Reklama

Reklama

Julie Lescautová

(seriál)
  • Česko Julie Lescaut (více)
Francie, (1992–2014), 151 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Tvůrci:

Alexis Lecaye

Předloha:

Alexis Lecaye (kniha)

Scénář:

Alexis Lecaye, Alexis Lecaye (původní scénář), Charlotte Oubitza (více)

Hrají:

Véronique Genest, Jennifer Lauret, Mouss Diouf, Walter Kreye, Joséphine Serre, Mariele Millowitsch, Renaud Marx, Hans-Martin Stier, Claire Borotra (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Julii je pětatřicet, má dvě dcery a právě se rozvedla, neboť její manžel odmítl dál snášet nelehké soužití s policistkou. Přeložení je pro ni velice potřebná životní změna, jmenovací dekret policejní komisařky v typickém francouzském maloměstě Meaux tedy vítá. Mnohem méně se tam však líbí jejím dcerám. Dosud se nevyrovnaly s otcovým odchodem a nové prostředí je ničím nezaujalo. Julii čeká čtyřiadvacet uniformovaných a devět civilních podřízených, s nimiž má v Meaux udržovat pořádek a prosazovat spravedlnost. Ne vždy se to daří – na velkou chybu jednoho ze strážníků narazí komisařka hned po příjezdu. Naštěstí je tu celá řada kolegů, kteří velitelku nejen podporují, ale i obdivují a dávají najevo, že by byli občas ochotni i nosit ji na rukou. Julie se tedy může ponořit do svého prvního případu, únosu dětí přistěhovalců, a začít při tom odhalovat dávná i současná tajemství svého nového působiště… (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ťažko by som si vedel spomenúť na necharizmatickejšiu a nesympatickejšiu filmovú policajnú komisárku ako je "Julie Lescautová". Táto ryšavá mužatka je tak fádna, nevýrazná a nudná, že to snáď ani nie je možné. Nechápem ako nejakého francúzskeho liberálneho žabožrúta napadlo, že sa stane ústrednou postavou sto jeden dielneho televízneho seriálu. V rámci chorej gender ideológie a pod tlakom feministickej lobby pristúpili ku tomu, že túto nezáživnú šeredu spravili šéfkou polície. * ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

No dobře.Není to příliš skvělé. Ale mě Julie(žilíí)Lescaut prostě bavila. Nyní po cca 20 letech je to tak nějak zdlouhavé,nezajímavé.Z toho také hodně dělá i délka jednoho dílu.Je to neskutečně dlouhé jak může být seriál takhle dlouhý proboha????Nedokážu uvěřit,že jsem u tolika dílů vydržela celou dobu..Když to vidím teď tak bych s klidem po 10 minutách usnula.Ve starých dílech mě spíše než děj samotný zaujme pokaždé plejáda předpotopních oděvů tehdejší francouzské módy :-D. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejen, že Julie Lescaut měla smůlu a její možný úspěch je zabit jejím postavením v programu, ale i konkurence je veliká a ona nezvládá dotahovat kvalitou lepší díla. Kriminální seriál se sympatickou policistkou je velmi obyčejný a pro mě příliš nezajímavý, abych ho sledoval pravidelněji. Pouze občas na něj narazím při mém nedělním vstávání. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy si seriál zaslouží rozhodně proto, že ani v 8. sérii neztratil úroveň a díly nejsou jen zbytečnými natahovačkami plným efektů a supr technologií, laboratoří, atd. (viz. všechny druhy Kriminálek po celých USA). Čtvrtou hvězdu si zaslouží za skvělé záběry (nejen) Paříže v posledních sériích. ()

strom-z 

všechny recenze uživatele

O pulhvezdu nadhodnocuju, ale 44% je nesmyslne podstrelenejch - mam pocit, ze na csfd hlasujou vetsinou (straight) panove, takze jsou tu pak serialy typu friends nebo himym overrated, zatimco rovnocenne kvalitni gilmorky/will a grace (dobre, u W&G to zabiji i dabing) underrated. Nebo i julie - jo, obcas je to serialove sablonovity, ale naopak je to i francouzsky "svy" a i tyvztahy misty uveritelnejsi a lidstejsi nez u americkejch kriminalek. I par prekvapive silnejch scen. Shlednuto s dabingem, nekdy to budu muset v zkusit v originale (byt Nelu Boudovou od skvelyho dabingu Samanthy Jones zeru ;-) ()

Galerie (240)

Zajímavosti (15)

  • Na autě komisařky se dost často mění registrační značka. Zatímco u domu a i v pozdějších dílech je obvyklá 753AMG91, hned poté u popelářů je registrační značka s dvojkou navíc 7532AMG91, která se pak vyskytne i na stanici, u výjezdu, v márnici a v nemocnici. Registrační značka bez dvojky, tedy 753AMG91, se objevuje hned u školy, tedy po popelářích, později opět u školy a při únosu ve štěrkovně. (marcel5)
  • V čase 01:07:00 má mercedes Balata (Jean-Marie Winling) přední registrační značku 666FGH78, avšak zadní 750FGF78. (marcel5)

Reklama

Reklama