Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Krytone, přejdi z modrého poplachu na červený." - "Jste si jist pane? To znamená vyměnit žárovku." Co dodat dalšího? Zkuste někdy říct doma, že nemůžete umejt nádobí, protože vám to král bramborových lidí nedovolí... A nejoblíbenější epizody? Asi Díky za tu vzpomínku, Roztavení a Hololoď. "Lister Červenému trpaslíku: Máme mezi sebou příšerný hovado..." ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík si plně vystačí i v malém počtu postav, těží totiž z exotického prostředí dalekého vesmíru a vzdálené budoucnosti, kterou často vsází v kontrast se sedláckými gagy a tak trošku mimoňskými hláškami. Vůbec hlášky jsou na červeném trpaslíku to nejlepší a tím kupodivu myslím hlášky v českém dabingu. Červený trpaslík je pro mnohé nesmrtelný kult, bohužel pro mě se trochu smrtelný stal, mám pocit, že už to není, co bývalo - standardy se změnily... Stále ale "téměř" výborný sitcom! 8/10 ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| Scenár: Grant Naylor, Rob Grant, Doug Naylor | Hudba: Howard Goodall | Produkcia: Ed Bye, Hilary Bevan-Jones, Justin Judd, Helen Norman | Distribúcia: BBC Two, Dave, Dave HD || Nadmieru vtipné. Ps: Vo veľkom množstve škodí očiam a mimickým svalom... SkoroPS: 13. diel je neľútostný... ááááá. TotálnePs: Dodnes vrchol britského humoristického sitcomu, ktorému šlape na päty jedine Black Books, ktorý však nie je tak obsiahli, ale rovnako šialený v tom najlepšiom slova zmysle. 90% | 2009, SD, CZdub | ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

„Krvácím v nemoderní barvě!” –– Vrchol britského humoru ve slušivém sci-fi kabátku a nebezpečně vysoká koncentrace vtipů na průměrný díl. Jak už bylo řečeno mnohokrát, tohle lze buď milovat, nebo nenávidět. Nejsem sice nějaký ortodoxní vyznavač tohoto seriálu a pravda, seriál má i své slabší epizody, ale jelikož jsem se od dob Mr. Beana u sledování nějakého seriálu ještě nepobavil natolik, až bych brečel smíchy, nelze jinak než dát plný počet. Holly a Kocour svými kecy bezkonkurenčně vládnou! ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslíte si, že trčet ve vesmíru jako poslední člověk na světě obklopen hologramem Vašeho mrtvého nenáviděného kolegy, čímsi, co se vyvinulo z Vaší kočky, "inteligentním" palubním počítačem a uklízecím robotem musí být otrava? NEMUSÍ!!! Pro mě bez nejmenších pochyb ten nejlepší seriál, co se kdy objevil na televizních obrazovkách. Tak neuvěritelnou a nevyčerpatelnou fontánu hlášek už nám nejspíše žádný jiný seriál nenabídne. Příběhy Listera, Rimmera, Kocoura, Krytona, Holly a později i Kochanské jsou směsí geniálního britského humoru a nezapomenutelných scén, že si ani nedovolím vybrat jen jednu či dvě. Neříkám, že každický z 52 dílu byl skvostem (především ty bez Rimmera jsou nudnější), ale seriál jako celek je v mých očích vrcholem televizní seriálové tvorby. Takže nachystejte uzenáče ... P.S.: A jeste jedno privilegium si tento skvost drzi - nejlepsi cesky serialovy dabing vsech dob - snad jediny, ktery se mi libi vice nez original. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (176)

  • Některé vtipné hlášky „kradli“ scenáristé z úst herců. Během obědových přestávek poslouchali jejich rozhovory a zapsané hlášky následně zakomponovali do scénáře. Herci tak několikrát žasli, že ve scénáři je něco, o čem se předchozí dny bavili. (Alfréda)
  • V roce 1998 byl odvysílán speciální díl televizní show Universe Challenge (1998) k desátému výročí vzniku seriálu Červený trpaslík, kde se utkali herci s největšími seriálovými fanoušky. Soutěžící měli za úkol odpovídat na otázky týkající se seriálu. (Attta)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama