Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu rozhodnout, zda je David Lynch génius či psychopat a ani "Zběsilost v srdci" mi v tom neudělala jasno... Jednoduchý děj, zpočátku špatná orientace v postavách (pouze primitivové nebo různě velcí šílenci), snad každá druhá scéna je absurdní, nechybí velké množství sexuálních scén ani tuny vulgarismů. Zkrátka typický Lynch, který si nebere servítky.;-) Zážitek mi bohužel kazí konec, který působí jako z jiného filmu. I když - ona vlastně byla celá první polovina o mnoho lepší... Ale ať už je film jaký chce, nezapomenutelné scény ala sugestivní autonehoda či ustřelení hlavy mě dostanou vždycky.;-) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivý, ale děj je tak nějak o ničem. Prostě bych řek, že to je takový pěkně natočený nic. Přestože má film 2-hodinovou stopáž, tak něco zajímavýho se tam děje dohromady asi tak 30 minut a zbytek jsou jen obrázky, na který se dobře kouká. Nemůžu napsat, že by to snad byla nuda, ale ve chvíli, kdy padly titulky, mě jen napadlo, že to bylo úplně o hovně. Potěšil mě tak zejména Willem Dafoe, kterej tu hrál opravdu odpornýho slizouna a konec konců i Cage, kterej dřív hrál taky něco jinýho, než ty svoje šablonovitý klaďase. Možná dám filmu ještě jednu šanci a pokusim se ho sehnat v originálnim znění a mrknout na to znovu. Zatim dávám 3 hvězdičky. update: Po dlouhý době tady něco napíšu... Zběsilost v srdci bylo moje první setkání s Lynchem. Tenkrát jsem ještě netušil, že jeho filmy jsou samoúčelný nesmysly. Teď už to naštěstí vim, takže znovu se na to určitě dívat nebudu. Hodnocení ponechávám, ale myslim, že jsem to s těma 3 hvězdičkama poněkud přehnal. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Lehká love story s těžce hororovými prvky. David Lynch nám ukazuje přesně, to co by každý soudný režisér promptně vystřihl a s tímto „vystřihnutým“ materiálem pak nakládá mimořádně sofistikovaně, zcela podle svého gusta. Výsledkem je surreálná směs krve a slz. Ve svém nejhlubším nitru čirá romance byla po cestě k divákovi očividně mnohonásobně brutálně znásilněna a zohavena, přesto ze své podstaty nic neztratila a víceméně úspěšně doklopýtala k „nelynchovskému“ konci. Je to maximálně podivný film, který vám bude připadat tím komplikovanější, čím víc mu budete chtít porozumět. Zapomeňte na klasickou filmařskou práci s charaktery, u Lynche hrají stejnou roli tělesné a duševní stránky člověka, jako mytizovaná místa a události. Jejich postupné odhalování je pak jenom vyvrcholením strastiplné cesty, na které můžete snadno zabloudit do slepé uličky (kde na vás pravděpodobně vyskočí úchyl s velmi bizarní perverzí). Slizské lidské zrůdy a zrůdičky, které míjí zdánlivě neposkvrněnou mileneckou dvojici, zde slouží jako pouhopouhé metafory obvyklých překážek lemujících cestu k pravé lásce. Samozřejmě lze příběh vnímat ve stovce jiných rovin a následně dlouze debatovat nad jejich významem, ale právě tohle je ten druh umění, které mě svou snahou o sdělení věcí tak prostých a krásných stylem tak komplikovaným a nadneseným, spíš nudí a otravuje, než děsí a znepokojuje. Občas je méně více a u romancí by to myslím mělo platit dvojnásob. 70% Zajímavé komentáře: hirnlego, Superpero, tron, H34D, Radko, Eddard, liuk, misstake, TotalFilm ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

V srdci nosím spíš Mulholland Drive či Modrý samet a Zběsilost jsem (ač Lynchův fanda) několikrát vypnul po úvodní čtvrthodině, přesto ale nakonec stála za to. Zatím jsem schopen jen trochy dojmologie: přes všechny násilnické excesy se mi zdála podezřele přehledná, pohádková, neměl jsem ten pocit tajemna jako u výše jmenovaných snímků. Snad mi chybí ty typické rudé závěsy a trpaslíci... Víc po další projekci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hadí sako Nicolase Cage mě vážně nebralo, jeho průšvihy a milenecké vzlety a pády s jeho láskou Lulou v místy surrealistickém podání mě taky do kolen horko těžko dostávaly. Žánrově těžko zařaditelné dítko Davida Lynche platí možná za jeden z jeho uchopitelnějších kusů a násilné momenty zřejmě vyvolaly nejednu diskusi, ale pro mě je Zběsilost v srdci jen průměrným příběhem pohybujícím se na hranici kýče. Odhalovat režisérovy náznaky a porozumět jeho práci vážně nechci. Vášnivé diskuse o hranicích prezentace násilí po udělení Zlaté palmy v Cannes nicméně snímku udělala reklamu k nezaplacení. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • V rozhovoru o Zběsilosti v srdci řekl David Lynch do časopisu Time: „Víte, já miluju 47 různých žánrů v jednom filmu. A miluju béčkové filmy. Ale proč by nemohly běžet tři nebo čtyři béčka najednou? Jako takový úl!“ (Zdroj: ČSFD)
  • Režisér David Ondříček v jednom rozhovoru prohlásil, že svého času považoval Zběsilost v srdci za nejlepší film všech dob. (Edgerton)
  • Willem Dafoe opravdu močil do záchodu při návštěvě Laury Dern. Nevěděl, že jde jenom o kulisu a nefunguje. (don corleone)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama