Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (159)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Další z rozsáhlých méně krvavých televizních seriálů, s energickou komisařkou v podání Véronique Genest v hlavní roli. Jednotlivé kriminální případy z každodenního života jsou možná příliš obyčejné, ale mohly by postihnout každého, třeba i mne. Cením si klidné atmosféry seriálu, kde sice o napínavé momenty není nouze, ale jsou řešeny s rozvahou. Mnohé případy zasahují i do soukromí jednotlivých členů policejního týmu a pokud ho sledujeme pravidelně, vidíme komisařčiny děti dospívat a ji samotnou stárnout, či spíše zrát. Mám moc ráda tento seriál a pokud ho televize vysílá, nenechám si ho ujít a občas narazím i na nějaký díl, který mi při předchozím uvedení unikl. Možná by prospělo kdyby byla Julii Lescautovou nadabovala místo Veroniky Gajerové Věra Galatíková. A možná, že ne, já jsem si zvykla. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kurva, jak já tuhle sračku nesnáším! "Kvalit" To je vražda, nachcala... to sice nedosahuje, ale se vší zarputilostí se jim blíží. Vždycky mě na tom fascinovala schopnost režiséra natáhnout s bídou povídkový děj na hodinu a půl. Samozřejmě tomu pak odpovídal obsah. Ta jedna půl hvězdička je za Juliiny hezké dcery. 10% ()

Reklama

raelz 

všechny recenze uživatele

Tady je to složité. Někdy tento seriál sleduji a přijde mi, že je vážně super a jindy u něj umírám nudou. Přijde mi, že ty světlá místa jsou většinou asi části různých řad, protože buď to je několik dobrých dílů za sebou, nebo několik příšerných. Dokážu si dost dobře představit, že bych přišel k tomuto seriálu ve špatnou chvíli a dal bych mu jednu nebo dvě, ale také naopak narazil na ty dobré díly a dal bych i pět. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Slaboučké 2 hvězdičky. Na usnutí dobré, na občasné potěšení francouzskými reáliemi též. A ano, existují mnohem bídnější seriály, jež však mají štěstí na charismatické (nebo aspoň sympatické) hlavní představitele.------------- Edit: V posledním díle zjistíme, že se hysterka minula povoláním... Hvězda dolů a pryč! ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Další z francouzských krimiseriálů, tentokrát o ženě policistce ve vedoucí funkci. Hlavním kladem seriálu je především jeho věrohodnost, způsob jak jsou vykreslené jednotlivé postavy a jejich každodenní starosti, problémy s výchovou dětí, existenční problémy to vše jako pozadí vyšetřování závažných i méně závažných případů. Podobně jako u seriálu Žena zákona nechápu to nízké hodnocení. Tento seriál snese srovnání s kterýmikoli německými nebo americkými krimiseriály a mnohé z nich právě svojí věrohodností předčí. U tohoto seriálu se prakticky nesetkáte s debilními scénami, kdy celé policejní komando napochoduje předními dveřmi a pachatel jim uteče zady. Pak následuje nesmyslná honička, při které se zničí spousta aut, spotřebuje se spousta střelného prachu a teče spousta krve. Je vidět, že lze natočit dobrou detektivku i bez těchto nelogických a zbytečně vykonstruovaných scén. Kvalitní jsou i herecké výkony pro nás většinou neznámých herců. Proto dávám 4*. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Bulharští únosci jsou vyzbrojeni československými samopaly Vz.61 Skorpion. Vůdce bulharských gangsterů zase vlastní pistoli CZ 100. (Jan.Kanak)
  • Hned na začátku nemá N'Guma (Mouss Diouf) ve voze Peugeot 405 kombi vnitřní zpětné zrcátko. Na místě vraždy ale už ve voze zrcátko je. (marcel5)

Reklama

Reklama