Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

H34D 

všechny recenze uživatele

Dlouhé, tíživé drama o trnité cestě za spravedlností, Michael Mann se nesnaží o okaté ponaučení, moralizování, či výslovný happy end, vážnost a morální poslání z filmu vyplývají samy a člověk je pocítí automaticky vlivem prvotřídní režie - vykreslení situace + rovnoměrné vedení příběhu bez slabších míst a intenzivní atmosféry, ke které přispívá správně thrillerová hudba. Nenazval bych Insidera přímo strhujícím, než dechberoucí fasinaci jeho rozvláčněné tempo navozuje spíše pomalejší, kvalitní filmový prožitek. 8/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Herecky spolehlivý Al Pacino je snad to jediné, co je na tomto dramatu pamětihodné. Jednak mně zpracované téma z prostředí tabákového průmyslu příliš nezaujalo, jednak Russel Crowe si svoji oscarovou nominaci zasloužil jenom svojí výraznou fyzickou přeměnou, jeho herecký projev zde je poměrně mdlý. Ve výsledku jde o nepříliš vzrušující , lehce zdlouhavý a emocionálně nevýrazný film. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek ani tak nepoukazuje na problematiku kouření cigaret, ale spíš na podivnou moc tabákových koncernů. Za peníze se dá koupit téměř vše. Důvěra. Mlčenlivost. Víra. Ale dá se koupit názor na věc? Čest? Jde vyčíslit cena způsobu života člověka? V tomhle brilantním thrilleru je vyobrazena spousta zajímavých faktů a detailů, které se skutečně staly a které jsou opravdu hodny zamyšlení. Mannova režie navíc napomáhá vidět věci opravdu realisticky a herecké výkony Al Pacina i Russella Crowa jsou víc než přesvědčivé. Kamera i hudební složka filmu je stručně řečeno, podmanivá. THE INSIDER je takzvaný "jeden film ze sta". ()

packa 

všechny recenze uživatele

Michael Mann poněkud minimalističtější, než jsme zvyklí. Stopáž typická, na co jiní tvůrci potřebují celých 90 minut, na to Mannovi stačí "pouhých" 150, což ovšem málokdo snese. Herci předvádějí svůj standard (čti: jako obvykle skvělí). Suma sumárum: za pět to není, ale film je to přesto výborný. Tečka. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bomba. A věřte nebo ne, s tímto slůvkem zrovna neplýtvám. Po první hodině jsem se bál, že to nedokoukám, že je to příliš zdlouhavé, příliš dlouhé. Také úvodní část s teroristy neměla s dalším proudem příběhu snad nic společného, ovšem nevím, v té době jsem se do filmu ještě tolik nezakousl. Tento snímek má však užasnou schopnost zhypnotizovat diváka takovým způsobem (a bez reklam by to šlo nepochybně ještě lépe), že alespoň mně vůbec nevadilo, že je to tolik pomalé, naopak jsem byl za to rád. Napětí má "Insider" v druhé půlce na rozdávání a udržuje jej po celou dobu. Vynikající a důležitý thriller se skvělou hudbou. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama