Reklama

Reklama

Projekt Modrá kniha

(seriál)
  • USA Project Blue Book (více)
Trailer
Historický / Mysteriózní
USA, (2019–2020), 14 h 33 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

David O'Leary

Hudba:

Daniel Wohl

Hrají:

Aidan Gillen, Michael Malarkey, Laura Mennell, Ksenia Solo, Neal McDonough, Michael Harney, Jill Morrison, Nicholas Holmes, Ian Tracey, Robert John Burke (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Na pozadí studené války a atomové éry pojednává tento napínavý seriál inspirovaný skutečným programem Project Blue Book amerického letectva, který byl zaměřen na vyšetřování UFO. Geniální astrofyzik dr. J. Allen Hynek je s kapitánem Michaelem Quinnem zapojen do přísně tajného programu. Dr. Hynek se pokouší přijít na kloub řadě záhadných pozorování. Brzy mu však dojde, že se ocitl ve středu rozsáhlého a nebezpečného pokusu o ututlání pravdy, díky němuž se on sám i jeho nejbližší ocitnou v nebezpečí. (Viasat)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

celticek 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to dost navnadilo, dobrý námět a komorní zpracování. "Malíček" ze Hry o trůny tu hraje solidně. Měli by ale přitlačit na pilu, chvílemi je to hodně stereotypní a nudné. Konec první série je fajn, ale chce to teda pořádné zlepšení. Je to na motivy skutečných událostí, takže nějaký blockbuster nečekejte... ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Akty X odohrávajúce sa v divácky vďačnejšej dobe s tým že kvalita jednotlivých dielov nie je tak kolísavá ako tam, hlavne v neskorších sériách. Ústredné duo spolu funguje, od Aidana Gilena som nečakal že mu rola tak sadne kedže ho mam zafixovaného stále ako Littlefingera, no ukázal že je pán herec. Keď si odmyslíte že príbeh je často pritiahnutý za vlasy a máte radi mysteriozno, tak vám Bluebook stopercentne sadne. 1. séria 7/10 2. séria 8/10 ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První seriál z produkce kanálu History, který jsem dosud viděl. A musím přiznat, že jsem nečekal až tak vysokou produkční hodnotu. Herecké obsazení není protkáno hvězdami, přesto jsem nikdy neměl pocit, že sleduji herce hrající pouze role. Každý představitel seděl dokonale na své místo. Samotný seriál je zcela očividně připraven pro televizní vysílání, o čemž svědčí velmi časté přechody do tmy s napínavou hudbou, které mají za úkol udržet diváka u televize, což funguje naprosto dokonale :). Zajímavé téma bylo využito na maximum, k nejvyššímu hodnocení chybí opravdu kousek. Oceňuji především menší počet epizod. Tvůrci se očividně snažili vybírat jen ty nejzajímavější případy a zbytečně seriál nenatahovaly. Po produkční stránce seriál překoná mnohé hollywoodské etudy. Výborná kamera, střih i lokace. Kdyby si seriál zachoval stejnou kvalitu, umím si představit, že bych sledoval klidně deset sérií. Škoda, že se nedočkáme ani té třetí, protože History zrušil další pokračování. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po první sérii: Určitě zajímavá variace na Akta X. Moc se mi líbilo zasazení do 50-60 let 20. století a s tím související atmosféru panující v USA. Nádherně působí i kostýmy a rekvizity. Nejvíce mi vadí trochu rušivé skloubení se špionáží. I když postavy a příběh špionů je zajímavý, nechytlo mě právě spojení s tématem UFO. Pochvalu naopak zaslouží výběr jednotlivých případů, z nichž jsem už o většině slyšel a zajímal se o ně. Nerad bych chválil jednotlivé herce, protože casting se dle mého vyloženě povedl a "Malíček" jednoznačně dokázal, že se zaškatulkování do rolí syčáka z Game of Thrones určitě nemusí bát. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Seriál, který se trochu nadějně měl zajímat o nadpřirozeno a mimozemskou tématiku. To se mu sice daří, ale trochu jinak, než bych sám chtěl nebo jak jsem si představoval. Seriál totiž mnohdy místo toho, aby vzal mimozemský problém a ukázal by ho ve faktickém světle, tak se vlastně ukáže, že to tak vůbec není, a že seriál se vlastně snaží dokázat existenci mimozemského života. Což i mně jako "believerovi" přijde dost přitažené za vlasy. Obecně vzato jde o docela zajímavou rychlovku, které má určitě, co nabídnout. Je to suprově a svižně odvyprávěné. Problém je někdy v tom, že někdy něco dává perfektní smysl, a poté zde máme něco, co jde úplně mimo. 2. série: Druhá série moc neslibovala. Obecně od tohoto seriálu se nedalo čekat téměř nic. Obecně vzato však o to víc, byla druhá série malým překvapením, když se tato série dokázala zabývat docela více faktickými a lepšími podmínkami. Najednou se tolik neřeší UFO samotné, které lítá po naší Zemi, ale nějaké lidské případy, které se dají logicky vysvětlit. Stále ale seriál balancuje mezi naprostou fantasmagórií a fakty, což vypadá dost zvláštně. I tak v tom dokáže nějak ladně přecházet a nějak ukazovat, že UFO je docela legitimní věc. A už tak dávno. O to více je zajímavé, že dnes je v tomto ticho po pěšině. Asi se nedá mluvit o nějakém extrémním zlepšením, ale postavy alespoň nedělají úplné nonsensy, příběh je ladný a dobrý, stejně tak výkony ve všech směrem. Minimálně lepší než dříve. Třetí série je otazník. Potencionálně má co nabídnout, ale History si to úplně nemyslí. Tak se uvidí. ()

Galerie (312)

Zajímavosti (20)

  • Projekt Blue Book byla série systematických studií o UFO prováděná Letectvem spojených států. Projekt začal v roce 1952, jednalo se o druhé obnovení takovéto studie. V prosinci 1969 bylo nařízeno její ukončení, ale projekt fungoval až do ledna 1970. Cílem projektu Blue Book bylo rozhodnout, jestli UFO představuje hrozbu pro národní bezpečnost. Bylo sebráno a prověřeno tisíce hlášení o UFO. Výsledkem byla Condonská zpráva, na jejímž základě byl projekt v roce 1969 ukončen. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Generáli vo vypočúvacej miestnosti stoja na mieste bez pohnutia. Ich poloha v miestnosti sa však v jednotlivých záberoch mení. (koba)
  • Medzi vojenské vyznamenania kapitána Michaela Quinna (Michael Malarkey) patrí Záslužný letecký kříž (Distinguished Flying Cross) udelený dvakrát, Letecká medaila (Air Medal) udelená trikrát, Medaila za nasadenie v Amerike (American Campaign Medal) s bronzovou hviezdou, Medaila za nasadenie v Ázii a Pacifiku (Asiatic–Pacific Campaign Medal) s tromi bronzovými hviezdami a Víťazná medaila z Druhej svetovej vojny (World War II Victory Medal). (koba)

Reklama

Reklama