Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

suchol 

všechny recenze uživatele

Náš kultovní rodinný detektivní seriál. Viděli jsme ho opakovaně, přes naše děti a v současnosti i vnoučata. Je fakt, že jednotlivé epizody jsou nevyrovnané, některé výborné, jiné slabší. Ale prolínání popisu  profese hlavní protagonistky a osudy její rodiny a současně i jejich dcer  - Sáry a Babu, jsou ozdobou, která zvedá pro mne celý seriál nad obvyklý průměr francouzských seriálů ... ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Mám rád Francii. A tenhle seriál je maximálně francouzský po všech možných i nemožných stránkách: věrné reálie, typický humor-nehumor a už od Moulinových dob ve francouzské kriminálce nezbytný akcent na sociální otázky. Škoda jen té klesající úrovně dialogů a vyčpělosti zápletek... a toho, že v pozdějších dílech se někam poděla ta překrásná maghrebanka Zora:-) ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Ďalšia pseudo-detektívna fušerina, tentoraz z francúzskej dielne. Julie Lescaut je rodinný typ policajtky, ktorá okrem prípadov vrážd rieši aj svoje dve dospievajúce dcéry a ich osobné problémy. K tomu sa občas pridávajú nevydarené pokusy o humor a celé to pôsobí veľmi nezvládnuto. Keď som to sledoval ako 8-9 ročný, tak mňa to bavilo, ale dnes nemôžem vidieť ani jeden diel. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Slaboučké 2 hvězdičky. Na usnutí dobré, na občasné potěšení francouzskými reáliemi též. A ano, existují mnohem bídnější seriály, jež však mají štěstí na charismatické (nebo aspoň sympatické) hlavní představitele.------------- Edit: V posledním díle zjistíme, že se hysterka minula povoláním... Hvězda dolů a pryč! ()

Movie Maniak 

všechny recenze uživatele

Francouzská klasika, která nás zásobuje mrtvolami už dvacet let. Rozhodně si nezaslouží hodnocení nižší než tři hvězdy. Pravda je to něco jiného než americké a britské krimi seriály, ale taky má své kouzlo, zvláště pro ty kdo pamatují komisaře Moulina. Zápletky jsou klasické, řekl bych obyčejné, scénáristé umě mixují dramatické, akční i humorné scény. K tomu všemu panorama Paříže, hodně patrné zvláště v posledních sériích. Možná bych vytkl trochu feministickou náladu, ale nic co by bylo nějak na obtíž. Jeden z mála seriálu, která je hodně uvěřitelný. PS na EN-GUMU se nedá zapomenout :) ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Na autě komisařky se dost často mění registrační značka. Zatímco u domu a i v pozdějších dílech je obvyklá 753AMG91, hned poté u popelářů je registrační značka s dvojkou navíc 7532AMG91, která se pak vyskytne i na stanici, u výjezdu, v márnici a v nemocnici. Registrační značka bez dvojky, tedy 753AMG91, se objevuje hned u školy, tedy po popelářích, později opět u školy a při únosu ve štěrkovně. (marcel5)

Reklama

Reklama