Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zavedení myšlenky nečeho mysteriózního se mi celkem líbilo,není to takový epic fail jak mnozí tvrdí.Jen škoda že je to scénáristicky úplně prázdné,bez špetky invence a bez atmosféry.Zabití Elli Cornell mě teda pěkně nasralo,když už to muselo bejt,tak aspoň trošku záživnějším způsobem.Jinak pořád slušná žánrovka a velice mě zaujala tá návaznost se 4 a jako oddaný fanoušek sériie sem asi tochu zaslepen láskou k Majkímu na tolik,že mi prostě stačí ta dokonalá hudba a další zajímavý příběh mého oblíbeného zabijáka.Klenot to není,ale shit taky né. 50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl éry Jamie. Do odpadu má film díky závěrečnému napínavému vyústění daleko, ale důvod k radosti rozhodně není. První polovina je dokonale zmršená a z Myerse se začíná stávat trošku telepat, který vždy malou Jamie spolehlivě najde. Zkrátka není se kam schovat a kam se ukrýt. Dr. Loomis začíná být podobně nesmrtelný jako oblíbený zabiják. Takže to začíná být už trošku otrava. Mikovo skóre: 10 kousků. Ještě že zhruba o 10 let později Steve Miner natočí dokonalý comeback. Jinak by se o původní série dala shrnout asi takto: I - 80%, II - 70%, III - 0%, IV - 40%, V - 40%, VI - 20%, VII - 75%, VIII - 15%. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Poslední osmdesátkový Halloween je osmdesátkový až moc (v tom špatném slova smyslu), ale jinak nemám moc co vytknout, líbí se mi, že každej další díl (když teda pominu debilní trojku) přímo (nebo nepřímo) navazuje na ten předešlý a děj tak více vrství (nevím, asi se mnou bude leckdo nesouhlasit, ale sérii Halloween vůbec neberu jako nastavovanou kaši, ač by k ní mohla lehce sklouznout). Atmosféru a takovou správnou auru Michael Myers prostě má. Jediná věc, která mě tady fakt vyloženě srala, byla ta malá Michaelova neteř, jenž se prořvala celým filmem od začátku až do konce :-) Další kvalitní Halloween. "Modlil jsem se, aby shořel v pekle, ale v hloubi duše jsem věděl, že ho peklo nepřijme." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase som zhliadol zopár vyvražďovacích horrorov s ktorými som nebol moc spokojný. Tak som si skusil napraviť chuť nejakou klasikou z tohto horrorového subžánru. Pustil som si piatu časť slasher série Halloween. Bola to dobrá voľba. Temný, psychopatický zabiják Michael Myers ma nesklamal. Stále je v dobrej forme. Je predvečer pamiatky zosnulých a Michael sa znova vydáva na svoju tradičnú vražednú púť. V pätách mu je jeho odveký prenasledovateľ doktor Loomis. To zas bude v Haddonfielde parádny krvavý halloween. *** ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Kombinace slasheru a mystických/nadpřirozených věcí moc dobře nefungují (stačí se podívat na Friday the 13th 7) a tohle je zářný příklad. Telekinetické spojení Jamie s jejím vypečeným strejdou Michaelem na mě působilo hrozně blbě a vlastně ani moc nechápu, proč to tam dávali, protože děj by mohl dost dobře fungovat i bez toho. Co lze filmu ale naopak přičíst k dobru je trochu lepší atmosféra než tomu bylo ve čtyřce. Zvláště část s halloweenskou studentskou party nebyla zlá, nebála bych se jí dokonce označit za velmi zdařilou. Závěrečnou konfrontaci Dr. Loomise a Michaela jsem si představovala sice trochu lépe, ale i přes všechna negativa se nejedná o podprůměrný díl série. P.S.: Kde se vlastně Michael naučil řídit auto??? ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Automobilová naháňačka bola natočená za jednu noc. (FromHell)
  • Don Shanks (Michael Myers) v rozhovoru přiznal, že si v mnoha záběrech zahrál muže v okovaných botách. (HellFire)
  • Šlo o poslední film ze série, který měl v úvodních titulcích vyobrazenou dýni, až do Halloweenu z roku 2018. (Takeshi666)

Reklama

Reklama