Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Opět nadhodnocený snímek, na kterém je zajímavá pouze hudba a velkorysá výprava a záleží na každém, nakolik je tyto dva faktory ochoten ohodnotit. Děj je plytký a herecké výkony nevalné i v případě jinak kvalitních herců. Režie rovněž nestojí za zmínku. K vrcholům žánru, jakým je např. trilogie Pán prstenů nebo starší Excalibur vzhlíží Barbar Conan z velké dálky. Když nic jiného, tak je pozitivem že role Conana nevyžadovala po Schwarzeneggerovi nějaké charakterní herectví, takže s odstupem doby jde o jednu z jeho nejlepších rolí šitou na tělo. Celkový dojem: 40 %. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Conan the Barbarian je suveréně nejlepší filmový Conan a troufám si odhadnout, že ani žádný remake, či reboot ho nikdy nepřekoná. Jednosuše proto, že je to kvalitní film. Ani po těch letech není nic, co by se na něm mělo měnit. Vše funguje. Pro fanoušky literárního, či komiksového Conana to musí být asi ještě větší žně, než Jacksonův Pán prstenů pro fandy Tolkienovy trilogie. Film totiž nasál všechny důležité atributy knih a je podepřen velice dobrým příběhem. Brilantní práci odvedl režisér. Ale nejen on. Film by si klidně zasloužil nějakou cenu za kostýmy, za výpravu, či za stavy. Tyto aspekty totiž dopomáhají navodit vizi dávno zašlého sytového světa a to ve vší jeho komplexnosti: víra, mytologie, demografie atd. To vše je zde elegantně naznačeno. K životnímu výkonu se zde vzepjal skladatel Basil Poledouris. Pro mě jinak neznámý skladatel vysypal z rukávu několik velice chytlavých hudebních motivů, které skvěle k filmu pasují. No a Arnie sice moc hereckého talentu nepobral, ale role Coana mu sedla. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Barbarovi Conanovi jsem přicházel na chuť dlouho. Stal se mým nejoblíbenějším fantasy filmem (dokud nepřišel Pán prstenů). Je to jeden úžasný obrazově-hudební monument o pomstě a lásce, ve kterém jsou dialogy potlačeny jen na nejnutnější posunutí děje. A taky je to film, kterému navždy zůstanu vděčný za to, že mě přivedl k filmové hudbě. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších fantasy. Už jenom ten začátek. Všude sníh, ticho. Toto ticho najednou zčeří kopyta koní a jezdci, kteří za doprovodu ďábelské hudby Basila Poledurise srovnají vesnici hlavního hrdiny se zemí. Arnold Schwarzenegger ve své první velké roli zazářil. Ve filmu se mluví málo a on používá pouze svůj drsný pohled a svalnaté ruce. James Earl Jones je ledově chladný, až děsivý. Možná jeho nejlepší role. Je to sice silně otřepaná věta, ale takovéhle filmy se dnes už bohužel netočí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že ako puberťáka ma strašne sklamalo, že to nebola avizovaná fantasy. Pripomínalo mi to skôr historický triler. Až s odstupom rokov som pochopil, že je to naozaj fantasy, len proste aj tento žáner má viacero odtieňov (tak, ako horor). Toto skrátka nie je Willow, ale skôr (kvázi?)realistický  Excalibur. Alebo ako keby Willowa režíroval Lynch a produkoval Cronenberg, ehm. Vyložene rozprávkových motívov je tu pramálo a ešte menej (plaz, čarodejnica). Ale nevadí to. Na Barbarovi Conanovi je poznať, že za ním stál šialený producent Dino De Laurentiis, jeden z najbrutálnejších režisérov John Milius (ktorý sa s tým na pľace skutočne nes*al, ako si môžete prečítať v autobiografii Arnolda Schwarzeneggera Total Recall) a ostrý, riadne drsný scenárista Oliver Stone. Obsadenie Arnolda bolo otázne, sám De Laurentiis proti nemu zbrojil, ale Milius si bol Rakúskym Dubom natoľko istý, že dal jasne najavo, že ak nebude po jeho, bude fakt, fakt zlý. Nakoniec sa z Conana stala po T-800 jeho najvýdatnejšia postava. Bohužiaľ si ju zopakoval v extra mizernej dvojke (ktorá vyzerala presne tak, ako by vyzerala jednotka, ak by ju robili blbci a nie Milius so Stonem) a čosi podobné, hoci oficiálne nešlo priamo o Conana, stvárnil v mimoriadne obludnej Červenej Sonji, oproti ktorej aj úbohá dvojka vyzerala super. Kvalitným protihráčom je Arniemu v kultovej jednotke nielen dokonale dominantný James Earl Jones, ale i bombastická hudba Basila Poledourisa, brutálne akčné scény a, prekvapivo, i sex a humor (ťava). Objektívne treba dodať, že s literárnou predlohou R.E. Howarda takto stvárnený Conan nemá prakticky nič spoločné (azda až na svaly a špičkové bojové schopnosti), ale tipujem, že to ani nikoho príliš nezaujíma. Legendárna scéna s ukrižovaním a pojedaním supa má základ v marveláckom conanovskom komikse Roya Thomasa z polovice 7O. rokov (v češtine vyšiel v r. 2000 vo vydavateľstve Barlow Comics). ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • James Earl Jones (Thulsa Soudce) vzpomínal, že mu kontakt s hady nedělal problémy, protože prošel vojenským výcvikem, jehož součástí byl trénink přežití, během kterého byli vojáci nuceni strávit den a noc s hadem ve své uniformě. Na závěr jej pak museli sníst. (Kriklan49)
  • Exteriéry se natáčely v horách u Segovie a také v nádherných písečných dunách a slaných mokřinách Almerie – provincie na pobřeží Středozemního moře. Interiéry se natáčely v Madridu, většinou ve starých budovách, které filmaři uvnitř změnili například na Síň orgií ze skalního chrámu Thulsy Soudce (James Earl Jones). (pornogrind)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama