Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

akisha 

všechny recenze uživatele

Bezchybný seriál, který se oprávněně stal kultem. Všechny čtyři hlavní postavy už mají jisté místo v dějinách. Herci, český dabing, nevyčerpatelná zásoba humoru pro každý díl a zároveň dokonalá parodie vesmírných klišé, ani tenhle popis se zdaleka nepřibližuje opravdové Trpaslíkově výjimečnosti. To se nedá popsat, to se prostě musí vidět! Pro mě osobně nejlepší komediální seriál všech dob a nevěřím, že ho ještě někdy něco překoná. A vlastně to ani nechci! "Je tohle ta lidská vlastnost, které se říká přátelství?" "Nech si ty startrekový pindy, takhle brzo po ránu." ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Cooltovní? Coolový! Jestli je tohle humrmor, tak to mě ulisterujte! Kdybych měl nějakým způsobem charakterizovat svůj dojem z seriálu, řekl bych, že backgroundový stereo smích byl úplně zbytečný a nad jeho kulometně častou aplikací jsem jen kroutil prvními šesti obratli. Proč? Protože vtipnější je i účet za elektřinu elektrárně. Ok, tak popořadě: 1. SÉRIE - galaktická nuda. Dva homoidi se hádají jak staří manželé, bohužel si nemůžou dát do ciferníku, takže jejich kohoutování trpíme celých 6 dílů. Do toho intergalaxiální kontejner plných hluchých pasáží o nějaké Kočanské, Kocour bez bot a v saku a Holly, který tam..... co ten tam vlastně dělá??? 2. SÉRIE - podpůrný smích stále zbytečný. Extáze nefunguje, ale stáze jo. Ve 4. díle jsem se poprvé v celém tomhle seriále opravdu zasmál!! Jupííí. 3. SÉRIE - výrazně lepší, Výměna těl a Fotostroj času jsou parádní díly. Přemýšlím o zvýšení bodového skóre. 4. SÉRIE - návrat k normálu, nuda, vtipy nezáživné a nevtipné. Zlepšuje se grafické pozadí vesmíru. Mám rád Holly. Poslední a předposlední díly jsou totální úlet (nechápu vůbec nic). 5. SÉRIE - ani jeden díl ve mně nezanechal něco víc, vtipy nevtipné, děj prapodivný, zápletky často jak přes kopírák. Tohle že je kult? Nechápu...můj přijímač T-1000 na tento typ humoru pravděpodobně nemá příšlušné plastovo-hliníkové komponenty a integrované obvody. Někteří členové se snaží urážet, ale i to se prostě musí umět (viz Černá zmije!). Díl Uroboros velmi, velmi špatný, teda jestli tohle někomu přijde vtipné, tak už nevím. Chybí Holly. Eso Rimmer je snad špatný vtip - proč tu vlastně je? Kroucení hlavou u 7. série začíná nabírat na otáčkách. S příchodem Kočanské a ufňukaným Krytonem to jde totálně k šípku. 7. SÉRIE je trapná, jen místy trochu vtipná. 8. SÉRIE - konečně vtipná série! A pak že to nejde. Jedna z nejlepších. Co se ale celému seriálu odpustit nedá, tak naprostá bezcílnost, nulový dějový posun, nulové vyvrcholení, pocit úděsného nikdy nekončícího seriálu, schopného vyprodukovat desítky sérií jen s obměnami několika postav. Seriál bez začátku a bez konce, jako vesmír a stejně tak nevábný... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// +je mi jasné že jakmile bych přišel na styl tohoto britského humoru, bavil bych se královsky, dobře si pamatuji že jsem občas zahlédl nějakou část a byla to výborná zábava -nicméně jsem si řekl, že si to dám celé od začátku a vydržel jsem u toho sotva pár částí, skoro vůbec se u toho nebavil, krom toho to celé vypadá strašně zastarale, teď koukám že od vzniku už uběhne brzy 25 let, tak to jsem nečekal, nicméně pro někoho kdo seriál dosud neviděl a nemá závan nostalgie to bude spíš odrazující/// Nemám zrovna v oblibě chodit proti proudu. Přesto hodnotím tak jak si sám myslím. Určitě tomu dám později znovu šanci a rád se podívám na případná nová pokračování. Jen jsem se teď u prvních dílů moc nebavil a tak seriál odkládám na později. Pokud později změním názor, změním i hodnocení .-)/// Celkem 45%/// ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Rozhovor mezi Listerem a Hollym) L:"Kde jsou všichni, Hole?" H:"Jsou mrtví Dave." L:"Ale kdo?" H:"Všichni Dave." L:"Co? I kapitán Hollister?" H:"Všichni jsou mrtví, Dave." L:"A co Todhunter?" H:"Všichni jsou mrtví, Dave." L:"A co Selby?" H:"Je mrtvý. Všichni jsou mrtví, Dave." L:"Petersen ale ne, že jo?" H:"Všichni jsou mrtví, Dave." L:"Chen snad ne?" H:"Kristepane, i Chen. Všichni!" L:"Rimmer?" H:"Mrtvý. Všichni jsou už mrtví, Dave!" L:"Počkej. Snažíš se mi říct, že jsou všichni mrtví?" Nemohl jsem si odpustit citovat 1 z rozhovorů (můj nejoblíbenější), který se může jevit některým divákům jako příklad výborného absurdního humoru, jiným zas jako stupidní trapný pokus o cosi, co se mu má podobat. Já patřím mezi tu první skupinu. Červený trpaslík mě svého času dokonce motivoval i přečtení knihy Nekonečno vítá ohleduplné řidiče a nutno přiznat, že ta byla též zábavná. Pozdější série mě už tolik nebavily, ale přece jenom, bylo to už před nějakým tím časem, takže mám v plánu se k seriálu někdy v budoucnu vrátit a postupně ho celý zhlédnout. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík už patří mezi klasiku a jasnou kvalitu. Možná ten britský humor někomu nesedne, ale každopádně ty díly jsou nadupaný zábavou a dobrým vtipem. Ono stačí jak to hraje Rimmer, jak vypadá Kryton, jaký má hlášky Kocour a v neposlední řadě, jak se chová Lister. Tohle je partička k popukání aneb Do kosmu! Nejlepší seriál všech dob, který se neohraje a zaručeně pobaví ! U ničeho jsem nezažila aby každý díl byl originální po 8 sérií, kdo to trumfne? ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • V celé sérii je mnohokrát zmiňováno, že loď Červený Trpaslík je těžební loď těžařské důlní společnosti. Nikdy však není řečeno ani naznačeno, co těží. (Ledkodlaq)
  • Mezi poslední epizodou 2. série Paralelní vesmír a první epizodou 3. série Pozpátku měla být tzv. „ztracená epizoda“, jejíž název zněl Táta. Měla pojednávat o těhotném Listerovi (Craig Charles), který očekává dvojčata Jima a Bexleyho. Epizoda byla zčásti napsána a byl k ní vytvořen i storyboard, ale nebyla nikdy natočena. Kromě detailů o Listerově těhotenství měla epizoda osvětlit návrat Krytona (Robert Llewellyn) k posádce Červeného trpaslíka, ukázat jeho opravu, a obšírněji objasnit změnu lodního počítače Hollyho na Hilly, do které se ve zmíněné epizodě zamiloval. (Alfréda)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama