Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Brodu přišla zima. Rodina traktoristy Šestery (P. Čepek) pořádá zabijačku, která má ale nešťastný konec a i dalším hrdinům seriálu přinesou vánoční svátky a oslava nového roku dramatické okamžiky. Udeří tak silné mrazy, že chovným telatům hrozí umrznutí a zootechnik Jiří Vydra (J. Abrhám) musí společně s veterinářkou Kateřinou Víchovou (I. Chýlková) zasahovat u komplikovaného porodu telete. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Domnívám se, že inspiraci pro tento díl autoři získali z roku 1979, kdy na Nový rok udeřily velmi rychle neobvykle velké mrazy. Tehdy to byla velká kalamita, teplotní změny až -30st. a následovaly, k velké radosti nás školáků, uhelné prázdniny. A od tohoto roku máme také slavný, problematický a kontroverzní letní čas.... V tomto díle to současný divák v našich podmínkách může chápat možná trochu humorně, jak tam z rádia zaznělo: Denní teploty "stoupnou" na -20 až -15st. ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu se musím ohradit proti všem ODPAD! hodnocením. Seriál je především o lidech a situacích jaký život přináší. Ve čtvrté epizodě vystupuje poprvé Petr Čepek, otec tří kluků. Pohodoví chlápek co vždy rád pomůže. Seriál je skvěle herecky obsazen a tehdy herci ještě hráli. Jenom se naučit všechnu tu zemědělskou terminologii a práci se zvířaty. Scéna kdy Chýlková a Abrhám rodí tele za pomoci flašky rumu je nezapomenutelná. Jeden z nejlepších dílů seriálu. ()

Reklama

Reklama