Reklama

Reklama

Xena

(seriál)
USA / Nový Zéland, (1995–2001), 98 h 9 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Lucy Lawless, Renée O'Connor, Ted Raimi, Kevin Smith, Hudson Leick, Karl Urban, Alexandra Tydings, Adrienne Wilkinson, Márton Csókás, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(134)

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinku. Byla jí Xena, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Její odvaha změní svět. (oficiální text distributora)

Recenze (548)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Presne ten druh naprosto zkourene zabavy, ktery by jste cekali od lidi jako je Sam Raimi a Bruce Cambell - viz. "Bruce Cambell vs. Army of Darkness". Proste nad tim nepremyslejte a muzete se smat.. tedy jen prvnich par desitek dilu, pak to totiz zacne byt ponekud repetetivni. Holt nekteri lidi nevedi kdy prestat. Xena je podle me vtipnejsi nez Hercules, moje oblibena postava je velky valecnik "Joxer Veliky". PS: Je teda fakt, ze lidi s klasickym vzdelanim musi pri sledovani likvidace recke mytologie vazne uvazovat o sebevrazde (pripadne predchazene masovou vrazdou). ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Krásný infantilní seriál, který se mi kdysi dáááávno líbil (!). Ženská v umělohmotné podprdě, slušivou minisukničkou a větší než menší kudlou v ruce se mlátí s chlápkama a samozřejmě je všechny domlátí (aby ne, když se jí všichni dívají do výstřihu místo aby jí jednu vrazili). Feministky vrní blahem. Krom úvodní znělky (hudba Joseph LoDuca) a fantasy soft erotiky na tomhle nevidím nic zábavného. Nohy a prsa Lucy Lawless z mizerného scénáře dobrý seriál neudělají...přes všechnu maskérskou snahu :) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Lucy Lawless ako princezná bojovnica Xena, prvé séria mali svoju úroveň ale potom to už klesalo až na dno, bolo vidieť že inšpirácie rýchlo dochádzala, ale aj tak fajn dobrodružstvá aj keď bitky niekedy moc smiešne podané. Seriál dobrý pre teenagerov, fanúšikov Conana ale teraz by ma to už určite vôbec nebralo a malo fajn dynamickú úvodnú zvučku. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem přešlap, na co se budu koukat na seriál, kterému absolutně nežeru, že je z doby, do které je nasazen, který si hraje na strašně akční (přitom jsou hrozně vidět ty nepovedené triky) s nezajímavým dějem, který neni ani ''popcornový''... ? Maximálně na lehké pobavení dobrý. Taková rádoby ''dobrodružná telenovela''... :) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

podstatne slabšie ako Hercules ako malí som to sledoval , ale už vtedy mi bolo jasné že to nie je nič extra dokonca ani na televízny seriál klady sú že v ňom vystupoval brat slávneho režiséra Sama Raimiho Ted Raimi a jeden s mojich najobľúbenejších hercov Bruce Campbell Legenda s trilógie Evil Dead , ale to je asi tak všetko. ()

Galerie (556)

Zajímavosti (70)

  • Námět měl být původně použít pro seriál Herkules (od r. 1995), ale nakonec tvůrci usoudili, že bude vhodnější pro Xenu – nevěděli totiž, jakým způsobem propojit Herkula se severskou mytologií. (fiLLthe3DD)
  • Renée O'Connor během natáčení předvedla, že je velmi obratnou herečkou. Většinu bojových kousků, včetně salta vzad s kopem v epizodě „The Abbys“, natočila sama bez použití pomocné techniky. (ČSFD)

Související novinky

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

Starověký Řím na plátnech i obrazovkách

01.04.2009

Nikdo neví, odkud ta móda najednou přišla (vždyť posledně tady byl průšvih s názvem Poslední legie), ale najednou filmové a televizní tvůrce ohromně zajímá antický Řím. Kromě plánovaného… (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama