1) Nezajímavý scénář a neumělá režie se podepsaly na snímku, jehož tři hvězdičky drží jen díky atraktivnímu tématu._____ 2) Zde nepříliš přitažlivý 32letý Zac Efron (vrah Ted Bundy) mi přijde (v tomto snímku) podivuhodně podobný Vojtovi Kotkovi (ve tváři). Znamená to něco?_____ 3) No každopádně už vím, jak se balí holky. Dostanu se ven, koupím si dům, Mercedes a psa. Už ho slyším štěkat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opět je pro mě vyloženě šokantní, že má tento film tak podtaktované hodnocení. Já byl napnutý jak struna v naprosto každém ohledu, i když vím naprosto přesně, co byl Ted Bundy zač. Efron do té role papírově přesně pasuje, ovšem v porovnání se skutečným Tedem Bundym mi přijde mnohem více okouzlující a naopak si to u Teda nedovedu příliš vysvětlit. Ač to byla jeho jedna z hlavních devíz. Ihned mě to nahlodalo k, taktéž Berlingerovo, dokumentárnímu seriálu na Netflixu, ke kterému se od vydání dokopávám. Jelikož je třetí řada Mindhuntera v nedohlednu, dokument bude jistě taktéž kvalitní náhradou. Všemi deseti doporučuji a už jednou provždy zapomeňte na Efronovy počátky u muzikálů, ten chlap prošel podobnou profesní proměnou jako Robert Pattinson a zaslouží si pozornost. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Sláva Bundyho zde skrze optiku jeho ženy není přiživována.Postupně je nám odhalována jeho pravá tvář jako plakání ženy ve sprše po telefonátu. Film získá na síle když začne justiční drama. Také zde nejsou brutální scény - o Bundyho zločin ech se dozvídáme z tisku. V závěru se objeví archivní záběry, které se mi zdály zajímavější než sám film.Zlo s lidskou tváří je snímek, který tvoří takřka dokonalý protipól k jinému nedávnému portrétu sériového vraha: ke snímku Zlatá rukavice německého režiséra Fatiha Akina, který měl světovou premiéru na únorovém festivalu v Berlíně. Inspiroval se případem hamburského vraha Fritze Honky, jenž ve známém německém přístavu prováděl ženám odpudivé věci v podobné době jako Bundy ve Spojených státech, tedy v 70. letech minulého století. Celkově je Zlo s lidskou tváří je možná experiment pohybující se na hraně selhání. Film je dramaturgicky rozvleklý, neukazuje ani fascinující ponor do procesů vyšetřování různých skutků. Každopádně snímek nutí přemýšlet. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci si myslia, že vrahovia sú upíri, ktorí vyliezajú v noci, ale nič nie je ďalej od pravdy. Vyzerajú ako úplne normálni ľudia. Každý z vás sa kedykoľvek môže stať vrahom.“ Dosť zvláštny, ale nakoniec musím priznať, že nie úplne márny zámer poňať jedného z najbeštiálnejších sériových vrahov v dejinách ľudstva ako v podstate ukecaného a príjemného sympaťáka. Zac Efron (ktorý to aj produkoval), sa v úlohe dokonale našiel a nemá chybu. Rovnako ma potešili mnohí známi herci vo vedľajších úlohách, pričom sa mi páčili aj tí, ktorých obecne nejako extra nemusím (John Malkovich, Jim Parsons, Haley Joel Osment). Retro atmosféra potešila, ale paradoxne je vizuálne až tak dobre spracovaná, až mi samotný film pripadal dosť lacný a nevzhľadný. Oceňujem absurdnosti, na ktorých je najlepšie, že fakt vznikli podľa skutočných udalostí (skok z okna, žiadosť o ruku). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bundyho dlouholetá družka samozřejmě žádným vypravěčem příběhu není, jak se divákovi snaží namluvit anotace, protože ve filmu je spousta scén, které jdou úplně mimo ni. Ve filmu se zároveň i šetří jakýmikoliv záběry z Bundyho řádění. Ne že bych se v podobných úchylárnách zrovna vyžíval, ale děj tím pádem tak trochu ztrácí na (pochybné) atraktivitě a záživnosti. A na psychologický film je v něm zase psychologie pomálu. Je to spíš film faktografický, ale o faktech trochu okrajových (scény z rodinného soukromí, ze soudní síně apod.). Ale jako doplněk k TV filmu Ted Bundy (2002) svůj smysl určitě má, Efron v hlavní roli byl skvělý, Malkovich v roli soudce taktéž, perličkou byl pro mě i Sheldon Parsons v roli floridského žalobce a hodně zajímavý byl posttitulkový sestřih autentických záběrů. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • V cca 52. minutě, když Tedovi (Zac Efron) ve floridské věznici dělají, tak trochu násilím, fotografie chrupu, hraje začátek písně „The Four Horsemen“ od kapely Metallica z jejich debutové desky „Kill 'Em all“ (1983). Frontman, kytarista a spoluzakladatel kapely James Hetfield se mihne v úvodu filmu v cameo roli policisty. (Haymar)
  • Film bol zakázaný na územiach Kuvajtu a Ománu. (chesterko)

Reklama

Reklama