Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný seriál, kde z každého záběru divák cítí nostalgii po ztraceném dětství a ideálech, které ještě nestačily okorat pod nánosem přízemní reality a špatných zkušeností. Výborný casting včetně dětských představitelů, kvalitní dialogy, scénář bez zbytečné vaty, uvěřitelné příhody, které i bez scénáristických kotrmelců dokážou zaujmout. Hodně dobrá je i poloha laskavého humoru a zdravé sebeironie v místech, kde hrozí moralizování nebo seriálová klišé. Tomuhle kvalitnímu dílku sluší uvedení na obrazovce veřejnoprávní televize. Celkový dojem: 90 %. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Milý seriál o dospívání v americe šedesátých let . Nezapomenutelná hudba a komentáře Miroslava Donutila, ve mě vyvolávají krásné vzpomínka na doby, kdy se tento seriál vysílal. Výborný Fred Savage se kterým projdete nástrahy dospívání a všech možných okamžiků, které provází život malého chlapce, studenta, až téměř v dospělého muže. Během 115 ti dílů se postupně seznámíme s Kevinovým nejlepším přítelem Paulem Pfeifferem a jeho velkou láskou Winnie. Opravdu velice povedený seriál, který si svoje místo na americkém seriálovém Olympu 80 let, bezesporu zasloužil. ()

Reklama

ivamka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd je málo, protože ten kluk je symbolem mládí, dospívání , kopanců a drobných úspěchů, které je provázejí. Není to typický dětský seriál, ale spíš pro všechny věkové kategorie. Všechno mělo zvláštní atmosféru. Vypravěč v pravou chvíli propojil jednotlivé obrazy. Trošku dojemné hlavně však veselé příběhy, které pokaždé něco připomenou. Mi se líbil Kevinův otec, který byl dobrák tak trochu jako velký Kevin a Kevinův bratr ho párkrát pořádně doběhl. Kevinův brácha je starší a větší hajzlík, než Kevin, ale v jednom díle překvapí, že má taky dobré srdce. ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, reflektující nejen trable dospívajícího kluka, ale i atmosféru raných šedesátých let v USA - příchod barevné televize, přistání na Měsíci, počátky hippies a protesty proti válce ve Vietnamu. A tohle všechno v laskavém a vtipném podání rodinného seriálu s nabručeným otcem a starostlivou maminkou. Jako by mi to připomínalo vlastní rodiče :-). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších seriálů mého mládí. Popravdě si již moc nepamatuji děj, ale co si pamatuji je to, jak jsem vždycky držel Kevinovi palce ve všem, co dělal a nepropásl jsem ani jeden díl. Když jsem jej tady náhodou objevil, ozvala se velká nostalgie a já přemýšlím, čím byl ten seriál tak výjimečný. Byl z obyčejného života, měl zdánlivě jednoduchý děj o dospívání, plynul krásně pomalým tempem, výborně sedící dabing a hudbu. Asi bych se na něj s chutí podíval znovu... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • V celkově 15. epizodě s názvem "Poraženi" jsou autentické záběry ze srpna 1968 v Praze. (Pyron)
  • Každá ze škol, které postavy v seriálu navštěvovaly, střední škola RFK, střední škola Lincoln a vysoká škola McKinley, byla pojmenována po amerických politicích, kteří byli zavražděni. (Trajektt)
  • Seriál byl natočen převážně v Culver City v USA. Na krásných předměstích Culver City a Burbank. Vnitřní záběry byly pořízeny ve „Fox Studios“, také v Culver City. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno